Με εντολή Ερντογάν ο άθλιος προπηλακισμός του Μουφτή Κομοτηνής, στην Ξάνθη: Είχε συναντήσει τις προηγούμενες ημέρες τα τσιράκια του Τουρκικού Προξενείου (video)

Islamist President Erdogan received Chairman of the “Advisory Board” of the co-called “Turkish Minority of Western Thrace” and the illegal Mufti of Komotini, İbrahim Şerif, and the illegal mufti of Xanthi, Mustafa Trampa, at the Presidential Complex. Third from the right is Ozan Ahmetoglu. Photo via Presidency of the Republic of Türkiye, @trpresidency




Σε επικίνδυνο επίπεδο έχει ανέλθει η συστηματική απαράδεκτη και άθλια παρέμβαση της Τουρκίας στην Θράκη, σε βάρος της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας.

Οι τελευταίες επιθέσεις ακολούθησαν τις συναντήσεις που είχαν με τον ισλαμιστή Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, τα τσιράκια του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι τα επεισόδια έγιναν κατόπιν εντολής του ίδιου του Ερντογάν.

Οι συμμετέχοντες στην συνάντηση με τον ισλαμιστή Τούρκο πρόεδρος διέδωσαν με την επιστροφή τους ότι έχουν την πλήρη στήριξη από τον ίδιο.

Και όλα αυτά, τη στιγμή μάλιστα που ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης επαναλαμβάνει τη βούλησή του να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον πρώην αρχηγό της ΜΙΤ και συνάδελφό του πλέον, Χακάν Φιντάν, Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας.

Κατά τη χθεσινή καθιερωμένη προσευχή στο τέμενος Πλατάνου (Τσινάρ τζαμί) στην Ξάνθη εκτυλίχθηκαν τραγικές σκηνές, υπό την τραγική ανοχή του ελληνικού κράτους και την παντελή απουσία της ελληνικής αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας των εγκαινίων του Ιεροσπουδαστηρίου Ξάνθης, τα οποία τελέστηκαν με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γιώργου Καλαντζή, οι νόμιμοι μουφτήδες της Θράκης (Διδυμοτείχου, Κομοτηνής και Ξάνθης) προσήλθαν στο εν λόγω τέμενος για την προσευχή της Παρασκευής.

Εκεί ωστόσο, τους περίμεναν άνθρωποι του Προξενείου Κομοτηνής και τοπικά στελέχη της ΜΙΤ, καθώς και ο ψευδομουφτής Ξάνθης, οι οποίοι και προπηλάκισαν τον νόμιμο μουφτή της Κομοτηνής, ο οποίος αναγκάστηκε εν τέλει ταπεινωμένος να παραμείνει έξωθεν του αύλειου χώρου του τεμένους και να προσευχηθεί στο πεζοδρόμιο.

Η εξέλιξη αυτή είναι βαρύνουσας σημασίας για έναν επιπλέον λόγο:

Ο νόμιμος Μουφτής προσεύχεται εκτός του τζαμιού. Φωτογραφία από τη Φωνή της Ροδόπης

Μεταξύ των ανθρώπων του τουρκικού προξενείου που πρωτοστάτησαν στις έκνομες ενέργειες εκδίωξης του ανεπιθύμητου αξιωματούχου της ελληνικής πολιτείας, του νόμιμου μουφτή Κομοτηνής δηλαδή, βρίσκονταν και ο Χουσεΐν Μπαλτατζή, Πρόεδρος της «Εκπαιδευτικής Ένωσης μειονότητας ‘Δυτικής Θράκης’», πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του «Πρώτου Τουρκικού Μειονοτικού Σχολείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης», ιατρός-παθολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Επίσης, και ο Οζάν Αχμέτογλου, δημοσιογράφος, Πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του μειονοτικού ελεγχόμενου από την Άγκυρα, Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας.

Ο δεύτερος μάλιστα, όπως προκύπτει από σχετική ανάρτηση σε κοινωνικά δίκτυα της Τουρκικής Προεδρίας, τρεις μόλις ημέρες νωρίτερα βρισκόταν στην Άγκυρα συμμετέχοντας στην αντιπροσωπεία μειονοτικών εγκαθέτων της Θράκης, και με επικεφαλής τους δύο ψευδομουφτήδες της Τουρκίας έγινε δεκτός από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο (φωτό 1, τρίτος από δεξιά).

Οι χθεσινές εξελίξεις συνιστούν τεκμήριο της σαφούς κλιμάκωσης που επιχειρεί η Τουρκία στη Θράκη, και ενώ φαίνεται πως μετά τα αμερικανικά F-16, θα αγοράσει και τα Eurofighter.

Την ίδια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση δια του Υπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Γεραπετρίτη διακηρύττει προς πάσα κατεύθυνσή τη βούλησή της να προχωρήσει σε διευθέτηση της ελληνοτουρκικής διαφοράς υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, αγνοώντας τη συνολική αμφισβήτηση της ύπαρξης της Ελλάδας από τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι την Κύπρο.

Οι τουρκικές άθλιες και παράνομες ενέργειες αποδεικνύουν μάλιστα πόσο ψευδείς είναι οι αντιλήψεις περί «παραθύρου ευκαιρίας» που έχουν ορισμένοι κύκλοι στην Αθήνα, και πόσο επίπλαστο το κλίμα φιλίας της Διακήρυξης των Αθηνών.

Φοβερό! Νέα …”επιτυχία” της υπηρεσίας του κ. Πιτσιλή, που …πανηγυρίζει παρέα με τον κ. Χατζηδάκη: Πιάστηκαν υπάλληλοι τους να εκτελούν εγκληματικές ενέργειες!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: