Έρευνα σε βάρος λοχία στη Λεμεσό αδικήματα διαφθοράς * Ελέγχεται για διαρροή πληροφοριών σε παρανόμους

FILE PHOTO: Περιπολικό της κυπριακής αστυνομίας. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Σε διαθεσιμότητα τέθηκε βαθμοφόρος της Αστυνομίας Κύπρου που υπηρετεί σε νευραλγικό πόστο στην επαρχία Λεμεσού.

Διασταυρωμένες πληροφορίες του philenews, αναφέρουν ότι πρόκειται για αναπληρωτή λοχία, σε βάρος του οποίου διεξάγεται αυτή τη στιγμή έρευνα για αδικήματα διαφθοράς.

Την υπόθεση χειρίζεται η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου. Ο λόγος για το σώμα των αδιάφθορων το οποίο αποτελείται από μέλη της Αστυνομίας, ωστόσο, υπάγεται επιχειρησιακά στον Γενικό Εισαγγελέα.

Η ίδια αρμόδια πηγή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Φάνη Μακρίδη στο philenews.com, αναφέρει πως ο αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ελεγχόμενο, για να μπορέσει να προχωρήσουν οι εξετάσεις για την υπόθεση, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος επιμόλυνσης τους.

Για την φύση της υπόθεσης τηρείται μυστικότητα. Ωστόσο, όπως πληροφορείται το philenews, φαίνεται να σχετίζεται με περίπτωση μαζικών συλλήψεων που έγιναν σε χώρα της κεντρικής Ευρώπης. Αριθμός προσώπων φέρονται να τελούν υπό σύλληψη στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Σε προσωπική ηλεκτρονική συσκευή ενός εκ των συλληφθέντων εντοπίστηκαν μηνύματα που ανταλλάσσονται από ευρωπαϊκά σώματα ασφαλείας σε διεθνή βάση δεδομένων.

Κατά τις εξετάσεις του αστυνομικού Σώματος της χώρας της κεντρικής Ευρώπης, φαίνεται να προέκυψαν στοιχεία που οδήγησαν στον εν λόγω αρχιαστυφύλακα και σε εύλογες υποψίες ότι διέρρευσε δεδομένα σε παρανόμους.

ΠΗΓΗ: philenews.com

Η Λευκωσία ετοιμάζεται ενόψει την ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε.: Το Προεδρικό ενημέρωσε τους Κύπριους ευρωβουλευτές, ζήτησε συνεργασία μαζί τους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: