Ο ισλαμιστής αντιπρόεδρος της Τουρκίας θα εκτελέσει παράνομη επίσκεψη στην κατεχόμενη Κύπρο: Ο κατοχικός ηγέτης Τατάρ …έφυγε για την Αυστραλία!

Ο ισλαμιστής αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Cevdet Yılmaz, προεδρεύει σύσκεψης στην Άγκυρα. Φωτογραφία Twitter, Cevdet Yılmaz, @_cevdetyilmaz




Παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ για επαφές και για να θέσει τον θεμέλιο λίθο της ψυκτικής αποθήκης Cypfruvex στην κατεχόμενη Μόρφου.

Όπως μετέδωσε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σύμφωνα με την «Χαμπέρ Κίπρις», ο Τούρκος Αντιπρόεδρος θα παραστεί επίσης στα εγκαίνια ορισμένων επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα και θα εργαστεί με «κυβερνητικούς αξιωματούχους» για οριστικοποίηση του «πρωτοκόλλου του 2024».

Εξάλλου, η «Χαλκίν Σεσί» γράφει πρωτοσέλιδα ότι η «ένωση ζωικών παραγωγών» στα κατεχόμενα και οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι διαδηλώνουν εδώ και μέρες αξιώνοντας από την «κυβέρνηση» να αποσύρει την «απόφαση για εισαγωγή κρέατος» από την Ολλανδία αλλά και να ικανοποιήσει τα άλλα αιτήματά τους, θα προβεί σε ενέργειες για να διαβιβάσει στον Τούρκο Αντιπρόεδρο τα αιτήματά της.

Σημειώνεται ότι οι κτηνοτρόφοι έδωσαν προθεσμία στην ψευτο-«κυβέρνηση» των κατεχομένων μέχρι την Παρασκευή για να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

  • Ο κατοχικός ηγέτης στην Αυστραλία

Επαφές στην Αυστραλία πραγματοποιεί ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ο οποίος όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, είναι ο πρώτος που επισκέπτεται τη χώρα αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ψευτο-«προεδρία», ο κ. Τατάρ επισκέφθηκε την Πρεσβεία της Τουρκίας στην Καμπέρα και είχε συνάντηση με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αυστραλία, Ουφούκ Γκεζέρ.

Επίσης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πολέμου της Αυστραλίας στην Καμπέρα, τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αυστραλία, ο Τατάρ συνοδεύεται από τον ειδικό σύμβουλο για τις διεθνείς σχέσεις και τη διπλωματία, Χουσεΐν Ισίκσαλ, και τον υπεύθυνο εξωτερικού τύπου, Κερέμ Χάσερ.

ΚΥΠΕ-ΓΤΠ/ΤΒ/ΜΚ
Λευκωσία, Κύπρος

«Η Κύπρος δεν πονάει μόνο. Θυμάται»: Ο Πρόεδρος της Βουλής Τασούλας για τη βραβευμένη εικαστική εγκατάσταση «Θεατές σε Πόλη Φάντασμα», την Αμμόχωστο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: