Παρουσία του οπαδού της παφιακής ομάδας, Προέδρου Χριστοδουλίδη: Η Πάφος πανάξια Κυπελλούχος Κύπρου, νίκησε στον τελικό την Ομόνοια με 0-3, μέσα στην έδρα της

Η Πάφος είναι η νέα Κυπελλούχος Κύπρου. Οι παίκτες της πανηγυρίζουν τον τίτλο. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της πανηγυρίζει η ποδοσφαιρική ομάδα της Πάφου η οποία επικράτησε της Ομόνοιας στον τελικό Κυπέλλου στο ΓΣΠ με 0-3.

Πραγματοποιώντας μια «καταιγιστική» εμφάνιση στο α’ ημίχρονο η Πάφος προηγήθηκε με 0-3 θέτοντας τα θεμέλια για την ιστορική αυτή επιτυχία. Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι μόλις στο 8’ ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Πάφου που ακολούθως έλεγξε το παιχνίδι μη επιτρέποντας στην Ομόνοια να αντιδράσει.

Στο 36ο λεπτό με μια υποδειγματική αντεπίθεση μετά από λάθος γέμισμα του τερματοφύλακα της Ομόνοιας Ουζόχο, ο Ζάιρο έδωσε την ασίστ στον Βλαντ Ντράγκομιρ ο οποίος «εκτέλεσε» τον Ουζόχο για το 0-2.

Καταιγιστική από εκείνο το σημείο και μετά, και με την Ομόνοια να δείχνει «χαμένη» στον αγωνιστικό χώρο, η Πάφος ευτύχησε να πετύχει και τρίτο γκολ πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, το ομορφότερο του τελικού, με τον Πέπε να «κεραυνοβολεί» έξω από την περιοχή και την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι προτού καταλήξει στην εστία του Ουζόχο.

Στο β’ ημίχρονο η Πάφος έκανε απλά αυτό που έπρεπε, να διαχειριστεί δηλαδή τον αγώνα, «ροκανίζοντας τον χρόνο» και χωρίς να επιτρέψει στην «προβλέψιμη» Ομόνοια να απειλήσει με κάποιο γκολ με το οποίο θα ξαναέμπαινε στη διεκδίκηση του αγώνα. Μάλιστα στο 85′ η Ομόνοια έμεινε με δέκα ποδοσφαιρστές λόγω αποβολής του Σενού Κουλιμπαλί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το τελικό σφύριγμα της αναμέτρησης βρήκε την ομάδα, τους οπαδούς και ολόκληρη την πόλη της Πάφου να πανηγυρίζουν τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της ομάδας δέκα ακριβώς χρόνια μετά την ίδρυση της (ενοποίηση Αθλητικής Ένωσης Κουκλιών και Αθλητικής Ένωσης Πάφου), τον δεύτερο για παφιακή ομάδα μετά το Κύπελλο που είχε κατακτήσει ο ΑΠΟΠ Κινύρας Πέγειας το 2009.

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης φορώντας -ως Παφίτης και ο ίδιος- τη φανέλλα της Πάφου. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ήταν και αυτός που μαζί με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα απένειμαν τα μετάλλια στους νικητές.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου (60′ Μάθιους), Χαμάς (82′ Λέζιακς), Μίλετιτς, Κούσουλος, Μπασιρού (82′ Στεπίνσκι), Χαραλάμπους (60′ Μπάκιτς), Σεμέδο, Σίμιτς, Κακουλλής (68′ Αλιούμ).

ΠΑΦΟΣ FC: Ίβουσιτς, Γκολντάρ, Κβίντα, Ρους, Μπότσκαϊ, Ντράγκομιρ, Ναμ, Πέπε (89′ Βαλακάρι), Τάνκοβιτς (89′ Δημητρίου), Τζάτζα (67′ Μελούσο), Ζάιρο (75′ Κοντρέρας).

Διαιτητής: Srdjan Jovanovic

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Uros Stojkovic

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Milan Mihajlovic

4ος Διαιτητής: Παναγιώτης Χατζηγεωργίου

VAR: Momcilo Markovic, Μιχάλης Σωτηρίου

Παρατηρητής: Μάριος Τσαγγάρης

  • Οριστικοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Η κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο οριστικοποιεί και τα «εισιτήρια» για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Η Πάφος μαζί με το Κύπελλο εξασφαλίζει και τη συμμετοχή της για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, συγκεκριμένα στο UEFA Europa League στο οποίο θα ξεκινήσει από τον α’ προκριματικό γύρο.

Η Ομόνοια στην αντίπερα όχθη θα αγωνιστεί στο Europa Conference League, όπως και η ΑΕΚ που τερμάτισε στη 2η θέση του πρωταθλήματος και με τις δύο ομάδες να ξεκινούν από τον β’ προκριματικό γύρο.

Ο ΑΠΟΕΛ ως γνωστό θα αγωνιστεί στο UEFA Champions League αρχίζοντας από τον β’ προκριματικό γύρο. Ο περσινός πρωταθλητής Άρης μένει οριστικά εκτός Ευρώπης.

ΚΥΠΕ/ΗΜΑ
Ηλίας Μαυροκέφαλος
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: