Δεν έχω κάνει ποτέ φοροδιαφυγή απαντά ο Αντώνης Ρέμος στην εντολή για δέσμευση της περιουσίας του: Δήλωνε κέρδη 50.000 ευρώ το χρόνο [βίντεο]

Ο Αντώνης Ρέμος σε συναυλία του. ΑΠΕ / ΜΠΙΛΙΟΣ ΧΑΡΗΣ




Στη δέσμευση της περιουσίας του Αντώνη Ρέμου για φοροδιαφυγή προχώρησαν οι φορολογικές αρχές.   Η Αρχή για το Ξέπλυμα προχώρησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του μετά από έρευνα πολλών μηνών σύμφωνα με την οποία προκύπτουν υπόνοιες για φοροδιαφυγή και αντίστοιχα ξέπλυμα παράνομου χρήματος, σε ποσό που αγγίζει το 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δεσμεύσεις αφορούν σε ακίνητα, κινητά, λογαριασμούς προσωπικούς του καλλιτέχνη και της εταιρίας του, σκάφη και θυρίδες.

Στο πόρισμα της Αρχής που αποτελεί το πρώτο υλικό της έρευνας των οικονομικών Εισαγγελέων , φέρεται να γίνεται εκτενής αναφορά στις φορολογικές δηλώσεις που έχει υποβάλει την τελευταία 5ετία ο τραγουδιστής, όπου δηλώνει ετήσιο εισόδημα περίπου 50 χιλιάδες ευρώ.

Το συγκεκριμένο χαμηλό ποσό ήταν και η αιτία που βρεθηκε στο στόχαστρο ο Αντώνης Ρέμος , καθώς θεωρήθηκε ιδιαίτερα χαμηλό για τα δεδομένα του λόγω της μεγάλης του δημοφιλίας αλλά και των εμφανίσεων του σε κοσμικά μέρη με δημοσιεύματα για εισπράξεις εκατομμυρίων ευρώ.

Η απάντηση του τραγουδιστή

Από την πλευρά του ο Αντώνης Ρέμος αρνείται ότι έχει φοροδιαφύγει και υποστήριξε ότι αναμένει να κληθεί από τις αρμόδιες αρχές για να αποδείξει την αθωότητά του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του:
«Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου , επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία ,και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν οτι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή».




Στόχος μας ένα υγιές δημοσιονομικό περιβάλλον στην Κύπρο, είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Όταν η οικονομία πάει καλά, μας επιτρέπει στοχευμένη κοινωνική πολιτική

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: