Ο «αιώνας της Τουρκίας» και η τουρκική προπαγάνδα: Αλλά μερικοί αδιόρθωτοι “δικοί” μας, ελληνόφωνοι, ζητούν να κάνουμε περισσότερες υποχωρήσεις στους Αττίλες!!!

The National Security Council (NSC) convened under the chairmanship of Islamist President Recep Tayyip Erdoğan at the Presidential Complex. Photo via Turkish Presidency




Της ΛΟΡΙΑΣ ΜΑΡΚΙΔΗ* – Λευκωσία

Ο Νεοκλής Σαρρής, ακαδημαϊκός, πολιτικός, νομικός, ιστορικός και άριστος γνώστης της νεο-οθωμανικής Τουρκίας και της νοοτροπίας και τρόπου του λειτουργείν της ηγεσίας της χώρας, συχνά υποδείκνυε ότι ” σε λίγα χρόνια οι Τούρκοι θα κάνουν τους Έλληνες να σκέφτονται σαν Τούρκοι και αυτό θα είναι η μεγαλύτερη μας ήττα”. Φαίνεται ότι φτάσαμε πλέον σε αυτή την κατάσταση.

Γιατί, πώς αλλιώς να εξηγηθεί αυτή η τάση αυτομαστιγώματος , η συνεχής άνευ αποδείξεων επίρριψη ευθυνών στην Ελληνο- Κυπριακή πλευρά για “ναυάγια” στις συνομιλίες, για ανειλικρίνεια στο θέμα της επιδιωκόμενης λύσης του Κυπριακού;

  • Όλες αυτές οι φωνές για περισσότερες υποχωρήσεις, προσφορές και παροχές- τί έμεινε άραγε αφού δόθηκαν κατά καιρούς σχεδόν όλα – δίκην εξευμενισμού της θηριώδους κατοχικής δύναμης και μάλιστα χωρίς αντιπαροχή!

Η πραγματικότητα που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας και που ουδόλως αποκρύβεται από τον σημερινό ηγέτη της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με τους στόχους και τις διεκδικήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο, στη Μαύρη Θάλασσα, στη Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια, δεν φαίνεται να προκαλεί συναγερμό σε κάποια μερίδα των πολιτών που επιμένουν να πιστώνουν με καλή θέληση την κατοχική δύναμη.

Ότι αυτή ενδιαφέρεται για τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων και για τη σωτηρία τους από τον κίνδυνο των Ελληνοκυπρίων. Τους οποίους Τουρκοκύπριους η Άγκυρα χρησιμοποιεί για ικανοποίηση των δικών της συμφερόντων και για εξασφάλιση της υποστήριξης των απανταχού μουσουλμάνων.

Μόλις προ ολίγων ημερών ο Τούρκος αντιπρόεδρος , Τζεβντέτ Γιλμάζ , δήλωνε ανερυθρίαστα ότι, εάν δεν γινόταν η παράνομη τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, ” ειρηνευτική επιχείρηση” την χαρακτήρισε ” οι Τούρκοι της Κύπρου μπορεί να είχαν την ίδια τύχη με τους Παλαιστινίους αδελφούς μας”.

Η συνεχής προβολή του “οράματος” του Ερντογάν για τον αιώνα της Τουρκίας δεν αποτελεί απλώς ρητορική εκφοβισμού αλλά κρατική πολιτική και στοχεύει στην εμπέδωση της ιδέας από την τουρκική κοινωνία και κυρίως από τους νέους οι οποίοι θα κληθούν να εκτελέσουν τις δράσεις προς επίτευξη των αναθεωρητικών στόχων της Άγκυρας.

Ο νέος τουρκικός νόμος που ψηφίσθηκε πρόσφατα από την εθνοσυνέλευση διαμορφώνει το νέο μοντέλο εκπαίδευσης της νέας γενιάς και εκσυγχρονίζει τη διδακτέα ύλη ενσωματώνοντας την τουρκική προπαγάνδα και προετοιμάζοντας τους νέους για επιθετικότητα και διεκδικήσεις.

Το περιεχόμενο των βιβλίων, σύμφωνα με σχετικό άρθρο στο Nordic Monitor , υποδαυλίζει τον εθνικισμό και εξάπτει την περηφάνεια για την χώρα τους και τα επιτεύγματα της σε όλους τους τομείς, περιλαμβανομένου και του διαστήματος!

Οι Τούρκοι φοιτητές και μαθητές καλούνται να κατανοήσουν και αποδεχθούν το επιθετικό δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας, καθώς και το νέο στρατιωτικό δόγμα της Πατρίδας των Αιθέρων.

Η νέα γενιά θα εμποτίζεται με την αποφασιστικότητα για διεκδικήσεις και αγώνες για τα δίκαια και δικαιώματα της πατρίδας, τα οποία φυσικά αφορούν σε θάλασσες και εδάφη τα οποία ανήκουν σε άλλες χώρες της περιοχής.

Η τουρκική νεολαία, μέσω της εκπαίδευσης, θα προσανατολίζεται προς την κουλτούρα και τις παραδόσεις των τουρκογενών κρατών, τα οποία ελέγχει η Άγκυρα. Ουδεμία πρόνοια υπάρχει για ευρωπαϊκές αξίες και δυτική κουλτούρα.

Περαιτέρω, σύμφωνα με το Nordic Monitor η Άγκυρα θεωρεί ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος αποτελούν απειλή και κίνδυνο για τη Τουρκία και για το λόγο αυτό παρακολουθούνται στενά τα εξοπλιστικά τους προγράμματα. Αλλά είναι γνωστό ότι είναι η Τουρκία η οποία εξοπλίζεται και ετοιμάζεται να ανακτήσει τα εδάφη τα οποία η ίδια θεωρεί ότι της ανήκουν.

* Λόρια Μαρκίδη
Πρέσβης ε.τ.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Οι Τούρκοι απαιτούν τα πάντα όλα πριν αποδεχθούν νέες συνομιλίες για την Κύπρο: Τα 3α του κατοχικού ηγέτη, τα παράπονα του και γιατί η Λευκωσία πρέπει να πει ξανά “ΟΧΙ”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: