Υπό την προστασία ελεύθερων σκοπευτών ο Μπορίσοφ επικαλείται απειλές για τη ζωή του λόγω της στήριξης στην Ουκρανία- Η Βουλγαρία οδεύει στην κάλπη, την 7η σε 3 χρόνια

File Photo Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπόρισοφ EPA/OLIVIER HOSLET μέσω ΚΥΠΕ




Ο Μπόικο Μπορίσοφ, ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της Βουλγαρίας (GERB/ΕΛΚ), δήλωσε ότι υπάρχει σοβαρή απειλή για τη ζωή του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οφείλεται στην υποστήριξή του στην Ουκρανία.

Το GERB ήταν ηγετικό μέλος της φιλοδυτικής πλειοψηφίας στο προηγούμενο κοινοβούλιο της Βουλγαρίας, το οποίο έλαβε αρκετές αποφάσεις για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, αυτοκινούμενων οβιδοβόλων και μεγάλων βλημάτων πυροβολικού.

Τη Δευτέρα, οι πρώην εταίροι του GERB από τον φιλοευρωπαϊκό συνασπισμό PP-DB διερωτήθηκαν δημοσίως γιατί  βρίσκονταν ελεύθεροι σκοπευτές γύρω από το σπίτι του Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο ηγέτης του GERB εξήγησε λέγοντας τα εξής: «Πριν από περίπου μία εβδομάδα, η ασφάλειά μου με ενημέρωσε ότι υπήρχε ένα πολύ σοβαρό σήμα από μία από τις πιο ισχυρές υπηρεσίες στον κόσμο για τον υψηλότερο βαθμό απειλής», προσθέτοντας ότι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες έχουν ήδη λάβει μέτρα.

«Δεν υπάρχει άλλη βάση για απειλές από την υποστήριξη της Ουκρανίας», σημείωσε.

Ο Μπορίσοφ υπενθύμισε ότι ο Αλεξέι Πετρόφ, ένας σημαντικός Βούλγαρος επιχειρηματίας που διαπραγματεύτηκε τον προηγούμενο ευρωατλαντικό συνασπισμό στη Σόφια, δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 2023.

Η Βουλγαρία οδεύει προς τις έβδομες γενικές εκλογές της, τρία χρόνια αφότου το κυβερνών κόμμα GERB του Μπορίσοφ απέτυχε να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο Μπορίσοφ τόνισε ότι το GERB θα προτείνει κυβέρνηση μειοψηφίας, λέγοντας: «Αυτό θέλουν οι ψηφοφόροι μας και γι’ αυτό έχουμε 11% έναντι άλλων. Οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική λύση δε θα ήταν αποδεκτή από τους υποστηρικτές του GERB».

Mε πληροφορίες ααπό euractiv.gr

«Διάλογος κωφών μεταξύ Ρωσίας και Δύσης»: Αναπόφευκτη θεωρεί την κλιμάκωση στην Ουκρανία ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: