Θερμοκοιτίδα καινοτομίας τα πανεπιστήμια της Βόρειας Ελλάδας: Τα ερευνητικά επιτεύγματα του ΑΠΘ αναδείχθηκαν στην 88η ΔΕΘ

Καθηγητές μπροστά στο περίπτερο του ΑΠΘ στην 88η ΔΕΘ. Photo via ΑΠΕ-ΜΠΕ




Το αποτύπωμα του ερευνητικού έργου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην κοινωνία και την οικονομία της χώρας αλλά και στην εξωστρέφειά της αναδείχθηκε στις τοποθετήσεις κατά την τελετή εγκαινίων του εκθεσιακού χώρου του ιδρύματος, στο θεματικό αφιέρωμα AKADEMIA της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί πλέον έναν πυρήνα καινοτομίας με θερμοκοιτίδες, με πολλά ερευνητικά κέντρα, με τα πανεπιστήμιά μας. Όλα αυτά δημιουργούν μια μεγάλη θερμοκοιτίδα καινοτομίας, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο- κύριο ρόλο έχει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο πρύτανης του ΑΠΘ καθ. Χαράλαμπος Φείδας, εξηγώντας ότι με την παρουσία του στη ΔΕΘ το πανεπιστήμιο αναδεικνύει τα ερευνητικά αλλά και εκπαιδευτικά επιτεύγματα του Πανεπιστημίου, δίνοντας περισσότερο βαρύτητα στην προσπάθεια που κάνουν οι φοιτητές του, κυρίως σε θέματα τεχνολογίας αιχμής.

«Αναδεικνύουμε και το εκπαιδευτικό έργο, όπως είναι το αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών και η συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή συμμαχία πανεπιστημίων Epicur», πρόσθεσε ο κ. Φείδας, δίνοντας τον λόγο στον πρώην πρύτανη του ΑΠΘ και νυν Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, καθ. Νίκο Παπαϊωάννου.

Ο κ. Παπαϊωάννου συνεχάρη τη διοίκηση και τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ για τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά επιτεύγματά του που παρουσιάζονται στη ΔΕΘ, αναδεικνύοντας τη βαρύτητα ενός πανεπιστημίου 100 ετών, που αποτελεί ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό κόμβο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο γενικός γραμματέας ευχήθηκε σε φοιτητές και καθηγητές καλή ακαδημαϊκή χρονιά, σημειώνοντας ότι και τα προβλήματα που υπάρχουν «στόχος είναι να λύνονται σιγά σιγά».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο επίσης πρώην πρύτανης του ΑΠΘ και νυν πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανωτάτης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), καθ. Περικλής Μήτκας, αναφέροντας ότι η παρουσία του πανεπιστημίου στην ΔΕΘ είναι σημαντική, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα στον κόσμο, στα νέα παιδιά και στους γονείς τους να διαπιστώσουν τι γίνεται πίσω από τις πόρτες των εργαστηρίων ενός μεγάλου πανεπιστημίου.

Συνεχάρη, δε, τα μέλη του ΑΠΘ για την ποιότητα του έργου τους που, όπως είπε, καθιστά το Αριστοτέλειο ένα πανεπιστήμιο- πρότυπο σε επίπεδο ακαδημαϊκού και ερευνητικού έργου αλλά και παροχής υπηρεσιών προς τους φοιτητές του.

Η παρουσία του ΑΠΘ στη ΔΕΘ έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας, να γνωρίσουν εκπαιδευτικά προγράμματα και δομές, να δουν από κοντά καινοτόμες εφαρμογές, κατασκευές και πλατφόρμες, προϊόντα από spin-off εταιρείες, να συνομιλήσουν με διακεκριμένες επιστημονικές και φοιτητικές ομάδες και να συμμετάσχουν σε πρωτότυπες παρουσιάσεις και ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Ο εκθεσιακός χώρος του ΑΠΘ βρίσκεται στο περίπτερο 17 (Akademia), stand 19Α.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Η Ελλάδα αποκτά σμήνος θερμικών μικροδορυφόρων και ραντάρ (SAR) για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών: «Μάτια» στο διάστημα για πυρκαγιές και πλημμύρες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: