Ο Πούτιν θέλει κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία στις «σημερινές γραμμές του μετώπου» * Αλλιώς, προειδοποιεί, μπορεί να πολεμήσει για όσο χρειαστεί…

epa11363081 Russian President Vladimir Putin attends a document signing ceremony during his meeting with King of Bahrain, Hamad bin Isa Al Khalifa, at the Kremlin in Moscow, Russia, 23 May 2024. King Hamad bin Isa Al Khalifa of Bahrain is on an official visit to Russia. EPA/YURI KOCHETKOV




O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι έτοιμος να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία εφόσον αναγνωριστούν τα επί του παρόντος εδαφικά κεκτημένα, αναφέρει αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters το οποίο επικαλείται τέσσερις ρωσικές πηγές οι οποίες, ωστόσο, προειδοποιούν ότι  «ο Ρώσος πρόεδρος είναι έτοιμος να πολεμήσει εάν το Κίεβο και η Δύση δεν ανταποκριθούν στο αίτημά του».

  • «Ο Πούτιν μπορεί να πολεμήσει για όσο χρόνο χρειαστεί, αλλά ο παράλληλα είναι έτοιμος για κατάπαυση του πυρός».

Το Reuters συνομίλησε συνολικά με πέντε πρόσωπα που έχουν εργαστεί με τον Πούτιν σε υψηλό επίπεδο στο πολιτικό και το επιχειρηματικό πεδίο. Η πέμπτη πηγή δεν έκανε κάποια σχόλιο αναφορικά με την περίπτωση να ‘παγώσει’ ο πόλεμος στις σημερινές γραμμές του μετώπου.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε αίτημα για σχόλιο, είπε ότι ο αρχηγός του Κρεμλίνου είχε επανειλημμένα ξεκαθαρίσει ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή στον διάλογο για να επιτύχει τους στόχους της, καθώς η χώρα δεν επιθυμεί «αιώνιο πόλεμο».

Τρεις από τις πηγές, με γνώση των συζητήσεων στο περιβάλλον του Πούτιν, δήλωσαν ότι ο Ρώσος ηγέτης εξέφρασε απογοήτευση σε μικρή ομάδα συμβούλων του για αυτό που θεωρεί «υποστηριζόμενες από τη Δύση απόπειρες να παρεμποδιστούν οι διαπραγματεύσεις » καθώς και για την απόφαση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αποκλείσει τις συνομιλίες.

  • «Ο Πούτιν μπορεί να πολεμά για όσο θέλει, αλλά ο Πούτιν είναι επίσης έτοιμος για κατάπαυση πυρός –να ‘παγώσει’ τον πόλεμο», δήλωσε η τέταρτη πηγή, υψηλόβαθμο πρόσωπο από τη Ρωσία που έχει εργαστεί με τον Πούτιν και έχει γνώση για τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων στο Κρεμλίνο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Πούτιν, θα προτιμούσε να χρησιμοποιήσει την τρέχουσα δυναμική της Ρωσίας για να αφήσει πίσω του τον πόλεμο.

Ξεκαθάρισαν επίσης ότι δεν σκοπεύει να επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ.

 

Με πληροφορίες από Reuters

Ο Πούτιν βάζει τα παιδιά στα σχολεία της Ρωσίας να πυροβολούν με καλάσνικοφ φορώντας στολές παραλλαγής: Βασικό μάθημα ο χειρισμός όπλων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: