Ο Νίκος Χριστοδουλίδης συνομίλησε με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οι ανεξέλεγκτες αφίξεις Σύρων μεταναστών στην Κύπρο μέσω του Λιβάνου

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Ursula von der Leyen, επισκέφθηκαν το λιμάνι Λάρνακας. Φωτογραφία Ανδρέας Λουκαϊδης, ΓΤΠ, PIO




Στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο 17-18 Απριλίου θα συζητηθεί το θέμα των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών Σύρων στην Κύπρο μαζί με το αίτημα αριθμού κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για επαναξιολόγηση της κατάστασης στη Συρία.

Αυτό συμφώνησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Συμφώνησαν επίσης όπως πραγματοποιήσουν κοινή επίσκεψη στο Λίβανο στο πλαίσιο της διαχείρισης του Μεταναστευτικού.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, Νίκος Χριστοδουλίδης και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχαν το απόγευμα της Κυριακής τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή με την κλιμάκωση της κρίσης και τις γενικότερες αρνητικές επιπτώσεις που προκύπτουν, ειδικότερα σε σχέση με το Μεταναστευτικό.

Όπως σημειώνει στη δήλωση του ο κ. Λετυμπιώτης, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία συμφωνήθηκε όπως:

«Οι συνεχώς αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές Σύρων στην Κύπρο, που οδήγησαν στην απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας στη βάση της εφαρμοστέας κοινοτικής νομοθεσίας για αναστολή εξέτασης αιτήσεων ασύλου όλων των περιπτώσεων προσώπων συριακής καταγωγής, συζητηθούν κατά το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 17 και 18 Απριλίου και ειδικότερα το αίτημα αριθμού κρατών μελών για επαναξιολόγηση της κατάστασης στη Συρία».

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συζήτησαν επίσης, το ενδεχόμενο παροχής ενισχυμένου πακέτου οικονομικής στήριξης προς τον Λίβανο, για αντιμετώπιση τόσο των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα όσο και για διαχείριση του Μεταναστευτικού.

Εντός αυτού του πλαισίου συζητήθηκε και συμφωνήθηκε η από κοινού επίσκεψή τους στον Λίβανο και αφού προηγηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες προπαρασκευαστική επίσκεψη αρμόδιου Επιτρόπου.

ΚΥΤΠΕ/ΗΜΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Σχέδιο Β΄ ενεργοποίησε η Λευκωσία για την αντιμετώπιση της έκρηξης μεταναστευτικών αφίξεων από τον Λίβανο: Ενήμερη η Κομισιόν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: