Χαλαρώνει τις απαγορεύσεις τουρκικών εξαγωγών στο Ισραήλ ο Ερντογάν, λέει ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Διαψεύδει η Άγκυρα

FILE PHOTO: Φορτηγό πλοίο στα στενά του Βοσπόρου EPA/SEDAT SUNA




Την απάντηση του Τούρκου υπουργού Εμπορίου, Ομέρ Μπολάτ, προκάλεσε αποκαλυπτική ανάρτηση του Ισραηλινού υπουργού Ισραήλ Κατς, σύμφωνα με την οποία [άνευ ανακοινώσεων και κρυφίως] ο Ταγίπ Ερντογάν χαλάρωσε το μπλοκάρισμα των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δυο χωρών.

Ο Τούρκος υπουργός Εμπορίου δήλωσε ότι οι ισραηλινοί ισχυρισμοί ότι η Άγκυρα χαλάρωσε την απαγόρευση εμπορικών ανταλλαγών με το Ισραήλ είναι «απολύτως φανταστικοί και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Η απαγόρευση του εμπορίου της Τουρκίας με το Ισραήλ θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου εξασφαλιστεί η μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και η ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή, αναφέρει ο Τούρκος υπουργός σε ανάρτησή του στο X.

Από πλευράς του, ο  υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει υποχωρήσει από την προηγούμενη θέση του και αίρει πολλούς από τους εμπορικούς περιορισμούς που επέβαλε στο Ισραήλ.

Σημειώνεται πως η διακοπή των εμπορικών εισαγωγών – εξαγωγών είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους Τούρκους εξαγωγείς, οι οποίοι δήλωναν αιφνιδιασμένοι και απογοητευμένοι, εκτιμώντας ότι από το μέτρο πλήττονται περισσότερο οι ίδιοι παρά το Ισραήλ.

 

Με πληροφορίες από The Times of Israel

Μπούμεραγκ το πάγωμα εξαγωγών στο Ισραήλ; Δυσαρεστημένοι οι Τούρκοι εξαγωγείς από την απόφαση Ερντογάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: