Ξεπερνάει κάθε φαντασία: Οι μέτοχοι της Tesla ενέκριναν την αμοιβή-ρεκόρ ύψους 55,8 δισ. δολαρίων του Ελον Μασκ* 300 φορές υψηλότερη από τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO των ΗΠΑ [video]

File Photo US tech entrepreneur Elon Musk (C) leaves after attending the 10th World Water Forum in Nusadua, Bali, Indonesia, 20 May 2024. EPA/MADE NAGI




Το αστρονομικό πακέτο αμοιβής ύψους 55,8 δισ. δολαρίων του Έλον Μασκενέκριναν το βράδυ της Πέμπτης οι μέτοχοι της Tesla, χαρίζοντας στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία μία συμβολική νίκη έναντι όσων μετόχων διαφώνησαν ανοιχτά με την πρόταση και επιπλέον θέτοντας προς το παρόν στο περιθώριο το σενάριο αποχώρησης του Μασκ από το προσκήνιο.

Η συμφωνία είχε μπλοκαριστεί νωρίτερα φέτος από δικαστή στο Ντέλαγουερ λόγω ανησυχιών ότι ήταν άδικη για τους μετόχους.

Η ψηφοφορία αποτελεί νίκη για τον πολυεκατομμυριούχο, ο οποίος είχε κάνει σκληρή εκστρατεία για την πληρωμή, το ακριβές ποσό της εξαρτάται από την τιμή της μετοχής της Tesla.

Η συμφωνία εκτιμάται ότι αξίζει 300 φορές περισσότερο από ό,τι έβγαλε πέρυσι το πιο υψηλόμισθο αφεντικό στις ΗΠΑ.

«Θέλω απλώς να ξεκινήσω λέγοντας, ότι σας αγαπώ», είπε ο καταχειροκροτούμενος Μασκ εν μέσω επευφημιών και συνθημάτων μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας. «Δεν ανοίγουμε απλώς ένα νέο κεφάλαιο για την Tesla, ξεκινάμε ένα νέο βιβλίο», πρόσθεσε ο επιχειρηματίας.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων από τις ψηφοφορίες των μετόχων της Tesla, η μετοχή της εταιρείας καταγράφει μικρές διακυμάνσεις μετά το θετικό κλείσιμο της Πέμπτης (2,92%), καθώς οι αναλυτές εκτιμούν πως η δικαστική διαμάχη μεταξύ των μετόχων που αντιτίθενται στην αμοιβή μαμούθ του Έλον Μασκ και του αφεντικού της Tesla θα έχει νέα επεισόδια στο άμεσο μέλλον.

Παράλληλα, οι μέτοχοι της βιομηχανίας EV ενέκριναν την μεταφορά της έδρας της εταιρείας από το Ντέλαγουερ στην Πολιτεία του Τέξας, ωστόσο όπως σημειώνει το MarketWatch, η ψήφος των μετόχων έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν υπάρχει νομική βαρύτητα.

Με πληροφορίες από BBC

Δικαστής μπλόκαρε πληρωμή $56 δισ. από την Tesla προς τον Μασκ, μετά από προσφυγή μετόχου: Τα ήθελε για να αφιερώνει την προσοχή του στην εταιρεία του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: