Αθλιότητα των Τούρκων εναντίον Ελληνοκύπριας αθλήτριας: Τοποθέτησαν τη σημαία του ψευδοκράτους δίπλα από το όνομα Ολίβιας Φωτοπούλου, σε αγώνες στη Σμύρνη

epa10706876 Η Κύπρια πρωταθλήτρια Ολίβια Φωτοπούλου. Φωτογραφία EPA, Adam Warzawa POLAND OUT




Ένα προκλητικό περιστατικό εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συνέβη το απόγευμα από τους Τούρκους διοργανωτές Διεθνών Αθλητικών Αγώνων, που πραγματοποιούνται στη Σμύρνη με τη συμμετοχή της κυπριακής εθνικής ομάδας του Στίβου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται στη Σμύρνη οι Διεθνοί Βαλκανικοί Αγώνες Στίβου, στους οποίους συμμετέχουν και Κύπριοι αθλητές. Δεν είναι παράξενο και είναι κάτι που συνηθίζεται σε αθλητικές διοργανώσεις στην Τουρκία να συμμετέχουν αθλητές της Εθνικής Κύπρου, ωστόσο σήμερα συνέβη, ένα περιστατικό, τουλάχιστον προκλητικό.

Συγκεκριμένα κατά τη μετάδοση των αγώνων και την ώρα που η Κύπρια πρωταθλήτρια Ολίβια Φωτοπούλου ετοιμαζόταν να αγωνιστεί στον προκριματικό των 100 μέτρων, εμφανίστηκε το όνομά της έχοντας δίπλα τη σημαία του ψευδοκράτους.

Σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου Περικλή Μάρκαρη, ενημέρωσε πως η ομοσπονδία προέβει σε γραπτή ένσταση προς τη βαλκανική ομοσπονδία και τους τούρκους διοργανωτές, ενημέρωσε λεπτομερώς την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, ενώ βρίσκεται σε επαφή και με το υπουργείο Εξωτερικών.

Μάλιστα, η ΚΟΕΑΣ προειδοποίησε πως εάν επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό η κυπριακή αποστολή δεν αποκλείει ακόμα και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη διοργάνωση σε συνεννόηση και με την Ελλάδα. Προς το παρόν φαίνεται πως οι Τούρκοι διοργανωτές έχουν συμμορφωθεί.

«Κατάσταση πολιορκίας» στην Αθήνα για τον τελικό του Conference League: Απαγορεύεται κάθε δημόσια συνάθροιση στην Αττική την ημέρα του αγώνα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: