Ο πιο ψηλός σκύλος του κόσμου είναι ο 3χρονος Κέβιν: Κάνει τους ανθρώπους να τρέμουν * Όμως, τελικά, είναι «γατάκι» που φοβάται την ηλεκτρική σκούπα και τα κάνει πάνω του…. [videos]

Ο τρίχρονος Κέβιν με το αφεντικό του. Screenshot via YouTube@GuinnessRecodrs/




Ο Μεγάλος Δανός από την Αϊόβα των ΗΠΑ ο οποίος ανακηρύχθηκε πρόσφατα ως ο ψηλότερος σκύλος στον κόσμο, έχει το ίδιο ύψος με το μέσο τρίχρονο παιδί – και συχνά τον μπερδεύουν νομίζοντας ότι είναι…άλογο.

Αλλά ο Κέβιν δεν μπορεί να αντέξει την ηλεκτρική σκούπα του νοικοκυριού όπου ζει, η οποία τον «τρομοκρατεί», είπαν οι ιδιοκτήτες του, Τρέισι και Ρότζερ Γουλφ αφότου κατέκτησε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες.

«Δεν θα  αφήσει ποτέ την σκούπα να φτάσει σε απόσταση έξι μέτρων από αυτόν!» είπε Τρέισι Γουόλφ μιλώντας στην εκδήλωση του Οργανισμού που είναι παγκοσμίως γνωστός για τη διατήρηση μιας βάσης δεδομένων με περισσότερα από 40.000 αρχεία. «Θα πηδήξει και θα τρέξει για να ξεφύγει ».

Για να είμαστε δίκαιοι, ο τρίχρονος Κέβιν δεν είναι το  μόνο πλάσμα που τρέμει τις ηλεκτρικές σκούπες, οι οποίες κάνουν δυνατούς θορύβους και αναδίδουν περίεργες μυρωδιές που μπορούν να πανικοβάλουν τους σκύλους, τις γάτες και άλλα κατοικίδια. Αλλά λόγω της επιβλητικής φιγούρας  του, η φοβία έρχεται σε ένα περίεργο κοντράστ.

  • Ο Μεγάλος Δανός είναι μια γερμανική καθαρόαιμη ράτσα οικιακού σκύλου γνωστή για το γιγάντιο μέγεθος της. Τα αρσενικά φτάνουν περίπου τα 54 κιλά βάρος και τα 76 εκατοστά ύψος και τα θηλυκά τα 45 κιλά και 71 εκατοστά. Έχουν κοντό τρίχωμα και τα συναντάμε σε μαύρο, μπλε, μπεζ, ασπρόμαυρο, στικτό χρώμα.

Ο Κέβιν έχει μήκος 0,97 μέτρα από τα πόδια του μέχρι το ακρώμιο ή την κορυφογραμμή ανάμεσα στις ωμοπλάτες. Αυτό δεν είναι μόνο περίπου το ίδιο μέγεθος με πολλά νήπια – είναι 20,3 εκατοστά ψηλότερος από τον μέσο αρσενικό Μεγάλο Δανό, κάτι που εμπνέει πολλούς  να αστειεύονται λέγοντάς ότι τον ιππεύουν….

Ο σκύλος εξασφάλισε τον τίτλο του ψηλότερου εν ζωή αρσενικού σκύλου στον κόσμο τον Μάρτιο, αφού το ρεκόρ έμεινε “ορφανό” μετά από το θάνατο, έξι μήνες νωρίτερα , του Αμερικανού μεγάλου με το όνομα Δίας, αναφέρουν τα βραβεία  Γκίνες.

Ο τρίχρονος Δίας είχε ύψος 1.046 μέτρα και πάλευε με τον καρκίνο των οστών όταν ακρωτηριάστηκε το μπροστινό δεξί του πόδι και εμφάνισε ένα θανατηφόρο κρούσμα πνευμονίας.

Στο σπίτι που μένει ο Κέβιν, ζουν ακόμη οι ο γιός και οι δυο κόρες του ζευγαριού των ιδιοκτητών του, ηλικίας 10 και 12 ετών, αλλά και πολλά  άλλα σκυλιά, γάτες, κοτόπουλα, κατσίκες και άλογα.

Το αστείο με τον νικητή του ρεκόρ Γκίνες είναι ότι συμπεριφέρεται σαν να μην έχει ιδέα πόσο μεγάλος είναι.

Όχι μόνο ξοδεύει τον χρόνο του προσπαθώντας να στριμωχτεί σε μικρά κρεβάτια, να καθίσει πάνω από τα ανθρώπινα μέλη της οικογένειάς του και να «κάνει ό,τι κάνουν τα μικρότερα σκυλιά», αλλά επίσης φοβάται πολύ εύκολα – και όχι μόνο την ηλεκτρική σκούπα.

Όταν η  Τρέισι και ο Ρότζερ υπέβαλαν υποψηφιότητα για τον Κέβιν  να διαδεχθεί τον Δία, η μεζούρα τον τρόμαξε.

Και όταν συνόδευσε τον γιο των ιδιοκτητών του, τον Αλεξάντερ  στο πρώτο του μάθημα εκπαίδευσης σκύλων συντροφιάς, ο Κέβιν ήταν τόσο νευρικός που … τα έκανε ακριβώς   στη μέση της συνεδρίας.

Άλλες φορές πάλι, “θυμάται” πόσο ψηλός είναι και πηδάει με άνεση πάνω από εμπόδια που στήνουν οι ιδιοκτήτες του για να αποτρέπουν σκυλιά, γατιά και κάθε είδους ζωντανά, να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού.

«Απλώς προχωράει… σαν να μην τρέχει τίποτα», είπε η Τρέισι.

Ο Κέβιν τρώει επίσης έως και 10 γαβάθες φαγητό καθημερινά. Είναι μια ποσότητα που σαστίζει την οικογένειά του αφού κατάφερε να παραμείνει σβέλτος παρόλο που ξοδεύει μεγάλο μέρος του υπόλοιπου χρόνου του είτε στον υπνάκο είτε κλέβοντας ό,τι πρόσθετο φαγητό μπορεί από τους πάγκους της κουζίνας – το οποίο μπορεί να φτάσει χωρίς καν να χρειαστεί να σηκώσει τη μουσούδα του, ακόμη λιγότερο να σηκωθεί στα πίσω πόδια του.

«Ο Κέβιν είναι η επιτομή ενός ευγενικού γίγαντα», παρατήρησε η Τρέισι. «Είναι… απλά τέλειος για εμάς».

Με πληροφορίες από The Guardian

 

Βιβλίο σοκ για τον Αριστοτέλη Ωνάση: Ηταν αμφιφυλόφιλος, είχε πληρωμένα νεαρά άτομα που τα έδερνε μετά το σεξ, ισχυρίζεται η συγγραφέας, Maureen Callahan στην Daily Mail

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: