Η Γερμανία πληρώνει ακόμη τις… αμαρτίες του Χίτλερ: Γιατί έχει ένα από τα χαμηλότερα προσδόκιμα ζωής στη Δυτική Ευρώπη

File Photo epa11316206 German Federal Health Minister Karl Lauterbach (C-R) looks at a sonographic endoscopy machine, EPA/SEAN GALLUP / POOL




Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του περιοδικού Der Spiegel επισημαίνει ότι η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ένα από τα χαμηλότερα προσδόκιμα ζωής στη Δυτική Ευρώπη.

Ένα άτομο που θα γεννηθεί στη Γερμανία το 2022 αναμένεται να ζήσει κατά μέσο όρο 80,55 χρόνια, δηλαδή 1,7 χρόνια λιγότερα από το μέσο προσδόκιμο ζωής στη Δυτική Ευρώπη που είναι 82,25 χρόνια. Το χάσμα μεταξύ της Γερμανίας και των γειτόνων της διευρύνεται, κυρίως λόγω ασθενειών που μπορούν να προληφθούν, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Ενώ τα άτομα κάτω των 50 ετών στη Γερμανία έχουν ένα μέσο ποσοστό θνησιμότητας, τα άτομα άνω των 65 ετών αντιμετωπίζουν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας.

Ο τρόπος ζωής του γερμανικού πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής και των συνηθειών άσκησης, δεν διαφέρει ριζικά από άλλες πλούσιες χώρες, αλλά οι Γερμανοί έχουν χειρότερες διατροφικές συνήθειες και ανεπαρκή προληπτικά μέτρα για την υγεία.

Ιστορικοί παράγοντες, όπως η κατάχρηση των πολιτικών δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της ναζιστικής περιόδου, οδήγησαν σε ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που επικεντρώνεται περισσότερο στη θεραπεία των ασθενειών παρά στην πρόληψη.

Der Spiegel [Warum Deutschland bei der Lebenserwartung zurückfällt]

Οι ακραίες θερμοκρασίες αυξάνουν τον κίνδυνο θνησιμότητας από εγκεφαλικά επεισόδια: Διαπιστώσεις παγκόσμιας έρευνας, με ελληνική συμμετοχή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: