Τέσσερις Αραβες ΥΠΕΞ και ο επικεφαλής της CIA στο Παρίσι για διαβουλεύσεις για τη Γάζα: Πρώτη απόπειρα συμφωνίας για κατάπαυση μετά τις αποφάσεις των Διεθνών Δικαστηρίων

Salon des Ambassadeurs au Palais de l’Élysée via wikiemdia.org




Ο Εμανουέλ Μακρόν θα υποδεχθεί σήμερα το βράδυ τον Πρωθυπουργό και επικεφαλής της διπλωματίας του Κατάρ, τους υπουργούς Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας για να κάνουν τον απολογισμό της «κατάστασης στη Μέση Ανατολή», ανακοίνωσε το Ελιζέ.

Πρόκειται για τον Καταριανό Mohammed ben Abdelrahmane Al-Thani, τον Σαουδάραβα Faisal ben Farhane, τον Αιγύπτιο Sameh Choukry και τον Ιορδανό Ayman Safadi, πρόσθεσε το Ελιζέ, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες. «Αυτή η επίσκεψη είναι μέρος της επιθυμίας της Γαλλίας να συνεργαστεί με τους Άραβες υπουργούς για να ασκηθεί πίεση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, Ahmad Abou Zeid.

Πρόκειται επίσης για «συζήτηση τρόπων τερματισμού της ανθρωπιστικής κρίσης και διασφάλιση της παράδοσης βοήθειας» στο παλαιστινιακό έδαφος, πρόσθεσε. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν επίσης, σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο, στις «διεθνείς και περιφερειακές προσπάθειες που αποσκοπούν στον (…) τερματισμό αυτής της κρίσης» και «στην υποστήριξη της εφαρμογής της λύσης των δύο κρατών».

Ο επικεφαλής της CIA στο Παρίσι

Ο επικεφαλής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, αναμένεται επίσης στο Παρίσι την Παρασκευή ή το Σάββατο για να προσπαθήσει να ξαναρχίσει συνομιλίες με το Ισραήλ για εκεχειρία στη Γάζα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο από δυτική πηγή προσκείμενη στο θέμα.

Στις αρχές Μαΐου, οι έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, μέσω του Κατάρ, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν κατέληξαν σε συμφωνία εκεχειρίας που σχετίζεται με την απελευθέρωση των Παλαιστινίων ομήρων και αιχμαλώτων.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr

«Το Ισραήλ πρέπει να συνεχίσει να πολεμά» απαντά ο υπουργός Πολέμου Μπένι Γκαντς στο Διεθνές Δικαστήριο – Χαιρετίζει η Χαμάς και ζητά μεγαλύτερη πίεση του ΟΗΕ στο Τελ Αβίβ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: