Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Οι μάχες των κορυφαίων και η τελευταία ευκαιρία για τους Ουμπιακούς στο Παρίσι

File Photo Ο κολυμβητής Δημήτριος Μάρκος αγωνίζεται στον τελικό των 800 μέτρων ελεύθερο στο δεύτερο World Aquatics Swimming World cup ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης φιλοξενεί το τριήμερο 17-19 Μαΐου το 93ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Οπεν κατηγορίας, με τη συμμετοχή όλων των μεγάλων ονομάτων της πισίνας.

Η διοργάνωση αποτελεί μία από τις τελευταίες ευκαιρίες επίτευξης ορίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν και το συμπυκνωμένο πρόγραμμα και το… κυνήγι των βαθμών αναμένεται να αποτελέσει τροχοπέδη στην προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών που κυνηγούν ακόμη να κλείσουν θέση στην αποστολή για το Παρίσι.

Με τον Ολυμπιακό να προβάλλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον 29ο συνεχόμενο τίτλο σε επίπεδο συλλόγων, το ενδιαφέρον στρέφεται σε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες μονομαχίες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα των αγώνων. Νικηφόρα σερί που… αμφισβητούνται, σύγκρουση γενεών, αλλά και η στέψη νέων πρωταθλητών σε αρκετά αγωνίσματα αναμένεται να αποτελέσουν το «αλατοπίπερο» της διοργάνωσης. Στο κάτω-κάτω, σε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα η νίκη και η κατάκτηση ενός μεταλλίου είναι το βασικό ζητούμενο.

Η φετινή διοργάνωση μπορεί να έχει ιστορική σημασία σε ό,τι αφορά τη λίστα με τους πολυνίκες του θεσμού. Η Μαριάννα Λυμπερτά κατέχει το απόλυτο ρεκόρ με 37 ατομικούς τίτλους, αλλά η Νόρα Δράκου ακολουθεί με 34 και μπορεί να πιάσει κορυφή, αν επικρατήσει και στα τρία αγωνίσματα στα οποία έχει δηλωθεί (50μ. ελεύθερο, 50μ. και 100μ. ύπτιο). Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην επιμέρους κατάταξη των ανδρών, όπου ο Απόστολος Χρήστου, με «3 στα 3» στα αγωνίσματα του υπτίου, ισοφαρίζει το ρεκόρ των 33 νικών του Σπύρου Γιαννιώτη. Βέβαια, η Δράκου στα 32 της ίσως μετέχει για τελευταία φορά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (ίσως και όχι…), ενώ ο Χρήστου είναι ακόμη 28 ετών και λογικά κάποια στιγμή στο -κοντινό- μέλλον θα γίνει ο κορυφαίος σε νίκες κολυμβητής στην ιστορία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ρεπορτάζ του Γιάννη Δημητρόγλου παρουσιάζει τα φαβορί και τις σημαντικότερες συμμετοχές σε όλα τα -ατομικά- αγωνίσματα, με βάση τις αρχικές δηλώσεις συμμετοχής (entry lists):

ΑΝΔΡΕΣ

50μ. ελεύθερο: Ο Κριστιάν Γκολομέεβ διεκδικεί τον 13ο συνεχόμενο τίτλο του, ο Οδυσσέας Μελαδίνης το 14ο συνεχόμενο μετάλλιό του και ο Στέργιος Μπίλας θέλει -τουλάχιστον- να υπερασπιστεί τη δεύτερη θέση που κατέκτησε πέρυσι. Οι τρεις αθλητές έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, ενώ Γκολομέεβ και Μπίλας έχουν πιάσει και τα όρια για τους Ολυμπιακούς.

100μ. ελεύθερο: Φαβορί και εδώ ο Κριστιάν Γκολομέεβ, που μετράει έξι πανελλήνιες νίκες στο αγώνισμα και είναι ο κάτοχος του τίτλου. Ο Στέργιος Μπίλας θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα (2ος πέρυσι), κυρίως όμως να επιβεβαιώσει τη θέση του στην ομάδα 4Χ100μ. ελεύθερο ενόψει Παρισιού, καθώς Οδυσσέας Μελαδίνης και Παναγιώτης Μπολάνος έχουν δείξει ότι μπορούν να κολυμπήσουν κάτω από τα 50 δευτερόλεπτα. Δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή στο αγώνισμα τα άλλα δύο μέλη της Ολυμπιακής «σκυτάλης», ο -δύο φορές πανελληνιονίκης- Απόστολος Χρήστου και ο Ανδρέας Βαζαίος (που έχει την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα τους τελευταίους 12 μήνες).

200μ. ελεύθερο: Ο Δημήτρης Μάρκος είναι το ακλόνητο φαβορί για την υπεράσπιση του τίτλου, οπότε το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις επόμενες θέσεις, δεδομένου ότι και εδώ «παίζεται» η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέσω της ομάδας 4Χ200μ. ελεύθερο. Από τους τρεις αθλητές που -μαζί με τον Μάρκο- έφεραν την πρόκριση από το Παγκόσμιο της Ντόχα, παρόντες θα είναι ο Ανδρέας Βαζαίος και ο Κώστας Εγγλεζάκης, ενώ δεν έχει δηλωθεί ο Κώστας Στάμου. Ο Δημήτρης Νέγρης, ο Παναγιώτης Μπολάνος, αλλά και ο έφηβος Νίκος Σπαθαράκης θα κυνηγήσουν ένα χρόνο που θα τους βάλει στην… κουβέντα για το Παρίσι.

400μ. ελεύθερο: Η απουσία του Δημήτρη Μάρκου αφήνει ανοιχτό το πεδίο για τον κάτοχο του τίτλου (και συνολικά πέντε φορές νικητή του αγωνίσματος) Δημήτρη Νέγρη και τον πρωταθλητή του 2020 Κώστα Εγγλεζάκη. Παρών και ο νικητής του 2022 Άλκης Κυνηγάκης, ο οποίος βέβαια επικεντρώνει την προετοιμασία του στο open water, ενόψει της συμμετοχής του στο Παρίσι. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η εμφάνιση των νεότερων Νίκου Σπαθαράκη και Κωνσταντή Χουρδάκη.

800μ. ελεύθερο: Ο Δημήτρης Μάρκος αποφάσισε να αφήσει το αγώνισμα στο οποίο έχει πιάσει το όριο για το Παρίσι κι έτσι στη Θεσσαλονίκη θα στεφθεί νέος πρωταθλητής, με υποψήφιους τον -τρεις φορές νικητή του αγωνίσματος- Άλκη Κυνηγάκη, τον Κώστα Εγγλεζάκη («χρυσός» το 2020) και ενδεχομένως τους Δημήτρη Νέγρη και Κώστα Ζαχαριάδη.

1.500μ. ελεύθερο: Μετά την απουσία του τα δύο προηγούμενα χρόνια, ο Δημήτρης Μάρκος επιστρέφει στο αγώνισμα και είναι το φαβορί για τον τρίτο προσωπικό τίτλο του. Ο Άλκης Κυνηγάκης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο περσινός νικητής Δημήτρης Καϊτατζής και ο 17χρονος Βασίλης Κακουλάκης θα διεκικήσουν θέση στο βάθρο.

50μ. ύπτιο: Έστω κι αν κάνει απλώς ένα πέρασμα από τη διοργάνωση, ο πρωταθλητής Ευρώπης Απόστολος Χρήστου είναι το ακλόνητο φαβορί για τον 11ο πανελλήνιο τίτλο του στο αγώνισμα και 9ο διαδοχικό. Το αγώνισμα, πάντως, έχει αρκετό βάθος, με τον εντυπωσιακά βελτιωμένο Βαγγέλη Μακρυγιάννη, τον Γιώργο Σπανουδάκη, τον Τάσο Κούγκουλο και τον Θόδωρο Ανδρεόπουλο, ενώ δεν έχει δηλωθεί ο Στέργιος Μπίλας, που ήταν δεύτερος πέρυσι.

100μ. ύπτιο: Ο περσινός απροσδόκητος αποκλεισμός του στον προκριματικό, διέκοψε το εντυπωσιακό σερί δέκα τίτλων που μετρούσε ο Απόστολος Χρήστου από το 2013. Την απουσία του από τον τελικό εκμεταλλεύθηκε πέρυσι ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης, για να γίνει μόλις ο τρίτος διαφορετικός νικητής του αγωνίσματος τα τελευταία 21 χρόνια (αφού πριν τον Χρήστου είχε πάρει δέκα συνεχόμενα χρυσά ο Άρης Γρηγοριάδης). Πρόκειται πάντως για το πιο «λαμπερό» αγώνισμα του προγράμματος, δεδομένου ότι μετέχουν ο τρίτος (Χρήστου) και ο τέταρτος (Μακρυγιάννης) του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα.

200μ. ύπτιο: Όπως στα 100μ., έτσι και στα 200μ. ύπτιο μετέχουν δύο κολυμβητές που έχουν πιάσει το όριο για το Παρίσι. Ο Απόστολος Χρήστου μετράει οκτώ χρυσά και τέσσερα ασημένια μετάλλια τα τελευταία δώδεκα χρόνια, όμως φαβορί του αγωνίσματος είναι ο 19χρονος Απόστολος Σίσκος, κάτοχος πλέον του πανελληνίου ρεκόρ και φιναλίστ στο Παγκόσμιο της Ντόχα. Παρουσία και του Βαγγέλη Μακρυγιάννη, είναι πιθανό για πρώτη φορά στα χρονικά να δούμε τρεις αθλητές κάτω από τα δύο λεπτά.

50μ. πρόσθιο: Ο Αρκάδιος Ασπουγαλής είναι το μεγάλο φαβορί για τον πέμπτο διαδοχικό τίτλο του, που θα του επιτρέψει να πιάσει στην κορυφή της σχετικής λίστας τους Γιάννη Καρπουζλή και Δημήτρη Ξυνάδα. Από τους υπόλοιπους, μόνο ο Σπύρος Γκικόπουλος (δεύτερος πέρυσι) έχει «κατέβει» φέτος τα 28 δευτερόλεπτα.

100μ. πρόσθιο: Το απίθανο 1:00.66 που πέτυχε ο Βαγγέλης Ντούμας στο πρόσφατο “Acropolis Swim Open” δίνει ξεχωριστό ενδιαφέρον στο αγώνισμα. Όχι για την -πολύ σοβαρή- πιθανότητα να αναδειχθεί νέος πρωταθλητής Ελλάδας, αλλά γιατί ο νεαρός κολυμβητής έχει θέσει πλέον πολύ σοβαρή υποψηφιότητα να πάει στο Παρίσι, ως μέλος της 4Χ100μ. μικτή ομαδική mixed. Ο επί διετία πρωταθλητής Αρκάδιος Ασπουγαλής καλείται να υπερασπιστεί, όχι απλά τον τίτλο του, αλλά και τη θέση του στην Ολυμπιακή «σκυτάλη», ενώ τις δικές του φιλοδοξίες έχει και ο Κώστας Μερετσόλιας, μέλος της αντίστοιχης ομάδας στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

200μ. πρόσθιο: Ο επί τριετία νικητής Σάββας Θώμογλου θα έχει δύσκολη αποστολή απέναντι στον εντυπωσιακό Βαγγέλη Ντούμα, ο οποίος στο “Ακρόπολις” κολύμπησε σε 2:12.49. Οι Βασίλης Σοφικίτης, Δανιήλ Γιουρτζίδης, Αρκάδιος Ασπουγαλής και Κώστας Μερετσόλιας αναμένεται να διεκδικήσουν θέση στο βάθρο.

50μ. πεταλούδα: Ο Στέργιος Μπίλας έχασε πέρυσι από τον Κριστιάν Γκολομέεβ με διαφορά δύο εκατοστών του δευτερολέπτου και φέτος θέλει να πάρει τη ρεβάνς και να διακόψει την 9ετή κυριαρχία του 31χρονου κολυμβητή στο αγώνισμα. Ρόλο στην κούρσα μπορούν να παίξουν και οι Κώστας Στάμου και Τάσος Κούγκουλος, ενώ μετέχουν και τρεις πανελληνιονίκες από το… απώτερο παρελθόν (Στέφανος Δημητριάδης, Φώτης Κολιόπουλος, Χρήστος Κατραντζής).

100μ. πεταλούδα: Μετά από δύο χάλκινα μετάλλια την προηγούμενη διετία, ο Κώστας Στάμου δείχνει έτοιμος να παραλάβει τη… σκυτάλη στο αγώνισμα από τον έξι φορές νικητή Ανδρέα Βαζαίο. Ο τελευταίος δεν είχε αγωνιστεί πέρυσι και την απουσία του εκμεταλλεύθηκε ο Τάσος Κούγκουλος, που και φέτος είναι ανάμεσα στους υποψήφιους για μετάλλιο. Παρών θα είναι ο 35χρονος Στέφανος Δημητριάδης, με εννέα τίτλους στο παρελθόν.

200μ. πεταλούδα: Ο Απόστολος Παπαστάμος θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του, αλλά ο Απόστολος Σίσκος -εφόσον συμμετάσχει- είναι το λογικό φαβορί, αφού είναι ο μόνος με χρόνο κάτω από τα δύο λεπτά. Έχει δηλωθεί και ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, Στέφανος Δημητριάδης, με δέκα νίκες στο παρελθόν, η πρώτη εκ των οποίων το 2008!

200μ. μικτή ατομική: Μετά την περσινή του ήττα-έκπληξη από τον Δανιήλ Γιουρτζίδη, ο Ανδρέας Βαζαίος φιλοδοξεί να επιστρέψει στην κορυφή και να πανηγυρίσει την ένατη προσωπική νίκη του στο αγώνισμα. Ο κάτοχος του τίτλου, ο Απόστολος Παπαστάμος και ο Βασίλης Σοφικίτης θα διεκδικήσουν τις δικές τους πιθανότητες απέναντι στον άλλοτε πρωταθλητή Ευρώπης.

400μ. μικτή ατομική: Αν ο Απόστολος Παπαστάμος πλησιάσει τις επιδόσεις του, δεν μπορεί να απειληθεί, αλλά το ερώτημα είναι αν θα το κάνει. Πέρυσι δεν τα κατάφερε και έχασε από τον Δανιήλ Γιουρτζίδη, που θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του, ενώ δεν μπορεί να παραβλεφθεί η παρουσία του Βασίλη Σοφικίτη, που ήταν στο βάθρο τα τελευταία τρία χρόνια. Επισημαίνεται ότι ο Παπαστάμος κυνηγάει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι μέσα στις δυνατότητές του, αν και το πιθανότερο είναι να το αναζητήσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

50μ. ελεύθερο: Η Κύπρια πρωταθλήτρια Κάλια Αντωνίου, η οποία πέρυσι συμμετείχε εκτός συναγωνισμού στη διοργάνωση, επιστρέφει με το σκουφάκι του ΠΑΟΚ και «απειλεί» να στερήσει από τη Νόρα Δράκου τον 10ο τίτλο της στο αγώνισμα. Η Αντωνίου δεν είναι η μόνη ξένη αθλήτρια που θα αγωνιστεί με ελληνική ομάδα στα 50μ. ελεύθερο, καθώς το ίδιο συμβαίνει με τη Νικόλ Μεριζάι από την Αλβανία, η οποία ανήκει στον ΝΟ Αλεξανδρούπολης. Παρούσα και υποψήφια για μετάλλιο είναι και η Μαρίλεια Δρασίδου (πανελληνιονίκης το 2020), αλλά και η 37χρονη Μάρθα Μάτσα, με τρεις τίτλους και συνολικά 13 μετάλλια στο παρελθόν.

100μ. ελεύθερο: Η Νόρα Δράκου επέλεξε φέτος να αφήσει το συγκεκριμένο αγώνισμα (το οποίο έχει κερδίσει επτά φορές στο παρελθόν), οπότε η Κάλια Αντωνίου είναι το μεγάλο φαβορί. Γεωργία Παυλοπούλου και Ζαχαρούλα Καλογερή ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες συμμετέχουσες.

200μ. ελεύθερο: Η Ζαχαρούλα Καλογερή και η Άρτεμις Βασιλάκη αναμένεται να μονομαχήσουν για την πρώτη θέση, με την Κρητικιά κολυμβήτρια να είναι η κάτοχος του τίτλου και την αθλήτρια του ΝΟ Αλεξανδρούπολης να έχει νικήσει δύο φορές στο παρελθόν και να έχει πέντε συνεχόμενες παρουσίες στο βάθρο. Αξιόλογες είναι επίσης οι συμμετοχές της Ξανθής και της Χρυσούλας Μητσάκου, της Αναστασίας Μπούτου και της Μαρίας Ζαφειράτου.

400μ. ελεύθερο: Η Άρτεμις Βασιλάκη κατέρριψε στο “Ακρόπολις” το… ξεχασμένο πανελλήνιο ρεκόρ της Ζωής Δημοσχάκη, αλλά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δεν θα «πέσει» στα 400μ., όπου ήταν η νικήτρια τα δύο προηγούμενα χρόνια. Έτσι, η κορυφή είναι ανοιχτή προς διεκδίκηση από τη Χρυσούλα Μητσάκου, τη Ζαχαρούλα Καλογερή, τη Μαρία Ζαφειράτου, την Αναστασία Μπούτου, ενδεχομένως και από άλλες αθλήτριες.

800μ. ελεύθερο: Ούτε σε αυτό το αγώνισμα θα συμμετάσχει η Άρτεμις Βασιλάκη, αφήνοντας μετά από δύο χρόνια κενή την κορυφή του βάθρου, φαβρί για την οποία είναι η Μαρία Ζαφειράτου.

1.500μ. ελεύθερο: Η 16χρονη Αντωνία Ρακοπούλου θα διεκδικήσει τον δεύτερο πανελλήνιο τίτλο της στο αγώνισμα (ο πρώτος ήταν πριν δύο χρόνια) και λογικά θα τα καταφέρει, από τη στιγμή που δεν συμμετέχουν ούτε η Άρτεμις Βασιλάκη, ούτε η Γεωργία Μακρή (η οποία έτσι κι αλλιώς ανήκει σε βελγικό σύλλογο).

50μ. ύπτιο: Η Νόρα Δράκου θα πανηγυρίσει λογικά τον 10ο συνεχόμενο τίτλο της στο αγώνισμα, στο οποίο φιλοδοξεί να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του επόμενου μήνα, στο Βελιγράδι. Όταν το πάρει απόφαση να σταματήσει, διάδοχός της θα είναι πιθανότατα η 16χρονη Δέσποινα Πυρίλη, που παρουσιάζει εντυπωσιακή βελτίωση και είναι το φαβορί για τη δεύτερη θέση. Συμμετοχή στο αγώνισμα έχει δηλώσει και η Άννα Ντουντουνάκη, που την προηγούμενη πενταετία έχει κατακτήσει τρία ασημένια μετάλλια.

100μ. ύπτιο: Η Δέσποινα Πυρίλη έχει φέτος καλύτερο χρόνο από τη Νόρα Δράκου σε αυτό το αγώνισμα, αλλά αυτό δεν την καθιστά αυτόματα φαβορί, απέναντι στην εννέα φορές πανελληνιονίκη. Σημειωτέον ότι, αν η Δράκου κάνει το «3 στα 3» στα αγωνίσματα που έχει δηλώσει, θα πιάσει τη Μαριάννα Λυμπερτά στην κορυφή της σχετικής λίστας με 37 χρυσά μετάλλια (μόνο σε ατομικά αγωνίσματα).

200μ. ύπτιο: Η επί έξι χρόνια πρωταθλήτρια Ελλάδας Ιωάννα Σαχά δεν μετέχει φέτος στους αγώνες και αφήνει μία εντελώς ανοιχτή μάχη, με τις επιδόσεις πάντως να αναμένεται να κινηθούν σε χαμηλά επίπεδα. Δέσποινα Πυρίλη, Ιωάννα Παζαΐτη, Μαριάννα Φαρδέλλα, Άννα Ζάμπρου είναι αθλήτριες που μπορούν να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία και να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

50μ. πρόσθιο: Μαρίλεια Δρασίδου και Χαρά Αγγελάκη έκαναν το «1-2» στις προηγούμενες διοργανώσεις και πιθανότατα θα το επαναλάβουν, όχι όμως απαραίτητα με αυτή τη σειρά, καθώς η 20χρονη αθλήτρια του Ωκεανού βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και απειλεί την πρωτοκαθεδρία της Δρασίδου, που έχει κατακτήσει τους τελευταίους επτά τίτλους στο αγώνισμα (οκτώ συνολικά).

100μ. πρόσθιο: Εδώ η Χαρά Αγγελάκη είναι το μεγάλο φαβορί για να διατηρήσει τον τίτλο της, ενώ παράλληλα έδειξε στο “Ακρόπολις” ότι είναι σε θέση να απειλήσει το πανελλήνιο ρεκόρ της Αγγελικής Εξάρχου, που αντέχει εδώ και 15 χρόνια. Η Ελένη Κοντογεώργου και η Μαρίλεια Δρασίδου λογικά θα αρκεστούν -όπως και πέρυσι- στις άλλες δύο θέσεις του βάθρου.

200μ. πρόσθιο: Η Χαρά Αγγελάκη βελτιώνεται και σε αυτό το αγώνισμα, αλλά ακόμη απέχει αρκετά από τους χρόνους της Ελένης Κοντογεώργου, η οποία λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να πανηγυρίσει τον έκτο προσωπικό τίτλο της και τρίτο συνεχόμενο.

50μ. πεταλούδα: Ο 10ος διαδοχικός τίτλος για την Άννα Ντουντουνάκη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος, ενώ και η δεύτερη θέση δείχνει «κλειδωμένη» από τη Γεωργία Δαμασιώτη. Η τρίτη θέση, αντίθετα, είναι… διεκδικούμενη και μέσα στις υποψήφιες θα πρέπει να συμπεριληφθεί οπωσδήποτε η 14χρονη Νεφέλη Μπιλανάκου, η οποία από τον περασμένο Δεκέμβριο είναι κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ κορασίδων (δηλαδή της ανώτερης ηλικιακής κατηγορίας από εκείνης, στην οποία βρίσκεται η ίδια!).

100μ. πεταλούδα: Ο δέκατος πανελλήνιος τίτλος -έβδομος διαδοχικός- για την Άννα Ντουντουνάκη δεν τίθεται ούτε εδώ υπό αμφισβήτηση, ενώ η Γεωργία Δαμασιώτη αναμένεται να ανέβει για πέμπτη φορά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, με την προσδοκία να το κάνει με μία καλή επίδοση. Η Δανάη Καπρίνη έχει μία ευκαιρία να πετύχει αυτό που κυνηγάει εδώ και καιρό, να «κατέβει» δηλαδή το ένα λεπτό.

200μ. πεταλούδα: Η Γεωργία Δαμασιώτη αναμένεται να διατηρήσει για τρίτη σερί χρονιά τον τίτλο της, αφού απέχει παρασάγγας από τις υπόλοιπες συμμετέχουσες. Αντωνία Ρακοπούλου, Βαρβάρα Γκιουζέπα Πετροπούλου και Δανάη Καπρίνη θα διεκδικήσουν θέση στο βάθρο, το ίδιο όμως και η παγκόσμια πρωταθλήτρια των masters, Αφροδίτη Γιαρένη, η οποία συνεχίζει να μετέχει παράλληλα και στις διοργανώσεις των «ελίτ» αθλητών.

200μ. μικτή ατομική: Νέα πανελληνιονίκης θα αναδειχθεί σε αυτό το αγώνισμα, μετά την τριετία κυριαρχία της Ιωάννας Σαχά. Μετέχουν τρεις παλιότερες νικήτριες, η Νικόλ Παυλοπούλου, η Ηλέκτρα Λεμπλ και η Αφροδίτη Γιαρένη, αλλά και η Άρτεμις Βασιλάκη, σε ένα αγώνισμα στο οποίο δεν ειδικεύεται (αλλά ήταν τρίτη πέρυσι).

400μ. μικτή ατομική: Η Ηλέκτρα Λεμπλ παρέδωσε πέρυσι μετά από έξι χρόνια τα «σκήπτρα» στην Αντωνία Ρακοπούλου και φέτος θα επιδιώξει να πάρει… ρεβάνς, με την Κατερίνα Χρόνη και την Αφροδίτη Γιαρένη να επιδιώκουν να παίξουν τον δικό τους ρόλο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, του Γιάννη Δημητρόγλου
Αθήνα, Ελλάδα

Super League, τα δύο ντέρμπι που κρίνουν την κορυφή: Ολυμπιακός με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με Παναθηναϊκό, με ελπίδες για τον τίτλο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: