Απάντηση-γροθιά του Ανδρέα Γεωργίου (στο στομάχι) του Ερντογάν για την “Famagusta”: Ανθρώπινο δικαίωμα να ζούμε και να αγαπούμε ελεύθερα, χωρίς σύνορα και περιορισμούς!

Ο Κύπριος σκηνοθέτης και παραγωγός Ανδρέας Γεωργίου με την ηθοποιό Βασιλική Τρουφάκου. Η φωτογραφία είναι από τα γυρίσματα του σίριαλ “Famagusta” και δόθηκε στη δημοσιότητα από την παραγωγή




Με μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απάντησε ο παραγωγός της σειράς Famagusta Ανδρέας Γεωργίου στην ανακοίνωση του Ανώτατου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου της Τουρκίας ότι συμφώνησε με το Netflix να μην προβληθεί η σειρά σε καμία άλλη χώρα πλην της Ελλάδας.

Το μήνυμα του σκηνοθέτη και παραγωγού της σειράς απευθύνεται προσωπικά στον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

«Στέλια, Ίσλα και Αντριάνα! Οι δυο ανιψιές μου, η Στέλια και η Αντριάνα, και η κόρη της παιδικής μου φίλης, Ίσλα, είναι όλες Κύπριες! Η Isla είναι Τουρκοκύπρια και οι ανιψιές μου Ελληνοκύπριες.

Τις μεγαλώνουμε και τις μαθαίνουμε να αγαπούν η μία την άλλη. Αυτό είναι και το μήνυμα της σειράς Famagusta, που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν την ανθρωπότητα. Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ζει και να αγαπά ελεύθερα… χωρίς σύνορα και περιορισμούς! Ελεύθερα!», έγραψε ο Ανδρέας Γεωργίου σε ανάρτησή του.

Η ιστοσελίδα μας Hellas Journal αποκάλυψε ότι είναι “πέτσινος” τελικά ο ισχυρισμός της τουρκικής κυβέρνησης ότι πέτυχε να μην προβληθεί η σειρά Famagusta” από το Netflix όπου εκπέμπει στον κόσμο (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ)

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας έχει προχωρήσει σε συμφωνία με το Netflix ώστε η σειρά «Famagusta» να προβληθεί από την πλατφόρμα, μόνο στην Ελλάδα.




Επιπλέον, η Τουρκία προχώρησε στην δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ στο οποίο διαστρεβλώνονται τα γεγονότα του 1974, τα οποία η Άγκυρα αποκαλεί «ειρηνευτική επιχείρηση».

Πρόκειται για ντοκιμαντέρ διάρκειας 55 λεπτών, στο οποίο διαστρεβλώνονται τα γεγονότα του 1974.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στην Τουρκία σε ανώτατο επίπεδο η είδηση ότι η ελληνική σειρά του MEGA που πραγματεύεται την τουρκική εισβολή στην Κύπρο Famagusta μπαίνει στην πλατφόρμα του Netflix.

Η είδηση ότι το Famagusta, η επιτυχημένη σειρά του MEGA που παρουσιάζει την ιστορία της Αμμοχώστου, την εισβολή του 1974 στην Κύπρο μέσα από μαρτυρίες και συνεντεύξεις με συγγενείς αγνοουμένων θα προβάλλεται πλέον στο Νetflix προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Άγκυρας.

Μάλιστα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του κάνει λόγο για «μαύρη προπαγάνδα της ελληνοκυπριακής διοίκησης Νότιας Κύπρου».

Μιλώντας στο Live News ο παραγωγός της σειράς Κούλλης Νικολάου εξήγησε πως το «Famagusta» δεν είναι μία σειρά προπαγάνδας.

«Εμείς κάναμε αυτή τη σειρά και δεν μας χρηματοδότησε κανένα κράτος. Θέλαμε ως άνθρωποι και δημιουργοί της τηλεόρασης να μην κάνουμε κάτι πρόχειρο. Δεν έχουμε χρηματοδοτηθεί, πέρα από κάποιους καλούς φίλους που έδωσαν ότι μπορούσαν και δώσαμε και μείς από την τσέπη μας, να κάνουμε μία σειρά που να είναι σωστή τηλεόραση και όχι να προπαγανδίσουμε».




Όπως είπε ο ίδιος, «θέλαμε να περάσουμε ένα μήνυμα αγάπης, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης. Να περάσουμε το μήνυμα «όχι στη διχόνοια». Δεν εξιστορούμε καμία ιστορία του τι έγινε στην Κύπρο το ’74, πάρα μόνο ένα σημαντικό κομμάτι της, που είναι ο άνθρωπος, η Κύπρια μάνα που έχει χάσει το παιδί της και αγνοείται εδώ και 50 χρόνια».

«Το ’74 χάθηκαν ζωές, ξεσπιτώθηκαν άνθρωποι. Ο πόλεμος είναι άδικος, οι στρατιώτες είναι άδικοι, όχι ο λαός. Δεν στέλνουμε κανένα μήνυμα διχόνοιας. Μαζί με τους Τουρκοκύπριους και τους Ελληνοκύπριους θέλουμε να πούμε ότι ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Ο πόλεμος μόνο καταστροφή φέρνει», δήλωσε.

Τέλος, ο Κούλλης Νικολάου θέλησε να ευχαριστήσει το MEGA που ανέλαβε το κόστος του Famagusta και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο επιτελείο της σειράς.

Η Τουρκία ψεύδεται ότι σταμάτησε την προβολή του “Famagusta”: Η συμφωνία με τη Netflix πρόβλεπε ότι αρχικά το σίριαλ θα προβληθεί στην Ελλάδα και την Κύπρο (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: