Η Τουρκία συζητά με τη Σομαλία για τη δημιουργία ενός χώρου για τη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικών και διαστημικών πυραύλων στον Ινδικό

File Photo Εκτοξευτήρας του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun Print Screen via video AA from Twiiter




Το Bloomberg με τίτλο Turkey Wants Ballistic Missile Test Range, Spaceport in Somalia αναφέρει ότι η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει συνομιλίες με τη Σομαλία για τη δημιουργία ενός χώρου για τη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικών και διαστημικών πυραύλων από τη χώρα του Κέρατος της Αφρικής, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της Άγκυρας απαιτεί δοκιμές μεγάλης εμβέλειας και η θέση της Σομαλίας στο ανατολικό άκρο της ηπειρωτικής Αφρικής είναι ιδανική για βολές προς τον Ινδικό Ωκεανό, δήλωσαν πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Η χώρα βρίσκεται κοντά στον ισημερινό, καθιστώντας την κατάλληλη τοποθεσία, είπαν. Οι δοκιμές κοντά στον ισημερινό μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ενίσχυση της εμβέλειας και της αποτελεσματικότητας των διαστημικών πυραύλων.

Η Τουρκία φιλοδοξεί εδώ και καιρό να συμμετάσχει σε μια διαστημική κούρσα, στην οποία παραδοσιακά κυριαρχούν οι παγκόσμιες δυνάμεις και τα σχέδια για την εκτόξευση ενός πυραύλου βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και μερικά χρόνια. Αυτός θα μπορούσε ενδεχομένως να εκτοξευθεί από τη Σομαλία, είπαν οι πηγές.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι είναι βέβαιοι ότι η Σομαλία θα συμφωνήσει στο αίτημά της, σύμφωνα με τις πηγές. Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Μαζί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο, η Τουρκία συγκαταλέγεται μεταξύ των μεσαίων δυνάμεων που εισβάλλουν σε όλη την Αφρική, καθώς οι κινεζικές επενδύσεις επιβραδύνονται και οι ΗΠΑ προσπαθούν να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό.

Bloomberg

Προς παραίτηση ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, μετά το περιστατικό με τα υψωμένα ξίφη: Ασχημο το κλίμα, χάθηκε η εμπιστοσύνη…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: