Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι καλύπτουν και τη συνέντευξη του Γιώργου Γεραπετρίτη

FILE PHOTO: Οι εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




H συνέντευξη του Γιώργου Γεραπετρίτη στον ελληνικό Τύπο ότι Νίκος Χριστοδουλίδης και Ερσίν Τατάρ θα πρέπει να παρακαθήσουν σε διάλογο, οι εξελίξεις γύρω από τη συντριβή του ελικοπτέρου του Ιρανού Προέδρου και του Υπουργού Εξωτερικών, η συνάντηση σήμερα μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κινέζικης CMC για την κατασκευή του τερματικού σταθμού στο Βασιλικό, είναι ανάμεσα στα πρώτα θέματα του σημερινού Τύπου.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο “Να καθίσουν αμέσως στο τραπέζι» προβάλλει στο κύριο της θέμα συνέντευξη του Ελληνα ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτη ότι θα πρέπει να αρχίσει ο διάλογος μεταξύ Χριστοδουλίδη – Τατάρ. Προβάλλει επίσης ότι οι ζωές του Προέδρου και ΥΠΕΞ του Ιράν βρίσκονται σε κίνδυνο μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο  οποίο επέβαιναν. Αλλού γράφει ότι επιτήδειοι στο Ριζοκάρπασσο δηλώνουν ψευδώς στις ελεύθερες περιοχές ότι οι περιουσίες τους ενοικιάζονται και αποσπούν έτσι την κρατική επιδότηση με αποτέλεσμα να αντιδρούν Ριζοκαρπασίτες που διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Στο γήπεδο της διπλωματίας το τερματικό φυσικού αερίου» γράφει στο κύριο της θέμα ότι σε τεντωμένο σχοινί ακροβατούν οι σχέσεις μεταξύ της κυπριακής πλευράς και της κινεζικής κοινοπραξίας CMC που ανέλαβε την κατασκευή του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στο Βασιλικό. Αλλού αναφέρει ότι η Αρχή κατά της Διαφθοράς επιβεβαίωσε το βάσιμο των καταγγελιών ότι ενδεχομένως να είναι ψευδής η δήλωση ημερομηνίας γέννησης της ΓΔ του Υπουργείου Υγείας Χριστίνας Γιαννάκη. Προβάλλει επίσης συνέντευξη της προέδρου του Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων, Μαρίας Παναγιώτου ότι στόχος είναι οι περισσότερες επενδύσεις στην Κύπρο.

Ο «Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Χέρι στην Ανδρολίκου» ότι στην προσπάθεια καθορισμού νέας λατομικής ζώνης στην επαρχία Πάφου, η Υπηρεσία Μεταλλείων προχώρησε στην προκήρυξη προσφορών για ετοιμασία περιβαλλοντικών μελετών για να διαπιστωθούν τα προβλήματα από πιθανή νέα λατομική ζώνη στην Ανδρολίκου και ότι σε κοντινή απόσταση βρίσκεται σπήλαιο με νυχτερίδες και φωλιές αρπακτικών πουλιών. Αλλού αναφέρει ότι τον Ιούνιο θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Μαρίας Αγκελας Ολγκίν. Γράφει επίσης για πρωτιά διακρίσεων κατά των ΛΟΑΤΚΙ και ότι η Κύπρος είναι δεύτερη στις ψευδοθεραπείες μεταστροφής.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η στασιμότητα αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της πολιτικής της Τουρκίας» αναφέρεται σε δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου ο οποίος καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αξιοποιήσει την πρόταση του ΑΚΕΛ. Γράφει επίσης ότι ισχυρά μηνύματα υπέρ της ειρήνης έστειλε το Φεστιβάλ Προώθησης της Ισότητας των Φύλων που διοργάνωσε η ΠΟΓΟ.  Γράφει αλλού ότι αντιμέτωποι με εξώσεις είναι εκατοντάδες λήπτες του ΕΕΕ είτε επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα ενοίκια είτε επειδή οι ιδιοκτήτες χρειάζονται τα υποστατικά για να καλύψουν δικές τους ανάγκες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, ΚΥΠΕ

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν κάνει πίσω και επιμένει: Να λάμψει η αλήθεια, υπογραμμίζει ο Κύπριος Πρόεδρος για τη δολοφονία του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: