Το ολιγόλεπτο τετ-α-τετ του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου με τον Χακάν Φιντάν: Τα ευρωτουρκικά είναι άμεσα συνδεδεμένα με το Κυπριακό, λέει ο Κόμπος (video)

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος μίλησε στη μεσημεριανή εκπομπή του καναλιού Omega. Φωτογραφία από βίντεο, Omega L:ive CY




Φιλοξενούμενος στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ του καναλιού Omega ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος μίλησε για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία (ΚΔ) είναι σε συχνή επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη για τη χρονική στιγμή που θα μπορούσε να γίνει η τριμερής συνάντηση, είπε στο αρχικό του σχόλιο ο κ. Κόμπος για να υπογραμμίσει στη συνέχεια:

Σε ότι αφορά την παρουσία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών (ΥΠΕΞ), Χακάν Φιντάν, στην άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), ο κος Κόμπος είπε ότι οι Βρυξέλλες έχουν επαναβεβαιώσει ποιο είναι το πλαίσιο της ευρωτουρκικών το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Κυπριακό.

Είπε παράλληλα ότι είχε την ευκαιρία να έχει ολιγόλεπτο τετ α τετ με τον Τούρκο υπουργό και πρωην αρχικατάσκοπο της Τουρκίας.

«Ήταν μία συνάντηση λίγων λεπτών σε αρκετά καλό κλίμα, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις. Έγινε μία κουβέντα, μπήκαμε σε θέματα ουσίας, όσο μπορεί κάποιος να προλάβει να μπει σε θέματα ουσίας σε τέτοιου είδους συναντήσεις», υπογράμμισε ο  Κύπριος υπουργός.

Καταληκτικά ο Κωνσταντίνος Κόμπος δήλωσε ότι θα είναι δραματικές οι συνέπειες για όλους, περιλαμβανομένης και της Κύπρου, το ενδεχόμενο μίας ανάφλεξης στην περιοχή με περιφερειακό πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν.

«Εμείς έχουμε κάνει την προετοιμασία μας εδώ και μήνες, που αφορά στις εκκενώσεις πολιτών».

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: