Χτύπημα της Ουκρανίας, πέρα από τη Μόσχα, σε βάθος 1.100 χλμ. από τα σύνορα με τη Ρωσία: Στόχος εργοστάσιο συναρμολόγησης ιρανικών drones στην περιοχή του Ταταρστάν

Χάρτης με την περιοχή του Ταταρστάν όπου χτύπησε η Ουκρανία μέσα στο έδαφος της Ρωσίας πηγή Google maps




Επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον βιομηχανικής ζώνης σε ρωσικό έδαφος, στη Δημοκρατία του Ταταρστάν, περισσότερα από 1.100 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, εξαπέλυσαν οι ουκρανικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πηγές στο Κίεβο, στόχος ήταν εργοστάσιο συναρμολόγησης των ιρανικών drone τύπου «Σαχίντ», που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός και ως αποτέλεσμα της επίθεσης προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις.

Ένα drone εξουδετερώθηκε την ώρα που ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επίθεση εναντίον διυλιστηρίου στην πόλη Νιζνεκάμσκ, στη Δημοκρατία του Ταταρστάν μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον δήμαρχο της πόλης. Σύμφωνα με αυτόν, δεν υπάρχουν θύματα ή ζημιές.

«Επίθεση με drones εξαπολύθηκε σήμερα το πρωί εναντίον εργοστασίων του Ταταρστάν που βρίσκονται στις πόλεις Γελαμπούγκα και Νιζνεκάμσκ», επεσήμανε νωρίτερα το γραφείο Τύπου του επικεφαλής της Δημοκρατίας του Ταταρστάν Ρουστάμ Μινιχανόφ σε ανακοίνωσή του στο Telegram. Από την επίθεση «δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές», πρόσθετε η ανακοίνωση, εξηγώντας ότι δεν έχει διακοπεί η λειτουργία των εργοστασίων, χωρίς να διευκρινίζει ποια ακριβώς επλήγησαν. «Στη Γελαμπούγκα δυστυχώς υπάρχουν τραυματίες», τόνισε η ίδια πηγή.

  • Το 2006 δημιουργήθηκε η ειδική οικονομική ζώνη Alabuga, όπου υπάρχουν δεκάδες εργοστάσια και εταιρείες, που ειδικεύονται κυρίως στην παραγωγή χημικών προϊόντων, στην επεξεργασία μετάλλων και στις μηχανικές κατασκευές, και η οποία βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα από την πόλη Γελαμπούγκα.

Δύο drones έπληξαν κοιτώνα εργατών τα ξημερώματα της Τρίτης προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, διευκρίνισε το γραφείο Τύπου της ειδικής οικονομικής ζώνης.

Το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, μετέδωσε ότι οι τραυματίες είναι έξι.

Στο Νιζνεκάμσκ βρίσκεται μεγάλο διυλιστήριο πετρελαίου.

Η Ουκρανία, αντιμέτωπη με τη ρωσική εισβολή εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια, έχει αυξήσει τον τελευταίο καιρό τις επιθέσεις της εναντίον της Ρωσίας, στοχοθετώντας κυρίως ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Κατασχέθηκαν εκρηκτικά από την Ουκρανία κρυμμένα μέσα σε θρησκευτικές εικόνες

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέσχεσε δεκάδες κιλά εκρηκτικών προερχομένων από την Ουκρανία, τα οποία βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε ορθόδοξες εικόνες σε φορτίο που είχε διέλθει μέσω ΕΕ.

Η κατάσχεση έγινε στη διάρκεια επιθεώρησης φορτίου θρησκευτικών εικόνων και αντικειμένων στην περιφέρεια του Πσκοφ, στη βορειοδυτική Ρωσία, στα σύνορα με τη Λετονία, αναφέρει η FSB σε ανακοίνωσή της.

Η υπηρεσία αυτή εξέφρασε την ικανοποίησή της που έδωσε τέλος στη “διασυνοριακή διακίνηση μέσω χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκρηκτικών προερχόμενων από την Ουκρανία”.

Σύμφωνα με την FSB, τα εκρηκτικά μεταφέρθηκαν στη Ρωσία από την Ουκρανία μέσω της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας, της Πολωνίας, της Λιθουανίας και της Λετονίας.

Συνολικά κατασχέθηκαν 70 κιλά αυτοσχέδιων εκρηκτικών, όπως και αυτοσχέδιων μηχανισμών “που ήταν κρυμμένοι σε εικόνες και ήταν έτοιμοι για χρήση”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ένας ύποπτος για εμπλοκή στη διακίνηση συνελήφθη, προστίθεται στην ανακοίνωση της FSB, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

‘Όλοι οι διοργανωτές και συνεργοί αυτού του εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένων ξένων πολιτών, θα αποτελέσουν αντικείμενο εντάλματος έρευνας και θα διωχθούν σύμφωνα με το ρωσικό δίκαιο”, διαβεβαίωσε η FSB.

Με πληροφορίες από gr.euronews.com
Ελλάδα Αθήνα 

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχίζει να προκαλεί τις ΗΠΑ και την …τύχη του: Επέβλεψε την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου της Βόρειας Κορέας προς την Ιαπωνία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: