Θυμάστε το «Saturday Night Fever»; Η απίθανη πίστα του Τζον Τραβόλτα υπό τους ντίσκο ήχους των Bee Gees μαζί με τα τρελά φωτορυθμικά, βγαίνει σε δημοπρασία για $300.000 [videos]

FILE PHOTO: Ο Τζον Τραβόλτα ως Τόνι στην πίστα υπό τους ήχους των Bee Gees. Screenshot via YouTube@ Binge Society/




Η κληρονομιά του «Saturday Night Fever» παραμένει ζωντανή, καθώς η πίστα που εμφανίζεται στην κλασική ταινία ντίσκο πρόκειται να φτάσει τα $300.000 σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα.

Με τα πολύχρωμα φώτα να αναβοσβήνουν, η πίστα παρείχε το τέλειο σκηνικό για τον χαρακτήρα του Τζον Τραβόλτα, ως Τόνι Μανέρο, να επιδίδεται στις εμβληματικές πλέον groovy χορευτικές κινήσεις του με το λευκό του πουκάμισο.

Τώρα, σχεδόν 50 χρόνια μετά, η “μυθική” αυτή πίστα είναι ο πρωταγωνιστής στην δημοπρασία “Hollywood Legends”, που θα πραγματοποιηθεί από τoν οίκο δημοπρασιών Julien’s στις 12-15 Ιουνίου στο Λος Άντζελες.

Η πίστα έχει μήκος πάνω από 7 μέτρα και πλάτος 5 μέτρα, ενώ διαθέτει 288 λαμπτήρες για τη δημιουργία των μοτίβων που αναβοσβήνουν, ανέφερε η Julien’s Auctions σε ανακοίνωσή της.

Κατασκευάσθηκε για την ταινία και τοποθετήθηκε στο Odyssey Disco το 2001 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου γυρίστηκαν πολλές από τις σκηνές.

  • Μετά τα γυρίσματα, η πίστα έμεινε στο κλαμπ μέχρι αυτό να κλείσει, οπότε αγοράστηκε από έναν υπάλληλο.

Η ερμηνεία του ως Τόνι Μανέρο – ένας Ιταλοαμερικανός από το Μπρούκλιν που ξεφεύγει από τις κοινωνικές εντάσεις της γειτονιάς του χορεύοντας στην τοπική ντισκοτέκ – έδωσε στον Τραβόλτα υποψηφιότητα για Όσκαρ και τον έκανε πασίγνωστο. Η ταινία και το πιασάρικο σάουντρακ της από τους Bee Gees, εν τω μεταξύ, βοήθησαν στο να γίνει και πάλι δημοφιλής η ντίσκο σε όλο τον κόσμο σε μια εποχή που η κυριαρχία της εξασθενούσε.

Το soundtrack που περιλάμβανε τις επιτυχίες των Bee Gees όπως “Stayin’ Alive”, “Night Fever” και “You Should Be Dancing”, έγινε το soundtrack με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, κέρδισε τον τίτλο του  άλμπουμ της χρονιάς στα 21α βραβεία Grammy το 1979 και προστέθηκε στο Εθνικό Μητρώο Καταγραφής στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου το 2012, εδραιώνοντας την πολιτιστική του σημασία.

Άλλα αντικείμενα προς πώληση στη δημοπρασία περιλαμβάνουν ένα από τα στηρίγματα της Κιβωτού της Διαθήκης που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς “Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού” Χρησιμοποιήθηκε για να δοκιμαστούν πλάνα με φιγούρες που αντιπροσώπευαν  τους ηθοποιούς δίπλα της και αναμένεται να πουληθεί έως και 70.000 δολάρια, ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών.

Επίσης, η στολή μπόουλινγκ του Τζεφ Μπρίτζες, την οποία φοράει στις τρεις τελευταίες σκηνές του “Ο μεγάλος Λεμπόφσκι”, κι αυτή στην δημοπρασία, πιστεύεται πως θα μπορούσε να πουληθεί για 200.000 δολάρια.

Mε πληροφορίες από CNN

Οι άνθρωποι… σκοτώνουν τα μαγκρόβια δάση και δεν καταλαβαίνουν ότι μετά έρχεται η δική τους σειρά – Δεν γλυτώνει κανείς: Ύστατη έκκληση για την προστασία τους [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: