Στο χειρουργείο ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας: Εξαιρετικά σοβαρή η κατάστασή του μετά την δολοφονική απόπειρα

epa11342736 Scientific police investigators work near the cordoned-off crime scene where Slovak Prime Minister Robert Fico was shot earlier in the day, in Handlova, Slovakia, 15 May 2024. According to a statement from the Slovak government office on 15 May, “following a government meeting in Handlova, there was an assassination attempt on the Prime Minister of the Slovak Republic Robert Fico. He is currently being transported by helicopter to Banska Bystrica Hospital in a life-threatening condition.” EPA/JAKUB GAVLAK




Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο παραμένει στο χειρουργείο όπου υποβάλλεται σε επέμβαση και η κατάστασή του είναι «εξαιρετικά σοβαρή», είπε πριν από λίγη ώρα σε δημοσιογράφους ο υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Κάλινακ.

Οι αρχές θεωρούν ότι ο ένοπλος που πυροβόλησε σήμερα τον Ρόμπερτ Φίτσο είχε πολιτικά κίνητρα, δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας, ο Ματούς Σουτάι Έστοκ.

“Μεταξύ ζωής και θανάτου” βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, είχε αναφέρει νωρίτερα το πρωθυπουργικό γραφείο μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

Στην επίσημη σελίδα του Σλοβάκου πρωθυπουργού αναφέρονταν ότι ο Φίτσο δέχθηκε «πολλές σφαίρες» από έναν άνδρα σήμερα το μεσημέρι καθώς έβγαινε από ένα κτίριο έπειτα από συνεδρίαση της κυβέρνησης.

Το πρόσωπο που πυροβόλησε πολλές φορές σήμερα τον Σλοβάκο πρωθυπουργό  “συνελήφθη” από την αστυνομία, δήλωσε η πρόεδρος της χώρας.

“Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη και θα δώσει περισσότερες πληροφορίες το συντομότερο δυνατόν”, τόνισε η Ζουζάνα Τσαπούτοβα χαρακτηρίζοντας “επίθεση κατά της δημοκρατίας” την επίθεση κατά του πολιτικού της αντιπάλου.

Ένας 71χρονος Σλοβάκος λογοτέχνης, ονόματι Γιουράι Τσιντούλα (Juraj Cintula) είναι σύμφωνα με σλοβακικά μέσα ενημέρωσης ο άντρας που αποπειράθηκε να σκοτώσει τον πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο στην πόλη Χάντλοβα το μεσημέρι της Τετάρτης.

Κατά πληροφορίες, ο Τσιντούλα φώναξε προς το μέρος του Φίτσο, την ώρα που ο τελευταίος συνομιλούσε με υποστηρικτές του και όταν τον πλησίασε για να του σφίξει το χέρι, τότε άνοιξε πυρ εναντίον του.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μπρατισλάβα, Slovakia (Slovak Republic)

 

Μεταξύ ζωής και θανάτου ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας: Δέχθηκε «πολλές σφαίρες» * Οι πρώτες πληροφορίες για τον δράστη της δολοφονικής απόπειρας [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: