Ο Λευκός Οίκος αποφάσισε: Θα ταυτίσει την “τύχη” του με το Ισραήλ μέχρι το τέλος… Η απαράδεκτη στάση για την Κύπρο… Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο κανάλι Omega (video)

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Μιχάλης Ιγνατίου με τον διευθυντή ειδήσεων και παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου, Μιχάλη Παυλίδη. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Δυστυχώς, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν ούτε να βλέπουν, ούτε να ακούνε. Η απόφαση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν είναι η στήριξη του Ισραήλ και η εξαφάνιση της Χαμάς από τη Γάζα. Και θα λέγαμε ότι είναι αυτή την απόφαση που εκμεταλλεύεται η ισραηλινή ηγεσία.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής, ούτε και μετά τα τελευταία φονικά κτυπήματα εναντίον στόχων στη Ράφα, που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους άμαχοι.

Ο Λευκός Οίκος μάλιστα υπερτόνισε ότι σκοτώθηκαν και δύο ηγετικά στελέχη της Χαμάς από αυτούς τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Είναι σαφής η αμερικανική δικαιολογία, οι ΗΠΑ σύρονται στο άρμα του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Στην ενημέρωση του εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου δεν άλλαξε η πολιτική για το Ισραήλ. Έτσι κι αλλιώς το σενάριο ήταν χλωμό.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε «βαθιά θλίψη» για τους θανάτους των αμάχων στη Ράφα, και ο εκπρόσωπος του ανέφερε τη κλασική δικαιολογία ότι αναμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργεί ο ισραηλινός στρατός.

«Θα παρακολουθήσουμε από κοντά τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας», δήλωσε ο Μάθιου Μίλερ. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε αν και σκοτώνονται άνθρωποι.

Από την πλευρά του, ο Τζον Κέρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όταν ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου CBS τον γείωσε κυριολεκτικά ρωτώντας «πόσα απανθρακωμένα πτώματα» θα χρειαστούν για να αλλάξει η πολιτική του κ. Μπάιντεν απέναντι στο Ισραήλ.

«Δεν κάνουμε τα στραβά μάτια», απάντησε, «δεν μπορώ να μιλήσω για αλλαγή πολιτικής λόγω του ισραηλινού πλήγματος της Κυριακής».

Παραμένει, λοιπόν, σε ισχύ η πάγια αμερικανική υποστήριξη στο Εβραϊκό Κράτος, που είναι ο πιο στενός σύμμαχο της Αμερικής στη Μέση Ανατολή.

Η Αμερική και ο σημερινός Πρόεδρος κοιτούν πρώτα τα στρατηγικά τους συμφέροντα και μετά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Άλλωστε, το ίδιο δεν συμβαίνει και με την Κύπρο; Κλείνουμε φέτος 50 χρόνια από την άνανδρη τουρκική εισβολή και η Αμερική ασκεί φιλοτουρκική πολιτική.

Βεβαίως, οι Αμερικανοί εκπρόσωποι επαναλαμβάνουν ότι απορρίπτουν τη μεγάλη χερσαία επιχείρηση, η οποία έτσι κι αλλιώς διεξάγεται σε ένα άλλο επίπεδο.

Κατά τον εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών «το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να καταδιώξει τους τρομοκράτες της Χαμάς που ευθύνονται για εν ψυχρώ δολοφονίες αμάχων, όπως φαίνεται πως ήταν η περίπτωση εδώ (εννοεί της δολοφονικής επίθεσης της Κυριακής). Η Χαμάς πρέπει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από αμάχους στη Γάζα», είπε ο κ. Μίλερ, που σημαίνει ότι η Αμερική συμφωνεί απόλυτα με το αφήγημα του Ισραήλ.

Τα πράγματα εξελίσσονται πολύ άσχημα και οι αναλυτές εκφράζουν φόβους για επέκταση των συγκρούσεων και στον Λίβανο. Φαίνεται ότι το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να φτάσει μέχρι το τέλος, όπως αυτό το βλέπει. Να εξαφανίσει από ρποσώπου γης τη Χαμάς.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε ότι το Ισραήλ χρειάζεται ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα του πολέμου το συντομότερο δυνατό. Καμώνεται πως δεν γνωρίζει το σχέδιο του Εβραϊκού Κράτους.

Ο κ. Μπλίνκεν από τη Μολδαβία τόνισε ότι “χωρίς σχέδιο για την επόμενη ημέρα, δεν θα υπάρξει επόμενη μέρα. Αυτό χρειαζόμαστε τώρα, το συντομότερο δυνατό”.

Ο Αμερικανός υπουργός είπε ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει εάν όπλα που προμήθευσαν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ χρησιμοποιήθηκαν στην πλέον θανατηφόρα επίθεσή του στη Ράφα, το τελευταίο διάστημα. Και ενώ η εφημερίδα New York Times και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN έχουν παρουσιάσει τις δικές τους αποδείξεις.

Το Ισραήλ “δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχεί” για την υποστήριξη από την Αμερική, διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ από τη Νότια Καρολίνα τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο Τελ Αβίβ την Τετάρτη.

Και, ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ, Benny Gantz, τόνισε την «επιτακτική ανάγκη» της απομάκρυνσης της Χαμάς από τη Ράφα κατά τη διάρκεια συνάντησης με την πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας Nikki Haley, η οποία …”ευλόγησε” τους ισραηλινούς πυραύλους…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Διαβάστε: Πρέπει να σταματήσουν τα μασκαραλίκια: Η επιστροφή της Δημοκρατίας στην Ελλάδα πέρασε μέσα από τις πληγές της προδωμένης Κύπρου, δεν ήρθε από τον ουρανό (video)

Παγωμένες οι σχέσεις της Αθήνας με την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής: Τα έκανε …σαλάτα ο Ελπιδοφόρος αλλά απόλυτος υπεύθυνος είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: