Για να μην μας μείνει μόνο η ντροπή… Ο Πρόεδρος της Κύπρου πήγε στο νοσοκομείο, είδε και έφριξε… Πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για να μην ντρέπεται!

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Φιλελεύθερος

«Kαι εγώ ντρέπομαι» είναι η αλήθεια. Για πολλά πράματα στον τόπο μας. Αλλά, να ντρέπεται κι ο ίδιος ο αρχηγός του κράτους πάει πολύ. Είναι σαν να μην μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν για τα κακά της μοίρας μας.

Είπε λέει ο δημοσιογράφος στον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη ότι ντρέπεται που τον ρωτάει κάτι τέτοιο αλλά γιατί να χρειαστεί παρέμβαση του Προέδρου για να αλλαχθεί ένα κρεβάτι και δύο αποχωρητήρια στο περιφερειακό νοσοκομείο Τροόδους.

Και απάντησε ο Πρόεδρος: «Και εγώ ντρέπομαι που χρειάστηκε να γίνει αυτή η παρέμβαση και που χρειάζεται να γίνεται σε πολλές των περιπτώσεων. Είναι όλες αυτές οι διαδικασίες που πρέπει να αλλάξουν».

Φαντάσου να χρειάζεται το νοσοκομείο κρεβάτι και αποχωρητήρια και να μην υπάρχει κάποιος να το φροντίσει. Να περιμένουν πότε θα φτάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να λυθεί το πρόβλημα. Και να είναι το πρόβλημα στην Κυπερούντα. Που μέχρι να φτάσει στη Λευκωσία μπορεί να χρειαστεί περισσότερα χρόνια από όσα χρειάζεται το Parker Solar Probe της ΝΑΣΑ να πλησιάσει στον Ήλιο.

  • Ε, δεν είναι ντροπή γι΄ αυτό το κράτος; Δεν είναι ντροπή για το υπουργείο Υγείας; Για τον ΟΚΥπΥ (Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας); Περισσότερη ντροπή είναι για την κεντρική κυβέρνηση. Που υποσχέθηκε να τα αλλάξει όλα κι ακόμα ούτε τα απλούστερα δεν άλλαξαν.

Πάλι καλά που αναγνωρίζει κι ο Πρόεδρος την ντροπή! Μπορεί να γίνει κάτι. Διότι, αν χρειάζεται προεδρική παρέμβαση για το κρεβάτι και τα αποχωρητήρια, τι χρειάζεται για να αξιοποιηθεί ο αξονικός τομογράφος που είναι στο νοσοκομείο Κυπερούντας εδώ κι ένα χρόνο, αλλά ανενεργός διότι δεν υπάρχουν υποδομές.

Κι όταν χρειαστεί ένας πολίτης από τα γύρω χωριά αξονικό τον στέλνουν στη Λεμεσό. Αν είναι δυνατό! Ναι, ντροπής πράματα. Που πρέπει να τελειώνουν άρον – άρον, αν θέλει ο Πρόεδρος να κάνει τη διαφορά.

Το άλλο, για το οποίο «και εγώ ντρέπομαι» αυτές τις μέρες, ελπίζω κι ο Πρόεδρος, είναι που παραλίγο αυτό κράτος να κάνει αστυνομικό έναν άνθρωπο ο οποίος έχει σε βάρος του καταδίκη για απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, για κακόβουλη ζημιά, για μεταφορά εκρηκτικών υλών και του απαγορεύτηκε να κατέχει πυροβόλο όπλο.

Πέρασε όλες τις εξετάσεις με επιτυχία, και στο παρά πέντε της πρόσληψης ανακάλυψαν το παρελθόν. Φαντάσου να του έδιναν και όπλο!

Να σου πω, Πρόεδρε και πόσο ντρέπομαι που είδα προχτές την απόφαση για το θανατηφόρο δυστύχημα του 2019, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας γλυκύτατος άνθρωπος, ο Πέτρο Πέτρου, επιθεωρητή Φιλολογικών Μαθημάτων. Αθωώθηκε ο οδηγός που χτύπησε τον Πέτρο όταν διέσχιζε πεζός την οδό 1ης Απριλίου, στην Αγία Φύλα, στη Λεμεσό.

Δεν ντράπηκα που αθωώθηκε ο οδηγός, ντράπηκα που το δικαστήριο διαπίστωσε ότι ένας από τους λόγους της απώλειας του ανθρώπου ήταν το ότι ο δρόμος δεν είχε επαρκή φωτισμό. Κεντρικός δρόμος και είχε πρόβλημα φωτισμού!

Φώναζαν οι κάτοικοι αλλά δεν τους άκουγε κανένας. Κι όταν χάσαμε τον Πέτρο πήγαν κι έβαλαν νέους λαμπτήρες φωτισμού και κτιστή διαχωριστική νησίδα. Δεν μπορούσαν να προλάβουν το κακό. Χρειαζόταν κι εδώ προεδρική παρέμβαση για να φωτίσουν τον δρόμο να προστατεύσουν τους πολίτες.

Το άλλο, για το οποίο φωνάζουν οι Οικολόγοι; «Είναι όνειδος για τη δημοκρατία να επιβραβεύονται πράξεις βαρβαρότητας κατά των ζώων», λένε.

Πώς; Πριν από εφτά χρόνια ο σκύλος Tyson διέφυγε της προσοχής του ιδιοκτήτη του και βρέθηκε στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί. Η Εθνική Φρουρά παρέδωσε τον σκύλο στην κοινοτική αρχή, η οποία ανέθεσε σε κάποιον να τον μεταφέρει σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων.

  • Αυτός, αντί να μεταφέρει τον Tyson σε καταφύγιο σκύλων, τον έδεσε σε δέντρο, τον κακοποίησε και τελικά τον πυροβόλησε εξ επαφής. Φιλόζωοι και Οικολόγοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, έκαναν φασαρία και τελικά ο τύπος καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση για κακοποίηση και δολοφονία σκύλου.

Αυτός, λοιπόν, σήμερα διεκδικεί εκλογή στο κοινοτικό συμβούλιο στο Μαρί. Παραγράφηκε το αδίκημα; Ο νους του πόσο παραγράφηκε;

Άντε, Πρόεδρε, τώρα που ντράπηκες κι εσύ, ελπίζω πιο βιαστικά να τα αλλάξεις όλα. Αλλιώς, η ντροπή θα μας μείνει.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Τα “Τρία Άλφα” του Ερσίν Τατάρ και τα άλλα… παλαβά της τουρκικής πλευράς: Οι Αττίλες ζητούν από την Κυπριακή Δημοκρατία να αυτοκτονήσει και η απάντηση είναι ξανά ΟΧΙ…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: