Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο «Ρουμάνος»: Θεωρείται εκ των πρωταγωνιστών στα επεισόδια του Ρέντη και την δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη

File Photo: Στιγμιότυπο από τη μεταφορά 18χρονου οπαδού στα δικαστήρια Πειραιά, για τα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη / screenshot via YouTube




Eλεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού, γνωστός ως «Ρουμάνος», ο οποίος παραδόθηκε το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη με ναυτική φωτοβολίδα, στα επεισόδια στου Ρέντη.

Ο 36χρονος καταζητούμενος παρουσιάστηκε στο τμήμα αθλητικής  βίας στη ΓΑΔΑ, και στη συνέχεια συνελήφθη.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και αναζητούνταν από την αστυνομία.

  • Ο 36χρονος, ο οποίος εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις αθλητικής βίας, θεωρείται ότι ήταν από τους πρωταγωνιστές στα επεισόδια όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ο αρχιφύλακας Γιώργος Λυγγερίδης.

Στον κατηγορούμενο, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα και της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων.

Σε δήλωσή του, ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Μπάμπης Λυκούδης, είπε πως “με ακλόνητα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίσαμε στην ανάκριση, κονιορτοποίησαμε τις έωλες, αβάσιμες και ψευδείς καταθέσεις του συγκεκαλυμμένου μάρτυρα με τον κωδικό 67Ε. Είχαμε εξαρχής εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και για αυτό το λόγο εμφανιστήκαμε αυθορμήτως ενώπιον του κ. ανακριτή, έχοντας τη βεβαιότητα ότι θα κριθούμε με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και όχι την επικοινωνιακή καταιγίδα που προηγήθηκε”.
Πριν λίγες ημέρες είχε παραδοθεί και ο  “Shark” , ένας εκ των ηγετών της Θύρας 7 των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει προφυλακιστεί.

 

Μετά τον «Shark» στα χέρια της αστυνομίας και ο «Ρουμάνος» για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Θεωρείται από τους πρωταγωνιστές στα επεισόδια στου Ρέντη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: