Το πανεπιστήμιο Χάουαρντ ανακάλεσε το τιμητικό πτυχίο του μεγιστάνα της ραπ Diddy (Puff Daddy): Μετά τις καταγγελίες για trafficing και κακοποίηση της πρώην συντρόφου του

FILE PHOTO: Sean ‘Diddy’ Combs and Cassie arrives on the red carpet for the Metropolitan Museum of Art Costume Institute’s benefit celebrating the opening of the exhibit ‘Rei Kawakubo/Comme des Garçons: Art of the In-Between’ in New York, New York, USA, 01 May 2017. EPA, JUSTIN LANE




Το περασμένο φθινόπωρο, ο Diddy (Puff Daddy) επέστρεψε στο πανεπιστήμιο Χάουαρντ για να εκπληρώσει μία υπόσχεση.

Έκανε δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο πλαίσιο επιβεβαίωσης της ακλόνητης δέσμευσής του για διαφύλαξη των ιστορικών μαύρων κολεγίων και πανεπιστημίων (HBCUs) των ΗΠΑ.

Ωστόσο, λόγω ενεργειών του Αμερικανού μεγιστάνα της ραπ που ήρθαν πρόσφατα στο φως, το πανεπιστήμιο Χάουαρντ δημοσίευσε ανακοίνωση με την οποία ανακαλεί το τιμητικό πτυχίο που του απονεμήθηκε το 2014. Επίσης διέκοψε ένα πρόγραμμα υποτροφιών με το όνομα του Diddy και επέστρεψε τη δωρεά του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Η απόφαση του πανεπιστημίου ήρθε μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο με στοιχεία που δείχνουν ότι επιτίθεται βίαια στην τραγουδίστρια Κάσι, πρώην σύντροφό του.

Federal investigators walk on a closed off road outside of a home owned by rapper and record producer Sean ‘Diddy’ Combs in Los Angeles, California, USA, 25 March 2024. EPA, CAROLINE BREHMAN

Το πανεπιστήμιο στην ανακοίνωσή του εξηγεί την απόφασή του να ανακαλέσει το τιμητικό πτυχίο του Diddy επισημαίνοντας ότι «η συμπεριφορά του… είναι θεμελιωδώς ασυμβίβαστη με τις βασικές αξίες και τις πεποιθήσεις του πανεπιστημιακού ιδρύματος και θεωρείται ότι δεν αξίζει πλέον να έχει την υψηλότερη τιμή του ιδρύματος».

«Το πανεπιστήμιο είναι ακλόνητο στην αντίθεσή του σε όλες τις πράξεις διαπροσωπικής βίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο Diddy φοίτησε στο Χάουαρντ μόνο για δύο χρόνια.

Νωρίτερα φέτος οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ πραγματοποίησαν έφοδο στα ακίνητά του στο Λος Άντζελες και στο Μαϊάμι στο πλαίσιο έρευνας για εμπορία ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση. Ο ράπερ, μουσικός παραγωγός και επιχειρηματίας έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ο ράπερ Puff Daddy χτυπά άγρια την πρώην σύντροφό του: Το οπτικό υλικό δημοσιοποίησε το CNN [βίντεο, σκληρές εικόνες]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: