Ο Έντι Ράμα πλήρωσε €20.000 για να μιλήσει στο Γαλάτσι: Δρακόντεια μέτρα με ελικόπτερα και drone για τη ιδιωτική επίσκεψη – Επί ποδός ΕΥΠ, ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ και Τροχαία

File Photo epa11274575 Albania’s Prime Minister Edi Rama EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT




Στην Αθήνα φτάνει το πρωί της Κυριακής, χωρίς επίσημη πρόσκληση, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα παρά την… παράκληση της ελληνικής κυβέρνησης να αναστείλει αυτή του την ιδιωτική επίσκεψη.

Όμως, λόγω των δεδομένων συνθηκών και της κατάστασης που έχει προκαλέσει η καταδίκη και φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμαρράς Φρέντη Μπελέρη που ταυτόχρονα είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, η ελληνική πλευρά έχει κινητοποιήσει ένα γιγάντιο μηχανισμό προστασίας.

Η ΕΛΑΣ, λαμβάνει δρακόντεια μέτρα για την ασφάλειά του. Εκατοντάδες αστυνομικοί (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, Ασφάλεια, Τροχαία) θα διατεθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετάβαση του Έντι Ράμα στην τοποθεσία όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του και για την προστασία του μέχρι την ώρα αποχώρησή του.

Μαζί με τον Έντι Ράμα θα βρίσκεται και η προσωπική του φρουρά, ενώ η διαδρομή που θα ακολουθήσει, από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μέχρι και το κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου θα είναι «αποστειρωμένη». Στον αττικό ουρανό θα πετάνε ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και drone, που θα δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Σήμερα Σάββατο (11/5) αναμένεται να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος και στο στάδιο του Γαλατσίου στο οποίο δεν θα επιτρέπει η είσοδος ενώ θα παρακολουθείται.<

Τα αλβανικά Μέσα για τη φιέστα Ράμα

Oπαδοi του Έντι Ράμα παρουσιάζουν τη φιέστα του πρωθυπουργού της Αλβανίας στην Αθήνα ως «ηρωική πράξη», ενώ αναλυτές εκτιμούν ότι επιθυμεί με την παρουσία του στην Ελλάδα να οργανώσει την αλβανική διασπορά ως μία επίδειξη δύναμης και επιρροής, τόσο προς το εσωτερικό της χώρας του όσο και προς την Αθήνα.

Μάλιστα, μέσα ενημέρωσης στη γειτονική χώρα μεταδίδουν ότι η πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα είναι υπεύθυνη για την εκδήλωση, ενώ για την ασφάλεια του Έντι Ράμα η ελληνική κυβέρνηση θα διαθέσει ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο και πρόσθετες δυνάμεις ασφαλείας.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, το πρωί της Κυριακής από το αεροδρόμιο θα μεταβεί απευθείας στο Christmas Theater στο Γαλάτσι, ενώ μετά την ομιλία στου ομοεθνείς του, θα συμμετάσχει σε συνέλευση του Αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα.

Μάλιστα, έδωσαν στη δημοσιότητα το ιδιωτικό συμφωνητικό για τη μίσθωση του χώρου με την υπογραφή της αλβανικής πρεσβείας. Το συμφωνητικό, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι οι διοργανωτές αναλαμβάνουν όλη τη διαδικασία, από την ασφάλεια του χώρου μέχρι τον φωτισμό, τον ήχο και την καθαριότητα.

Όπως αναφέρεται, η ομιλία έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί της Κυριακής, ενώ το ποσό που θα καταβληθεί από την πρεσβεία της Αλβανίας ανέρχεται συνολικά στα 20.000 ευρώ, συν τον ΦΠΑ.

Άγριος καυγάς Γεροτζιάφα – Πολάκη: Για «τραμπικούς φασίστες» μίλησε ο καθηγητής – «Ελεεινός επιστήμονας, το παίζει και grande αριστερός» απάντησε ο βουλευτής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: