Η Μελόνι είπε στον Ζελένσκι ότι η στήριξη της Ουκρανίας είναι προτεραιότητα της, στην ατζέντα της G 7: Για την υπόθεση Σαντζουλιάνο δήλωσε ότι δεν αποδυναμώνει την κυβέρνηση

epa11590840 Italian Prime Minister Giorgia Meloni attends the second day of the 50th Ambrosetti Forum, in Cernobbio, Italy, 07 September 2024. EPA, MATTEO BAZZI




Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ του Τσερνόμπιο, στην λίμνη του Κόμο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν οι ανάγκες του Κιέβου ενόψει του χειμώνα, μετά από τις αλλεπάλληλες ρωσικές επιθέσεις κατά σημαντικών υποδομών και του άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας. «Η Τζόρτζια Μελόνι επανέλαβε ότι η στήριξη της Ουκρανίας είναι κεντρικό σημείο στην ατζέντα της ιταλικής προεδρίας της G 7 και αναφέρθηκε στην αδιάκοπη καταβολή προσπαθειών υπέρ της νόμιμης αυτοάμυνας της χώρας και μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης. Ιδιαίτερο βάρος, τέλος, δόθηκε στο θέμα της ανοικοδόμησης ενόψει και της πραγματοποίησης το 2025 στην Ιταλία της Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας», τονίζεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ρώμης.

Επιπροσθέτως, η Μελόνι δήλωσε ότι η Ιταλία θα παραμείνει αταλάντευτη στην υποστήριξη της Ουκρανίας και ότι η σημερινή στασιμότητα στον πόλεμο δείχνει πως η δυτική απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στη γείτονά της ήταν η σωστή. «Πιστεύω πως η Κίνα και η Ινδία έχουν ένα ρόλο να διαδραματίσουν για να επιλυθεί η σύγκρουση. Το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί είναι να πιστέψουμε πως η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί αν εγκαταλείψουμε την Ουκρανία», δήλωσε η Μελόνι αφού συναντήθηκε με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο περιθώριο μιας διάσκεψης. «Η επιλογή να υποστηρίξουμε την Ουκρανία ήταν πρωταρχικά μια επιλογή εθνικού συμφέροντος και είναι μια επιλογή που δεν θα αλλάξει», τόνισε η Μελόνι μιλώντας στο ετήσιο επιχειρηματικό φόρουμ TEHA στη βόρεια Ιταλία.

Υπόθεση Σαντζουλιάνο

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Τσερνόμπιο, αναφέρθηκε στην παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλίανο, μετά από τις αποκαλύψεις σχετικά με τον δεσμό του με την ινφουλένσερ και επιχειρηματία Μαρία Ροζάρια Μπότσια.

«Η υπόθεση Σαντζουλιάνο δεν θα αποδυναμώσει την κυβέρνηση. Παραιτήθηκε, αλλά δεν υπήρξαν παράνομες πράξεις. Η συνεχής “προσοχή” των μέσων μαζικής ενημέρωσης μετέτρεψε μια ιδιωτική υπόθεση σε δημόσια», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός. «Δεν θεωρούσα ότι κάτι τέτοιο πρέπει να τύχει στήριξης και για τον λόγο αυτό αρχικά δεν έκανα δεκτή την παραίτηση του υπουργού», πρόσθεσε.

«Η αντίληψή μου για τον τρόπο με τον οποίο μια γυναίκα πρέπει να εξασφαλίζει μια θέση στην κοινωνία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από εκείνη της κυρίας αυτής και δεν θεωρώ ότι πρέπει να αρχίσω να σχολιάζω τις δηλώσεις της» τόνισε, τέλος, η Μελόνι με αναφορά στην Μαρία Ροζάρια Μπότσια.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρώμη, Ιταλία

Προσγειώθηκε στη Γη το Starliner της Boeing αλλά χωρίς τους δύο αστροναύτες: Θα επιστρέψουν το 2025 έχοντας παραμείνει στο διάστημα τουλάχιστον 8 μήνες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: