O Πρόεδρος, το σκούτερ και οι παράνομοι έρωτες: Προς 20.500 ευρώ δημοπρατήθηκε το ιστορικό Piaggio του Φρανσουά Ολάντ που κόντεψε να τον ρίξει από το «θρόνο» [videos]

FILE PHOTO Francois Hollande EPA/EMMA FOSTER




“Αυτό το σκούτερ είναι το σωστό.” Ο ίδιος ο Φρανσουά Ολάνττο είχε πιστοποιήσει στον σημερινό του ιδιοκτήτη: το σκούτερ που έχει στα χέρια του είναι όντως αυτό που οδήγησε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να βρει την αγαπημένη του Ζουλί Γκαγιέ όταν βρισκόταν στα Ηλύσια.

Ένα κομμάτι ιστορίας βγήκε σε δημοπρασία αυτή την Κυριακή 26 Μαΐου από τον οίκο δημοπρασιών Rouillac. Με τιμή 10.000 ευρώ, τελικά αποκτήθηκε έναντι 20.500 ευρώ από αγοραστή μέσω τηλεφώνου. Δήλωσε ότι ήθελε να το ενσωματώσει στο μουσείο αυτοκινήτου του στο Jallais, στο Maine-et-Loire. «Είναι ένα όχημα που ανήκει στην ιστορία», εξήγησε.

Το ιταλικό τρίτροχο, ωστόσο, «δεν μοιάζει με ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο», αναγνώρισε η διαφήμιση. Αυτό το γκρι Piaggio MP3 125 cm3, 14 ετών, έχει περισσότερα από 34.000 χιλιόμετρα στο χιλιομετρητή. Είναι εγγεγραμμένο για λιγότερο από 1300 ευρώ στο Argus.

Αλλά οι δημοπράτες πιστεύουν ότι αυτό το σκούτερ μπήκε «στην κατηγορία των θρυλικών οχημάτων» τον Ιανουάριο του 2014, όταν ο Φρανσουά Ολάντ φωτογραφήθηκε, με τα κρουασάν στο χέρι, να συναντά τη Ζουλί Γκαγιέ στη rue du Cirque ενώ ήταν ακόμη σε σχέση με τη Βαλερί Τριερβάιλερ. Δημοσιεύτηκαν στο Closer, οι εικόνες του προέδρου -και του σκούτερ-  και έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Πωλήθηκε από τα Ηλύσια στα τέλη του 2015

«Ένας άνθρωπος σαν οποιοσδήποτε άλλος, σε ένα σκούτερ όπως οποιοδήποτε άλλο», αστειεύτηκε η ανακοίνωση για τη  δημοπρασία. Αφαιρέθηκε από τον στόλο οχημάτων των Ηλυσίων στα τέλη του 2015, που πουλήθηκε σε δημοπρασία από τους Domaines. Ο σημερινός ιδιοκτήτης του, ο Πάτρικ Σιονό, ένας 70άρης από το Loir-et-Cher, είπε στη Le Monde τον Ιούνιο του 2023 ότι αγόρασε τη μηχανή από έναν φίλο. Το σκούτερ είχε περάσει προηγουμένως στα χέρια άλλου ιδιώτη και μηχανικού στο Πουατού.

Το αρχικό έγγραφο κυκλοφορίας το πιστοποιεί: ο πρώτος ιδιοκτήτης του οχήματος ήταν πράγματι η «Προεδρία της Δημοκρατίας». Για να είναι σίγουρος, ωστόσο, ο Πάτρικ Σιονό έστειλε έναν φίλο για να επικυρωθεί η γνησιότητα των φωτογραφιών από τον Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας υπογραφής ενός από τα βιβλία του. Καταφατικά, απάντησε ο πρώην πρόεδρος στην αφιέρωσή του. Και πρόσθεσε: «Στον Πάτρικ και τον Μανολά, που είχαν την ευκαιρία να καβαλήσουν το σκούτερ μου. Για να μοιραστούν καλύτερα την ευτυχία τους». «Πάντα είχα σκούτερ και αυτό ήταν το τελευταίο, οπότε έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία!» αντέδρασε ο Φρανσουά Ολάντ τον Απρίλιο μιλώντας στο France 5.

Η κατάσταση της υγείας του Πάτρικ Σιονό δυστυχώς δεν του επέτρεψε να καβανήσει το σκούτερ. Αλλά είπε ότι ήθελε να το εκθέσει σε υπαίθριες αγορές ή σε φεστιβάλ χωριών, ώστε οι περίεργοι να μπορούν να φωτογραφηθούν μαζί του. Ο Φρανσουά Ολάντ διαβεβαίωσε ότι θα παρακολουθήσει «την καριέρα αυτού του σκούτερ στις πωλήσεις των διαφόρων δημοπρασιών προσεκτικά, για να δει αν, κατά κάποιο τρόπο, αυξάνεται η αξία του».

Με πληροφορίες από lefigaro.fr 

«Δεν είμαι ο πρώτος γκέι που μπήκε στη Bουλή, υπάρχουν κι άλλοι που δεν το λένε»: Ο Μπιμπίλας μιλάει για τις φοβίες και τα ομόφυλα ζευγάρια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: