Δείχνουν πόσο ανεγκέφαλοι είναι και στο εξωτερικό… Σύγκρουση οπαδών του ΠΑΟ και του Ολυμπιακού: Εκτέλεσε βολές μετά το τέλος της προπόνησης ο Λεσόρ στην Uber Arena

epa11367178 Panathinaikos fans cheer during the Final Four EuroLeague semi final match between Panathinaikos Athens and Fenerbahce Istanbul, in Berlin, Germany, 24 May 2024. EPA, CLEMENS BILAN




Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού σημειώθηκαν σε δύο σημεία στο Βερολίνο αργά το βράδυ του Σαββάτου (25/5), όπου οι δύο ελληνικές ομάδες αγωνίζονται στο φάιναλ φορ της Euroleague.

Η μία συμπλοκή ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων ξέσπασε κοντά σε σταθμό του μετρό της γερμανικής πρωτεύουσας, ενώ μία ακόμη σημειώθηκε κοντά σε ξενοδοχείο. Από τα άγρια επεισόδια υπήρξαν τραυματίες, ενώ η γερμανική αστυνομία προέβη και σε συλλήψεις.

Ο Παναθηναϊκός, με νίκη επί της Φενερμπαχτσέ στον ημιτελικό, προκρίθηκε στον τελικό, όπου την Κυριακή (2/5, 21:00) θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Κυριακή (26/5, 18:00) αντιμετωπίζει τη Φενερμπαχτσέ με στόχο να τερματίσει στην 3η θέση.

Επεισόδια υπήρξαν και πριν την έναρξη του πρώτου χρονικά ημιτελικού την Παρασκευή (24/5), ανάμεσα σε οπαδούς της Φενερμπαχτσέ και του Παναθηναϊκού, με περισσότερα από 100 άτομα της τουρκικής ομάδας να βρίσκουν την ευκαιρία για να μπουν χωρίς εισιτήρια στην Uber Arena.

Η αστυνομία του Βερολίνου είχε κινηθεί άμεσα τότε και με ισχυρές δυνάμεις εντόπισε τους οπαδούς της Φενέρ άνευ εισιτηρίου μέσα στο κλειστό γήπεδο και τους οδήγησε εκτός προχωρώντας σε πολλές συλλήψεις.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Περισσότερη ώρα από τους συμπαίκτες του έμεινε ο Ματίας Λεσόρ στο παρκέ της Uber Arena, o Ματίας Λεσόρ, εκτελώντας βολές. Ο Γάλλος σέντερ του Παναθηναϊκού αποτελεί… κομβικό παίκτη απέναντι στην πανίσχυρη φροντ λάιν της Ρεάλ Μαδρίτης, στον αυριανό τελικό, στην Uber Arena.

Ο Λεσόρ κερδίζει 6,6 φάουλ μέσο όρο ανά αγώνα στη Euroleague φέτος και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και απέναντι στην κάτοχο του τίτλου και συγκεκριμένα στους Έντι Ταβάρες και Βενσάν Πουαριέ. Συνολικά, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, σε 40 αγώνες έχει κερδίσει 264 φάουλ.

Όμως, έχει χαμηλό ποσοστό ευστοχίας στις βολές με 60.3%. Συγκεκριμένα έχει ευστοχήσει σε 155 στις 257 που εκτέλεσε στα 40 παιχνίδια που αγωνίστηκε.

Η «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης δεν συγχωρεί λάθη, στην προσπάθεια για “back to back” τίτλους και γι’ αυτό ο Λεσόρ έμεινε αρκετή ώρα να εκτελεί βολές…

Εν συνεχεία, ο Γάλλος σέντερ έκανε κάποια τελειώματα στο pick n’ roll, ενόψει των μαχών των γιγάντων με τους Ταβάρες και Πουαριέ στην καταληκτική αναμέτρηση της σεζόν από την οποία θα προκύψει ο πρωταθλητής Ευρώπης 2024.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – της απεσταλμένης μας Ασπασίας Βελονάκη
Βερολίνο, Germany

Με απίθανο buzzer beater του Βαγιαννίδη στο 90+7 o Παναθηναϊκός πήρε το κύπελλο και το Ευρωπαϊκό εισιτήριο: Mε εννιά τελείωσε το ματς ο Άρης, με δέκα ο ΠΑΟ [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: