Άγρια συμπλοκή μεταξύ οπαδών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σε σταθμό μετρό στο Βερολίνο: 12 τραυματίες – Σε σοβαρή κατάσταση 1 άτομο [video]

Eικόνα από την ανάρτηση του πυροσβεστικού σώματος του Βερολίνου στο X




Λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έλαβαν χώρα στο Βερολίνο σοβαρά επεισόδια μεταξύ περίπου 60 οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού οι οποίοι βρίσκονται στη γερμανική πόλη για το Final Four.

Οι αρχές στη γερμανική πόλη μιλούν για συνολικό αριθμό τραυματισμένων 12, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και δυο σε σοβαρή κατάσταση.

  • Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στη συνοικία Prenzlauer Allee, η αστυνομία συνέλαβε 89 άτομα, δήλωσε η εκπρόσωπός της.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων στη συμπλοκή χρησιμοποιήθηκαν ρόπαλα του μπέιζμπολ και γκλοπ.

.Το πυροσβεστικό σώμα της γερμανικής πρωτεύουσας, ανέφερε ότι συνολικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε δώδεκα άτομα, με τα εννέα να φέρουν ελαφρά τραύματα.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από  τον σιδηδροδρομικό σταθμό της Πρεντσλάουερ Αλέ.

Η ανάρτηση της Πυροσβετικής αναφέρει:

«Μετά από σωματική διαμάχη μεταξύ πολλών ατόμων στον σταθμό του S-Bahn Prenzlauer_Allee φροντίσαμε συνολικά 12 άτομα, συμπεριλαμβανομένων:
•    1 με απειλητικά για τη ζωή τραύματα
•    2 με βαριά και
•    9 με ελαφρούς τραυματισμούς.

Αναπτύχθηκαν 44 δυνάμεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της πυροσβεστικής.

 

Τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η συμπλοκή έγινε περίπου στις 23:00 του Σαββάτου και ότι χρειάστηκε κινητοποίηση της αστυνομίας, ενώ στο σημείο έφτασαν πολλά ασθενοφόρα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας μιλώντας στην Berliner Zeitung επιβεβαίωσε ότι υπήρξε συμπλοκή, αλλά δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεππτομέριες για το πόσοι μετείχαν ή τι την προκάλεσε. Πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί δυσκολεύτηκαν να συγκρατήσουν το πλήθος.

  • Επεισόδια υπήρξαν και πριν την έναρξη του πρώτου χρονικά ημιτελικού την Παρασκευή (24/5), ανάμεσα σε οπαδούς της Φενερμπαχτσέ και του Παναθηναϊκού, με περισσότερα από 100 άτομα της τουρκικής ομάδας να βρίσκουν την ευκαιρία για να μπουν χωρίς εισιτήρια στην Uber Arena. Η αστυνομία του Βερολίνου είχε κινηθεί άμεσα τότε και με ισχυρές δυνάμεις εντόπισε τους οπαδούς της Φενέρ άνευ εισιτηρίου μέσα στο κλειστό γήπεδο και τους οδήγησε εκτός προχωρώντας σε πολλές συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Κυριακή (18:00) θα παίξει ο Ολυμπιακός με την Φενέρ για την 3η θέση και στις 21:00 θα διεξαχθεί ο τελικός του Παναθηναϊκού με την Ρεάλ.

 

«Αυτή τη συμβουλή μου έδωσε ο Γιάννης», ομολόγησε ο Κώστας Αντετοκούνμπο: Τρελό αυτό που έχουμε πετύχει φέτος, ραντεβού με την ιστορία ο Παναθηναϊκός (video)

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: