Μαγεία από τον ουρανό: Η υπερπανσέληνος και η ταυτόχρονη μερική έκλειψη σελήνης μάγεψαν το κοινό τους [video]

Η Φθινοπωρινή πανσέληνος του Σεπτεμβρίου ανατέλλει πάνω από το Ναύπλιο, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024. Το Corn Moon (Πανσέληνος Καλαμποκιού), όπως συνηθίζουν να ονομάζουν την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ θα εμφανιστεί στον νυχτερινό ουρανό στη χώρα μας την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Μια υπερπανσέληνος φώτισε τα ξημερώματα της Τετάρτης τον ουρανό σε όλο τον κόσμο, συμπίπτοντας με μια σπάνια μερική έκλειψη Σελήνης.

Ήταν η δεύτερη έκλειψη Σελήνης για το 2024 και συνέβη μόλις 9 ώρες πριν η Σελήνη βρεθεί στο περίγειό της, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται μεγαλύτερη από’ ότι συνήθως, με διάμετρο 33,4 δευτερολέπτων της μοίρας.

Η έκλειψη ήταν ορατή στην δυτική Αφρική, την Ευρώπη, νότια και βορειοανατολική Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική και στην Ανταρκτική.

Στην Ελλάδα ήταν ορατά η αρχή και το μέγιστο της έκλειψης, όπου η Σελήνη βρισκόταν 15 μοίρες πάνω από τον δυτικό ορίζοντα, ενώ μισή ώρα πριν το τέλος του φαινομένου έδυσε η Σελήνη και ανέτειλε ο Ήλιος.

Γιατί ονομάζεται Σελήνη του Θερισμού

Η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου ονομάζεται και πανσέληνος του καλαμποκιού. Σύμφωνα με το The Old Farmer’s Almanac, τα ονόματα των πανσελήνων προέρχονται από διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών των Ιθαγενών Αμερικανών. Η ονομασία της πανσελήνου του Σεπτεμβρίου προέρχεται από τις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ όπου υπάρχουν φυτείες καλαμποκιού. Η ονομασία προέκυψε επειδή τον Σεπτέμβριο, κοντά στην ισημερία (22 Σεπτεμβρίου 2024), ξεκινά η συγκομιδή καλαμποκιού.

Με πληροφορίες από BBC

Αστεροειδής σε μέγεθος γηπέδου πλησιάζει αύριο τη Γη: Προειδοποιεί η NASA ότι θα φτάσει 2,6 φορές μακριά από τη μέση σεληνιακή απόσταση * Δείτε Live την πορεία του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: