Ο ΣΥΡΙΖΑ τρολάρει τον Μητσοτάκη: «Προφανώς εννοούσε πως η λύση για πιο φθηνή φέτα είναι η λιγότερη φέτα – 6,28 ευρώ κοστίζει το μισό κιλό»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, παρακολουθούν την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, «για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη φορολόγηση υπερκερδών τα οποία σωρεύονται από ολιγοπώλια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας», Αθήνα, Παρασκευή 24 Μαΐου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την ακρίβεια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι στην Ελλάδα η φέτα στοιχίζει 6,28 ευρώ το κιλό.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις καθώς είναι γεγονός ότι με μία απλή αναζήτηση στο internet (και φυσικά με μία απλή βόλτα στα σούπερ μάρκετ) ο καθένας μπορεί να παρατηρήσει ότι πολύ δύσκολα μπορείς να βρεις «κανονική» φέτα κάτω από τα 10 ευρώ το κιλό.

«Μας πήρε λίγη ώρα να συνειδητοποιήσουμε τι εννοούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζοντας πως η φέτα αυτή την στιγμή στην Ελλάδα κοστίζει 6,28 ευρώ», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αρχικά ψάξαμε μήπως βρούμε τη συγκεκριμένη φέτα που πωλείται σε, οφείλουμε να ομολογήσουμε, αυτή την πολύ καλή τιμή. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε», σημειώνει και καταλήγει:

«Τελικά όμως μάλλον κατανοήσαμε τι εννοούσε. Όπως ο Κώστας Σκρέκας ενημέρωσε τους καταναλωτές το Πάσχα πως η λύση για πιο φθηνό αρνί είναι το μικρότερο αρνί, προφανώς και ο κ. Μητσοτάκης εννοούσε πως η λύση για πιο φθηνή φέτα είναι λιγότερη φέτα. Γιατί όντως το μισό κιλό το βρήκαμε σε αυτή την εξαιρετική τιμή».

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή στην συζήτηση για την ακρίβεια: Απόλυτη προτεραιότητα η αντιμετώπισή της, λέει ο Μητσοτάκης – Σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση [live]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: