Μία σημαντική επίσκεψη στη Λευκωσία που θα ενοχλήσει σίγουρα τον Ερντογάν: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα υποδεχθεί τον Εμίρη του Κατάρ

epa11295515 Qatari Emir Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani (C) inspects honor guards during a state visit at the army pavilion of Tribhuvan International Airport in Kathmandu, Nepal. EPA, NARENDRA SHRESTHA




Πολύ σημαντική συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο, θα έχει την Τρίτη, 28 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Είναι μία επίσκεψη που σίγουρα θα ενοχλήσει τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν καθώς θεωρεί ότι έχει το …μονοπώλιο με τον Εμίρη του Κατάρ.

Ο Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani θα αφιχθεί στην Κύπρο τη Δευτέρα, 27 Μαΐου, όπου θα τον υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Θα ακολουθήσει άτυπη κατ΄ιδίαν συνάντηση τους στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Την επομένη το πρωί, ο Εμίρης του Κατάρ θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής.

Θα ακολουθήσει κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών, οι οποίοι στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα προς τιμή του Εμίρη του Κατάρ.

Ανάμεσα σε άλλα, τις συνομιλίες των δύο ηγετών θα απασχολήσουν οι διμερείς σχέσεις και τρόποι για περαιτέρω ενίσχυσης τους, οι περιφερειακές εξελίξεις, περιλαμβανομένης της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια», το Κυπριακό, καθώς και θέματα που άπτονται των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Κατάρ.

Ο Εμίρης Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani θα αναχωρήσει από την Κύπρο στις 28 Μαΐου.

Στρατηγικό έργο υψίστης σημασίας για τις τρεις χώρες: Αρχές Ιουνίου η μελέτη για τον Great Sea Interconnector, που θα “ενώσει” το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: