Ο Πρόεδρος Μπάιντεν τηλεφώνησε στον Μπενιαμίν Νετανιάχου: Μίλησαν για 25 λεπτά σε ατμόσφαιρα φιλίας και συνεργασίας, οι ΗΠΑ στηρίζουν ακλόνητα το Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος του με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Φωτογραφία via Prime Minister of Israel, @IsraeliPM




Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν σε πνεύμα συνεργασίας και φιλίας, έγινε γνωστό.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συνομίλησε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του.

Ο κ. Νετανιάχου μίλησε με τον αμερικανό πρόεδρο κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης της κυβέρνησης πολέμου του Ισραήλ.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε τη συνδιάλεξη, αναγγέλλοντας πως θα δώσει στη δημοσιότητα δελτίο Τύπου γι’ αυτή.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συγκλήθηκε και πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως εντός της ημέρας για να συζητήσει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ανακοίνωσε η προεδρία του κορυφαίου οργάνου του διεθνούς οργανισμού.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, η συνεδρίαση αναμένεται να γίνει περί τις 16:00 (ώρα Νέας Υόρκης· 23:00 ώρα Ελλάδας).

Νωρίτερα, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ, ο Γκιλάντ Ερντάν, ανακοίνωνε μέσω X πως ζήτησε τη σύγκληση του ΣΑ καθώς «η ιρανική επίθεση εγείρει σοβαρή απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια» και «αναμένω να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο και να αναλάβει σθεναρή δράση εναντίον του Ιράν».

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: