Πέμπτος κρυφός γάμος του αγέραστου Ρούπερτ Μέρντοχ με τη ρωσικής καταγωγής βιολόγο Ελενα Ζούκοβα: Αμέσως μετά πρέπει να βρει άκρη με τις κρίσεις στα ΜΜΕ που κατέχει [video]

Το ζεύγος Μέρντοχ-Ζούκοβα via youtube




Συνέβη τόσο γρήγορα και αθόρυβα σχεδόν κανείς δεν το παρατήρησε. Αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Ρούπερτ Μέρντοχ παντρεύτηκε για πέμπτη φορά με τη συνταξιούχο μοριακή βιολόγο Έλενα Ζούκοβα. Συγχαρητήρια, Ρούπερτ!

Οι καλεσμένοι έφτασαν στον αμπελώνα της οικογένειας Moraga 14 στρεμμάτων στο Bel Air του Λος Άντζελες. Μεταξύ αυτών ήταν ο ιδιοκτήτης των New England Patriots, Ρόμπερ Κραφτ και η σύζυγός του Ντάνα Μπλούμπεργκ, και ο διευθύνων σύμβουλος της News Corp, Ρόμπερτ Τόμσον και η σύζυγός του Γουάνγκ Πινκ. Πιθανώς να ήταν περισσότεροι, αλλά μετά το θέαμα του γάμου του 2016 με την Τζέριλ Χολ επέλεξε τους χαμηλούς τόνους

Φορτηγά με λευκά λουλούδια παραδόθηκαν, καθώς έφτασαν πολυτελή οχήματα – συμπεριλαμβανομένων Audi, Bentley και Jaguar. Η ασφάλεια παρακολούθησε το κτήμα, ενώ βοηθεί με μπλε γιλέκα έσυραν τους παρευρισκόμενους μέσα. Η Ζούκοβα μας είπαν, φορούσε ένα φόρεμα από τη Νεοζηλανδή σχεδιάστρια Emilia Wickstead με έδρα το Λονδίνο.

Ο Μέρντοχ και η Ζούκοβα γνωρίστηκαν στα μέσα του περασμένου έτους, καθώς ο βαρόνος των μέσων ενημέρωσης, τώρα 93 ετών, έριχνε στη λησμονιά  ένα ακόμη βραχύβιο αρραβώνα κάνοντας διακοπές στη Μεσόγειο σε ένα νοικιασμένο γιοτ.

Η νέα του σύζυγος έφυγε από τη Ρωσία το 1991 και εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια μέχρι να συνταξιοδοτηθεί. Είναι μητέρα της Ντάσα Ζούκοβα, η οποία ήταν παντρεμένη με τον Ρώσο ολιγάρχη Ρομάν Αμπράμοβιτς μέχρι το 2018.

Αναμένεται να κάνει το πρώτο του ταξίδι στην Αυστραλία από το 2018 τον επόμενο μήνα, για να σηματοδοτήσει την 60η επέτειο του The Australian. Έξι εβδομάδες ειδικής κάλυψης, μια «γιορτή δημοσιογραφίας», θα κορυφωθούν με ένα δείπνο, το οποίο ακυρώθηκε τον Φεβρουάριο. Τώρα έχει προγραμματιστεί για τις 25 Ιουλίου.

Θα φτάσει σε μια αναταραχή της News Corp. Η τεράστια εταιρεία μέσων ενημέρωσης, η οποία κατέχει την Daily Telegraph, την Herald Sun, την Courier Mail, το Sky News, την πλειοψηφία της Foxtel και την πλειοψηφία του ομίλου REA, μόλις φιλοξένησε παγκόσμια στελέχη της, όπως οι Τόμσον, Λάκλαν Μέρντοχ, και μάλιστα, για κάτι περίεργο. Ο λόγος ήταν το αφεντικό του Ηνωμένου Βασιλείου Ρεμπέκα Μπρουκς. Μας είπαν ότι η Μπρουκς περπάτησε στην οδό Χολτ, η παρουσία της γενικά εκφοβίζει τους ανθρώπους. Μερικές φορές απλώς στεκόταν και κοιτούσε.

Πηγές μας λένε ότι αναμένονται περισσότερες απολύσεις τις επόμενες εβδομάδες έως τις 30 Ιουνίου και είναι πιθανό να ακολουθήσουν περισσότερες το επόμενο οικονομικό έτος. Το συντακτικό τμήμα δεν είναι σε καμία περίπτωση απρόσβλητο.

Το 2018, υπήρχαν περίπου 1500 δημοσιογράφοι στην αυστραλιανή αυτοκρατορία της News Corp, όπως ορίζεται στη συμφωνία επιχειρηματικής διαπραγμάτευσης της εταιρείας. Μέχρι το 2021, δεν ήταν περισσότεροι από 1200. Τώρα, απέμειναν όχι πάνω από 950, σχεδόν το μισό σε μισή δεκαετία.

Οι περικοπές δεν πέφτουν βροχή μόνο στην Αυστραλία. Στις ΗΠΑ, η Έμα Τάκερ της Wall Street Journal, η οποία πέταξε από τους Sunday Times του Ηνωμένου Βασιλείου για να είναι αρχηγός του κορυφαίου αμερικανικού επιχειρηματικού masthead, βρήκε το γραφείο της γεμάτο με σημειώσεις από δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα. Ήταν μέρος μιας διαμαρτυρίας για την τελευταία αναδιάρθρωση και τις απολύσεις εκεί. Και η WSJ, σε αντίθεση με τις τοπικές εφημερίδες, είναι πολύ κερδοφόρο!

Με πληροφορίες από FINANCIAL REVIEW

Μετά την καταδίκη του Τραμπ: Θα είναι ο πρώτος που θα κάνει προεκλογική εκστρατεία από το κελί; Οχι, για τις ΗΠΑ υπάρχει προηγούμενο- Μικρή ιστορική αναδρομή [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: