Τρία πτώματα ορειβατών μέσα σε κρατήρα του διάσημου όρους Φούτζι στην Ιαπωνία: Κάθε χρόνο ανεβαίνουν περισσότεροι από 300.000 για να δουν την ανατολή του ήλιου [videos]

Mount Fuji is pictured in Fuji City, Shizuoka prefecture, Japan, 10 April 2024 (issued 07 June 2024). EPA, JIJI PRESS JAPAN OUT EDITORIAL USE ONLY




Τραγωδία σημειώθηκε στην Ιαπωνία καθώς τρία πτώματα βρέθηκαν μέσα σε κρατήρα στην κορυφή του όρους Φούτζι. Ένα από τα πτώματα έχει ήδη περισυλεγεί από τις πλαγιές και οι αρχές θα καταβάλουν προσπάθειες για να μαζέψουν τα άλλα δύο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η έρευνα διεκόπη σήμερα λόγω των προβλέψεων για έντονες βροχοπτώσεις.

Οι ταυτότητες των νεκρών, συμπεριλαμβανομένου του φύλου και της ηλικίας τους, δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Δεν είναι σαφές εάν τα τρία άτομα ανέβαιναν μαζί στο βουνό ύψους 3.776 μέτρων.

Η επίσημη αναρριχητική περίοδος δεν είχε ακόμη ξεκινήσει όταν οι ορειβάτες μπήκαν στο βουνό από την πλευρά του νομού Σιζουόκα.

Η ομάδα διάσωσης αναζητούσε έναν 53χρονο για τον οποίο υποβλήθηκε δήλωση αγνοούμενου. Η υπηρεσία Kyodo News ανέφερε ότι ο επαγγελματίας ορειβάτης Keita Kurakami, 38 ετών, πέθανε σε νοσοκομείο αφού εντοπίστηκε από την αστυνομία ενώ σκαρφάλωνε στο Φούτζι από την πλευρά του βουνού στην περιοχή Yamanashi.

Το όρος Φούτζι είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι μπορεί να έχει υπερβολικό κρύο, ακόμη και το καλοκαίρι, και ο κατάλληλος εξοπλισμός, οι μπότες αναρρίχησης και τα ρούχα είναι ζωτικής σημασίας.

Οι πεζοπόροι κινδυνεύουν επίσης να νοσήσουν από το υψόμετρο εάν ανέβουν πολύ γρήγορα.

Περίπου 300.000 άνθρωποι ανεβαίνουν κάθε χρόνο στο Φούτζι και η παρακολούθηση της ανατολής του ηλίου από την κορυφή του βουνού είναι πολυπόθητη ως πνευματική εμπειρία.

Όμως οι ανησυχίες έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό για τον υπερπληθυσμό από την εισροή τουριστών.

Πηγή: dailymail

Σχέδια μαζικής εκκένωσης ετοιμάζει η ιταλική κυβέρνηση στα Φλεγραία Πεδία: Ο τρόμος του βραδυσεισμού στο υπερ-ηφαίστειο που απειλεί τη Νάπολη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: