Σε «περίπλοκη επιχείρηση» ισραηλινού στρατού και Σιν Μπετ στη Γάζα διασώθηκε σήμερα 52χρονος όμηρος: Μουσουλμάνος Βεδουίνος, είχε απαχθεί την 7η Οκτωβρίου [videos]

Ο 52χρονος Βεδουϊνος που κρατούνταν όμηρος της Χαμάς στη Γάζα. Photo via X@IDF/




Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διέσωσε τον Κάιντ Φαρχάν Αλκάντι, έναν Βεδουίνο από το νότιο Ισραήλ, όμηρο στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια “περίπλοκης επιχείρησης”, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

“Ο στρατός και η Σιν Μπετ”, η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών, “διέσωσαν τον όμηρο Κάιντ Φαρχάν Αλκάντι, 52 ετών, από τη Ραχάτ”, μία βεδουίνικη πόλη στην έρημο της Νεγκέβ, “που είχε απαχθεί από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και είχε οδηγηθεί στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου”, αναφέρει σε μια ανακοίνωση ο στρατός, προσθέτοντας ότι η ιατρική κατάσταση του ομήρου είναι φυσιολογική.

Μόλις η διάσωση επιβεβαιώθηκε, ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα από ένα ελικόπτερο που προσγειωνόταν σε ένα νοσοκομείο, την ώρα που το ιατρικό προσωπικό και ασθενοφόρα περίμεναν για να παραλάβουν τον Αλκάντι.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ χαιρέτισε «την επιτυχημένη διάσωση» και χαρακτήρισε την απελευθέρωσή του μια «στιγμή χαράς για το ισραηλινό κράτος και την ισραηλινή κοινωνία», όπως αναφέρθηκε σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του.

  • Εκ των 251 ανθρώπων που απήχθησαν εκείνη την ημέρα, 104 παραμένουν όμηροι στη Γάζα, εκ των οποίων 34 έχουν δηλωθεί νεκροί από τον στρατό.

«Οι άλλοι όμηροι δεν μπορούν να περιμένουν ένα ακόμη θαύμα αυτού του είδους (…) μία συμφωνία είναι το μοναδικό μέσο να προχωρήσουμε», σχολίασε σήμερα το Φόρουμ των Οικογενειών Ομήρων.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να διατηρήσει την πίεση έναντι της Χαμάς προκειμένου να αποδεχθεί τη συμφωνία και να απελευθερώσει όλους τους ομήρους», συμπληρώνεται στο δελτίο Τύπου.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Israel

 

Στα χέρια των Ουκρανών 100 ρωσικοί οικισμοί στο Κουρσκ – Νέα έφοδος στο γειτονικό Μπέλγκοροντ * 600 Ρώσοι αιχμάλωτοι * Μετρά κέρδη ο Ζελένσκι κι ετοιμάζει σχέδιο ειρήνης

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: