Ο Λευκός Οίκος επιβραβεύει τον ηττημένο Ερντογάν με επίσκεψη στην Ουάσιγκτον: Το …«Μπαϊντενόπουλος» δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα!!! (video)

US President Joe Biden (C) blows a whistle to kick off the 2024 Easter Egg Roll, with US First Lady Jill Biden (R) on the South Lawn of the White House in Washington, DC, USA, 01 April 2024. Photo Hellas Journal, Niki Georgatou




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Δεν πέρασαν 24 ώρες από τη βαριά προσωπική ήττα του Ταγίπ Ερντογάν στις τουρκικές τοπικές εκλογές και ο Λευκός Οίκος έσπευσε να επιβραβεύσει τον ισλαμιστή πρόεδρο της κατοχικής Τουρκίας.

Με μία μεσοβέζικη απάντηση, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε (εμμέσως) ότι ο Ερντογάν έλαβε το «πράσινο φως» για να επισκεφθεί την αμερικανική πρωτεύουσα, στο πρώτο του ταξίδι επί προεδρίας του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος -είναι η αλήθεια- δεν μπορεί ούτε να τον …«μυρίσει».

Παρ’ όλα αυτά, δέχθηκε να τον προσκαλέσει, αποδεχόμενος τις έωλες συμβουλές των στενών συνεργατών του, επειδή τάχατες το υποσχέθηκαν στον Ερντογάν για να εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Ο κ. Μπάιντεν επιβραβεύει τον Τούρκο πρόεδρο επειδή τον …εκβίασε. Τόσο απλό, και την ίδια στιγμή τόσο προκλητικό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, λοιπόν, που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον εκβιαστή Ερντογάν, αναλαμβάνει και την ευθύνη των πράξεων του, σε μία προεκλογική χρονιά κατά την οποία ψηφίζουν οι Αρμένιοι, οι Ελληνοαμερικανοί, οι Κούρδοι και άλλα μέλη κοινοτήτων που έχουν γνωρίσει τα τουρκικά εγκλήματα.

Δεν είναι δικαιολογία ότι το υποσχέθηκαν στον Ερντογάν ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν. Τις αποφάσεις τις λαμβάνει ο ίδιος διότι πληρώνει τις συνέπειες.

Η απόφαση για την αποστολή πρόσκλησης στον Ερντογάν, θα ενοχλήσει πολλούς από τους ψηφοφόρους του σημερινού προέδρου, παρά το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος θα προσπαθήσει να χρυσώσει το χάπι:

  • Στις 4 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την 25η Μαρτίου, στην οποία έχουν προσκληθεί μερικές εκατοντάδες ομογενείς. Και στις 24 Απριλίου, αναμένεται η έκδοση της αναγνώρισης του Αμερικανού Προέδρου της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις οθωμανικές ορδές.

Θα μπορούσε ο Λευκός Οίκος να διευθετήσει το πρόγραμμα του Προέδρου των ΗΠΑ με τρόπο που θα μπορούσε να παραβρεθεί και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου. Φαίνεται ότι η άρνηση του να στείλει «δώρο» σε …πακέτο το σύστημα S-300 στην Ουκρανία μέτρησε αρνητικά για την πρωθυπουργική επίσκεψη.

Πολύ σωστά άκουσα από σημαντικό διπλωμάτη, ότι αν συμβαίνουν τα παραπάνω, όπως τα μεταφέρω -και τα μεταφέρω ορθά- ποιο μήνυμα στέλνει ο Λευκός Οίκος στους συμμάχους του; Να μετατραπούν στον εκβιαστή Ερντογάν για να έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσκληθούν στην Ουάσιγκτον;

Καλώς, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε αρνητικά.

Βέβαια, ακούω από ομογενείς που γνωρίζουν τα παρασκήνια, ότι κάποιοι παράγοντες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας έπαιξαν όχι καθαρά. Φοβήθηκαν ότι η έλευση του Πρωθυπουργού θα μετατρέψει την εκδήλωση του Λευκού Οίκου σε «ελληνική» και θα χάσει τον δήθεν χαρακτήρα ενός «ελληνοαμερικανικού event».

Μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την αξία της συμμετοχής του εκάστοτε Πρωθυπουργού της Ελλάδας, όποιος και αν είναι, όποιο κόμμα και να υπηρετεί.

Είναι ένα μείζον ζήτημα, το οποίο πρέπει να συζητηθεί και να παρθούν αποφάσεις. Δεν είναι δυνατόν ο ηγέτης της Ομογένειας να είναι ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος. Και καλά να είναι ένας Ιάκωβος, ένας Δημήτριος. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κληρικό ο οποίος δεν δείχνει να έχει αντιστάσεις.

Βρέθηκε στο Κυβερνείο της Νέας Υόρκης και μίλησε για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, κάνοντας αναφορά και στην εισβολή εναντίον της Κύπρου. Προσέξτε: Δεν αναφέρθηκε εναντίον ποιων επαναστάτησαν οι Έλληνες το 1821, και δεν «γύρισε» η γλώσσα του να μιλήσει για τη χώρα που έχει την ευθύνη για την εισβολή στη Μεγαλόνησο. Είναι η Τουρκία που εκτέλεσε την άνανδρη εισβολή εναντίον της Κύπρου μας.

Σε μία εποχή κατά την οποία η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, η παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη στην Ουάσιγκτον είναι απαραίτητη.

Προσέξτε: Δίπλα στην Αμερική για όλα τα μεγάλα ζητήματα στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή βρίσκονται η Αθήνα κα η Λευκωσία. Η Τουρκία απουσιάζει. Όμως, ο κ. Μπάιντεν προσκαλεί στην Αμερική τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει καθυβρίσει τον ίδιο και την Αμερική.

Κρίμα… Το …«Μπαϊντενόπουλος» δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα…

  • Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ξεκινώντας από την Τουρκία, μπορείτε απλώς να μας πείτε κάτι περισσότερο για την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου τον επόμενο μήνα, Ποιες προτεραιότητες θέτουν οι δύο πρόεδροι για αυτή τη συνάντηση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι. Θα έχουμε – θα έχουμε περισσότερα να μοιραστούμε όσο πλησιάζουμε σε αυτό – σε αυτή την ημερομηνία. Δεν θέλω να προκαταλάβω, προφανώς, τι πραγματικά πρόκειται να συμβεί στη συνάντηση. Αλλά σίγουρα, θα έχουμε περισσότερα να μοιραστούμε.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο τουρκικός λαός έδειξε την έξοδο στον Ερντογάν, αλλά δεν θα φύγει «αναίμακτα»: Πως θα πολιτευθεί απέναντι στην Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο; (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: