Παγωμένες οι σχέσεις της Αθήνας με την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής: Τα έκανε …σαλάτα ο Ελπιδοφόρος αλλά απόλυτος υπεύθυνος είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, κ. Βαρθολομαίος στην λειτουργία για την Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Μονή Βαλουκλή. Φωτογραφία Νίκος Παπαχρήστου via Ecumenical Patriarchate, Facebook




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι πραγματικά καταθλιπτικά. Ένας υπερόπτης, αλαζόνας και οπορτουνιστής Ιεράρχης έβαλε μπουρλότο στις σχέσεις του Εθνικού Κέντρου με την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής.

Ευτυχώς, οι σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, πέραν μερικών εξαιρέσεων, παραμένουν εξαιρετικές και η συνεργασία της Αθήνας με την Ομογένεια μας είναι απόλυτη.

Ως γνωστό, άλλο η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και άλλο οι Έλληνες των Ηνωμένων Πολιτειών, που υποστηρίζουν πάντα την Ελλάδα και την Κύπρο, ανεξάρτητα Πρωθυπουργών και Προέδρων.

Βρίσκονται στις επάλξεις για τον Ελληνισμό, καθώς γνωρίζουν ότι ο κίνδυνος από την κατοχική Τουρκία είναι υπαρκτός και μόνιμος: Και στο Αιγαίο, και στον Έβρο και στην μαρτυρική Μεγαλόνησο, της οποίας το 40% του εδάφους της παραμένει και σήμερα υπό τη βάρβαρη τουρκική κατοχή.

  • Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος είναι ένας βαθιά διχαστικός κληρικός, που δεν έχει καταλάβει το ρόλο του στην Εκκλησία της Αμερικής. Δεν βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και οι Ιεράρχες του Φαναρίου βρίσκονται υπό συνεχή διωγμό. Ενώ ο ίδιος τότε, όπως μου λένε, απολάμβανε την εμπιστοσύνη της κατοχικής δύναμης.

Η Τουρκία έχει ταπεινώσει τους Ορθόδοξους Ιεράρχες με διάφορους απαράδεκτους και παράνομους τρόπους, αλλά ακόμα στέκουν όρθιοι και αρνούνται να φύγουν από την Πόλη. Ο Ελπιδοφόρος αντί να είναι ο κήρυκας στήριξης και υποστήριξης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, παίζει τα δικά του προσωπικά παιγνίδια με μόνο σκοπό να αντικαταστήσει τον κ. Βαρθολομαίο. Πρόκειται για την ύψιστη ασέβεια.

Φυσικά, ο σεβάσμιος ηγέτης της Ορθοδοξίας έχει πολλές ευθύνες γι’ αυτό. Αντί να τον βάλει στη θέση του τον αφήνει ανεξέλεγκτο. Δέχθηκε πολλές καταγγελίες και αντί να τις εξετάσει, τις έχωσε κάτω από το χαλί.

Το πάγωμα των σχέσεων της Ελλάδας με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, έπρεπε όχι μόνο να προβληματίσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη, αλλά έπρεπε να πράξει το αυτονόητο. Να τον καλέσει από την Αθήνα στην Πόλη και να τον επιπλήξει και να του δώσει την ύστατη προειδοποίηση.

Αντί ο Ελπιδοφόρος και οι 302 Άρχοντες που τον ακολουθούν να πάνε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και να βρίσκονται εκεί αύριο, κατά τη θλιβερή επέτειο της Άλωσης της Πόλης, παραμένουν στην Αθήνα και λαμβάνουν μέρος σε γεύματα και δείπνα.

  • Μόνο τη Δέσποινα Βανδή δεν κάλεσαν, όπως είχαν πράξει σε μία από τις εκδηλώσεις τους σε πανάκριβο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης. Μέχρι σήμερα δεν μας είπαν ποιος πλήρωσε για την εμφάνιση της, την οποία σύμφωνα με μαρτυρίες αποθέωσαν οι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Θα πέσει ο ουρανός να μας …πλακώσει!

Παραμένουν, λοιπόν, στην Αθήνα ο Ελπιδοφόρος και οι Άρχοντες, υποτίθεται ότι συνεδριάζουν για να λάβουν …κρίσιμες και …σημαντικές αποφάσεις, αλλά δεν έχουν επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μίλησε στο συνέδριο, όπως ισχυριζόταν ο Ελπιδοφόρος και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης δεν υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στη δεξίωση που έγινε στο ίδιο το υπουργείο.

Αυτά τα γεγονότα επιβεβαιώνουν όλους όσους έλεγαν ότι η κρίση δεν είναι μία μπόρα και θα περάσει. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Ο Ελπιδοφόρος λέει τα δικά του, που είναι απλά Fake News. Δυστυχώς μερικοί τον πιστεύουν και έτσι ο διχασμός που επιχειρείται θέτει σε κίνδυνο την Ομογένεια μας.

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει την σχέση με την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, δίνει μάχες να επικρατήσει η ενότητα, αλλά ο Ελπιδοφόρος δεν καταλαβαίνει.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρέπει να αντιληφθεί ότι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων έχει ήδη περάσει, αν και έχει ακόμα τα περιθώρια να διασώσει την ενότητα των ομογενών μας και να αποφύγει την κατάρρευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Ακούμε από τους Άρχοντες να ομιλούν για τη συλλογή πολλών εκατομμυρίων προς όφελος του Φαναρίου. Που πάνε αυτά τα χρήματα; Πως ξοδεύονται; Δεν πρέπει να δώσει κάποιος λογαριασμό; Οικονομική βοήθεια στέλνει και η Αθήνα. Είναι πολλά τα λεφτά… Απλό το ερώτημα: Που πάνε;

  • Και δεν θα αναφερθώ καν σ’ αυτά που έλεγε ο μακαρίτης ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος παραλίγο να πάθει εγκεφαλικό όταν του έστειλαν τον λογαριασμό ενός ξενοδοχείου από το Παρίσι, όπου είχε χρεωθεί στα δωμάτια και του πουλιού το γάλα.

Φαγώθηκαν να διώξουν τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ένα εξαιρετικό Ιεράρχη και πνευματικό Άνθρωπο. Γιατί; Για να φέρουν τον …προοδευτικό Ελπιδοφόρο; Και δεν θα αναφερθώ στον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο εκδιώχθηκαν και άλλοι Αρχιεπίσκοποι και Μητροπολίτες.

Μπορεί ο Ελπιδοφόρος να κάνει όλα αυτά τα ασυνάρτητα πράγματα αλλά ο κ. Βαρθολομαίος έχει την ευθύνη. Έχει όλα τα ντοκουμέντα στα χέρια του. Τίποτα δεν μένει κρυφό. Ομιλούν και οι τοίχοι πλέον…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Σήμερα, μέσα στο κείμενο μας αυτό, δημοσιεύουμε δύο βίντεο: Το ένα είναι από τον τηλεοπτικό σταθμό της Κύπρου Alpha, όπου θα δείτε και θα ακούσετε τον Ελπιδοφόρο να λέει ότι η Κύπρος ευθύνεται για την τραγωδία του Ελληνισμού της Πόλης. Θα τον δείτε μαζί με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον εγκάθετο του στην κατεχόμενη Κύπρο, τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ. Στο δεύτερο βίντεο θα δείτε και θα ακούσετε την εμπνευσμένη ομιλία του Κύπριου προέδρου της ΑΧΕΠΑ, Σάββα Τσίβικου για την Κύπρο μας. Με πόνο ψυχής ομιλεί για τα Πάθη της. Ήταν συγκινητικός. Αμφιβάλλω, όμως, αν τον άκουσε ο Ελπιδοφόρος, ο οποίος όταν τον εισήγαγε με το ζόρι μίλησε για την παράνομη τουρκική εισβολή. Δείτε το βίντεο…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟΙΙ: Το απαράδεκτο βίντεο με τις φωτογραφίες του Ελπιδοφόρου στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, υπό τη συνοδεία αμερικανικής μουσικής, αποσύρθηκε από το Facebook μετά την αποκάλυψη της ιστοσελίδας μας, ΕΔΩ. Η κατακραυγή εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αμερικής τον ανάγκασε να διορθώσει την απρέπεια δια της απόσυρσης. Ο δράστης της ανάρτησης, όμως, παραμένει στη θέση του και απολαμβάνει τον παχυλό μισθό του. Πέραν του ενός εκατομμυρίου δολαρίων ξοδεύονται για τις προσωπικές δημόσιες σχέσεις του Ελπιδοφόρου, όταν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής απειλείται με …πτώχευση. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙΙ: Όπως αποκάλυψε ο Σωτήρης Τζούμας στον Εξάψαλμο: “Εντύπωση προκάλεσε στους εγχώριους η παρουσία του Διευθυντή του γραφείου Τύπου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρη Κονιδάρη στα μέσα και στα έξω και εις το πλευρόν του Ελπιδοφόρου! Αλήθεια τι σηματοδοτεί; Πέρασε στη …δούλεψη του ή του τον παρεχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών αφιλοκερδώς μετά την εξαίρετη δουλειά που έκανε σε εκείνον;” Εμείς θα περιμένουμε την απάντηση του αξιπρεπέστατου κ. Ιερώνυμου… Να τον εημερώσουμε με την ευκαιρία ότι ο κ. Κονιδάρης ευρισκόμενος στη Νέα Υόρκη, καθύβριζε δημοσιογράφους αφήνοντας άθλια υπονοούμενα εναντίον τους. Πάντως, αυτά που κάνει ο ίδιος δεν τα κάνουμε οι υπόλοιποι…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Πρέπει να σταματήσουν τα μασκαραλίκια: Η επιστροφή της Δημοκρατίας στην Ελλάδα πέρασε μέσα από τις πληγές της προδωμένης Κύπρου, δεν ήρθε από τον ουρανό (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: