Πρωτοφανές! Έριξαν τσιμέντο σε αγωγό αποχέτευσης και υπερχείλισαν τα λύματα στην κεντρική αγορά του Ηρακλείου, ζημιές σε καταστήματα [video]

FILE PHOTO: Εικόνα από την ιστορική οδό 1866 στο Ηράκλειο. Photo screen shot via youtube, ΚΡΗΤΗ TV




Αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές περιστατικό ήρθαν οι τεχνικοί της ΔΕΥΑΗ, όταν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα υπερχείλισης λυμάτων από τον αγωγό αποχέτευσης της δρόμου της κεντρικής αγοράς του Ηρακλείου, της οδού 1866. Όπως διαπιστώθηκε, ο αγωγός είχε φράξει επειδή άγνωστος είχε ρίξει τσιμέντο!

Στο σημείο βρέθηκε νωρίς το πρωί ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη, στελέχη και συνεργείο της Δημοτικής Επιχείρησης, το οποίο προχώρησε στο σκάψιμο του δρόμου, έτσι ώστε να μπορέσουν να σπάσουν και να απομακρύνουν το τσιμέντο.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός:

«Έχουμε ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό: Τσιμέντο μέσα σε αγωγό αποχέτευσης, το οποίο δημιουργεί έμφραγμα, με αποτέλεσμα να έχουμε και ζημιές σε καταστήματα.

»Ολοι μας πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να έχουμε συνείδηση. Δεν είμαστε όσο επιμελείς θα έπρεπε, με τα απορρίμματά μας για παράδειγμα. Δημιουργούνται συχνά ανεξέλεγκτες χωματερές. Αφήνουμε ογκώδη αντικείμενα για τα οποία θα έπρεπε να καλούμε την Υπηρεσία Καθαριότητας για να τα μαζέψει. Κι αυτό γίνεται γρήγορα. Δεν πρέπει λοιπόν να αφήνουμε ογκώδη αντικείμενα στον δρόμο».

Επιπλέον ο δήμαρχος τόνισε ότι το περιστατικό ξεπερνάει τα συνηθισμένα.

«Εύχομαι να είναι μεμονωμένο περιστατικό και να καταλάβουμε όλοι ότι δεν πρέπει να οδηγούμαστε σε τέτοιου βαθμού αμέλεια όταν κάνουμε επισκευές, όταν κάνουμε ένα ιδιωτικό έργο, να είμαστε τόσο αφρόντιστοι με όλο το υπόλοιπο περιβάλλον. Διότι αυτό επιστρέφει πάλι σε εμάς, και μας επιβαρύνει και επιβαρύνει και όλους τους άλλους», κατέληξε ο δήμαρχος Ηρακλείου.

Η οδός 1886 και η ιστορία της

Στην οδό 1866 βρίσκεται η κεντρική αγορά στο Ηράκλειο που ξεκινά από το Μεϊντάνι και προχωρά προς την Πλατεία Κορνάρου. Tο όνομα του δρόμου οδός 1866 δόθηκε για μια απο τις σημαντικότερες επαναστάσεις της Κρήτης για να ελευθερωθεί από τον τούρκικο ζυγό.

Φιλοξενεί καταστήματα με τουριστικά είδη, φρούτα λαχανικά βότανα μπαχαρικά τυροκομικά, κρεοπωλεία όπως και μικρά καφέ και εστιατόρια. Στους κάθετους δρόμους αριστερά και δεξιά στην αγορά θα βρείτε ακόμα περισσότερα μαγαζιά σούπερ μάρκετ, τράπεζα και κλειστό χώρο πάρκινγκ.

Επίσης κοντά στο τέρμα της στην οδό Καρτερού, είναι η αγορά με τα ψαράδικα, με τους πάγκους γεμάτους ψάρια. Κάποτε η κεντρική αγορά του Ηρακλείου ήταν ο τόπος απ’ όπου οι κάτοικοι της πόλης προμηθεύονταν ότι χρειάζονταν καθημερινά.

Σήμερα οι λαϊκές αγορές στις συνοικίες της πόλης έχουν υποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό το ρόλο της κεντρικής αγοράς αλλά αυτή εξακολουθεί να αποτελεί ένα ιδιαίτερο σημείο του Ηρακλείου με τα μαγαζιά στριμωγμένα το ένα δίπλα στο άλλο, πάντα πολύβουη και τόσο γοητευτικά παλιομοδίτικη σε σχέση με τους διπλανούς εμπορικούς δρόμους με τις εντυπωσιακές βιτρίνες.

Η κεντρική αγορά βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, ανάμεσα ή μέσα στα καταστήματα κρύβονται απομεινάρια από το παλιό Ηράκλειο, όπως μια ενετική καμάρα μέσα στο καφεκοπτείο Κουδουμά, η παλιά εκκλησία του 16ου αιώνα που έχει περικυκλωθεί από τα κτίρια και η μόνη δίοδος σήμερα είναι μέσα από το φούρνο του Τούλη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επικίνδυνη η επαφή με θαλάσσια ανεμώνη, εκκρίνει τοξίνη που μπορεί να επιφέρει εγκαύματα: Αυξημένη πιθανότητα για αλλεργικό σοκ, λέει βιολόγος του ΕΛΚΕΘΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: