Οργή κατά του Ισραήλ στην Ιορδανία: Την ακύρωση της συνθήκης ειρήνης με το Τελ Αβίβ ζήτησαν χιλιάδες διαδηλωτές στο Αμμάν

File Photo Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα ΄Β EPA/STEPHANIE LECOCQ




Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ξανά αργά το βράδυ της Κυριακής κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία στο Αμμάν, απαιτώντας την ακύρωση της συνθήκης ειρήνης της χώρας με το Ισραήλ και να εκφράσουν την υποστήριξη τους στη Γάζα.

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν κοντά στο τζαμί Al-Kaluti στην περιοχή Rabieh, δυτικά του Αμμάν, περίπου ένα χιλιόμετρο από την ισραηλινή πρεσβεία, εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας, ύψωσαν σημαίες της Ιορδανίας και της Παλαιστίνης και πανό που έγραφαν «Ο λαός είναι ενάντια στην ομαλοποίηση».

Με άλλα συνθήματα αξίωναν την εγκατάλειψη της συνθήκης ειρήνης με το Ισραήλ μεταξύ των δύο χωρών που υπεγράφη το 1994 και ονομάζεται συνθήκη Wadi Araba.

Οι περίπου τρεις χιλιάδες διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως , “Wadi Araba δεν είναι ειρήνη, Wadi Araba είναι παράδοση” φορώντας στο κεφάλι το παλαιστινιακό μαντήλι keffiyeh.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Πολύ αργά για δάκρυα: Η Χαμάς αφού έβαλε το φυτίλι για το χάος τώρα ζητάει συγγνώμη από τους Παλαιστινίους της Γάζας για τα δεινά του πολέμου

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: