Η διαφθορά είναι άλλος ένας παράγοντας που μειώνει την αγωνιστικότητα για μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό: Αρκετοί αγοράζουν “φθηνά” ενισχύοντας την τουρκική κατοχή…

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΛΟΥΚΗ ΛΟΥΚΑΙΔΗ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν δέχεται ο Ταλάτ να ξεκινήσει τις συνομιλίες.

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι πράγματι δεν καταλαβαίνει το λόγο αυτής της καθυστέρησης. Δεν δέχεται ο Ταλάτ, κύριε Χριστοδουλίδη διότι πήρε τόσα πολλά από τις συνομιλίες που δεν βλέπει τον λόγο να έρθει να συνομιλήσει μαζί σου αφού δεν είναι διατεθειμένος να σου δώσει τίποτα.

Εκείνος είναι ο δυνατός και εσύ ο αδύνατος, όσο πιο πολύ τον παρακαλάς να έρθει τόσο πιο αδύνατος φαίνεσαι. Η προσωπική σου πείρα περιορίζεται σε κάποιες διπλωματικές νότες και ευγενικές συνομιλίες χωρίς μάλιστα να έχεις έστω και την Ελλάδα δυναμικά μαζί σου. Τόσα χρόνια δεν έχετε αντιληφθεί ότι στις συνομιλίες για πετύχεις πρέπει να είσαι ισοδύναμος με τον συνομιλητή σου;

  • Πρόσφατα στις 4/05/24 δημοσιεύθηκε στον Φιλελεύθερο ένα δυναμικό και γνήσια πατριωτικό άρθρο του γνωστού δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου. Αξίζει να επαναλάβουμε ορισμένα απ’ αυτά που έχει το άρθρο:

“Το λέμε πάντα και έχουμε καταντήσει να βάζουμε την ίδια κασέτα στο μαγνητόφωνο. Αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Η πολιτική ελίτ, από την άνανδρη τουρκική εισβολή μέχρι σήμερα γνωρίζει μόνο ένα άθλημα: Αυτό των υποχωρήσεων. Άλλοτε τις χαρακτηρίζουν πικρές, άλλοτε οδυνηρές, αλλά δεν παύουν να είναι υποχωρήσεις στον καταχτητή. Από που αρχίσαμε και που φτάσαμε”. “…

Χρησιμοποιούν (οι Τουρκοκύπριοι) τα διαβατήρια της (υποτίθεται) πατρίδας τους, αλλά κατά τα άλλα επιδιώκουν να καταστρέψουν το κυπριακό κράτος.

” …Θα ξεχάσουμε ότι Κύπριοι πολιτικοί και επιχειρηματίες παίζουν μέχρι σήμερα το παιγνίδι των Εγγλέζων; Ποτέ. Αλλά δημιουργούν προβλήματα για το λαό μας και την εθνική μας υπόθεση. Δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα ένας σοβαρός κυβερνήτης να τους καταγγείλει. Θεωρούν μάλιστα και μεγάλη υπόθεση ότι η πόρτα της Ύπατης Αρμοστείας είναι ανοικτή γι’ αυτούς”.

“Που άραγε είναι το … λάθος; Γιατί ο πολιτικός κόσμος διατηρεί αυτό το άνευ προηγουμένου κόμπλεξ απέναντι των Βρετανών;” “… Γιατί απέτυχαν; (οι πολιτικοί)… Ακόμα και αν έδιναν στους Τούρκους και τη … Λεμεσό, αυτοί θα ζητούσαν και την Πάφο. Οπότε οι δυνάμεις της «όποιας λύσης» ας σταματήσουν τα παραμύθια. Δεν πείθουν κανένα. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πάλι δεν θα τους ακολουθήσει στο όποιο νέο δημοψήφισμα…”

Κι εγώ διαιρωτούμε γιατί δεν αντιλήφθηκαν οι ηγεμόνες μας ότι οι συνομιλίες ωφελούν τους Τούρκους και όχι εμάς. Εμείς πρέπει να διεκδικούμε το δίκαιο για τον τόπο μας. Άλλως κινδυνεύουμε να μας απορροφήσει η Τουρκία κάτω από τα μάτια της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας που στενοχωριέται να προφέρει το Κυπριακό διεθνώς και κατ’ ιδίαν με τον Τούρκο κατακτητή.

Άρχισα να έχω επιφυλάξεις αν ο κυπριακός λαός, πέραν εκείνων που είναι άμεσα θύματα όπως οι πρόσφυγες, ενδιαφέρονται περισσότερο για τις εξελίξεις του Κυπριακού και την δικαίωση μας ή για το ποδόσφαιρο και άλλες διασκεδάσεις.

Αφού δεν γίνονται συγκεντρώσεις ούτε διαμαρτυρίες για την τραγική κατάσταση στην Κύπρο λόγω κατοχής και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να επισκέπτονται τα κατεχόμενα για να αγοράσουν πιο φθηνή βενζίνη και να καταλήξουν στα εστιατόρια των προσφύγων μας που κατασχέθηκαν από τους Τούρκους και ακόμη να επισκέπτονται το λιμανάκι της κατεχόμενης Κερύνειας για να απολαύσουν την ανωμαλία που τους διακατέχει ως μέλη της κατεχόμενης περιοχής.

Υποψιάζομαι ότι ο μέσος Κύπριος ενδιαφέρεται περισσότερο για θέσεις στο Δημόσιο με τη εύνοια κομμάτων όπως και στην αυτοδιοίκηση κι’ άλλες επικερδείς θέσεις για και για ανόητη προβολή και τίποτα άλλο.

Αλλά πρέπει να προσθέσω ότι υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας που μειώνει την αγωνιστικότητα για μια δίκαιη λύση στην πατρίδα μας. Και αυτός ο παράγοντας ονομάζεται διαφθορά.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

19η Μαΐου 1919: Η αναγνώριση, από την Ελληνική Βουλή, της Γενοκτονίας των Ποντίων από την Τουρκία και ο αγώνας του αείμνηστου Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: