Μπαράζ πυρκαγιών το τελευταίο 24ωρο: Στον Κάλφα Αχαΐας η ισχυρότερη* Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο Φαράγγι της Σαμαριάς

File Photo Εναέρια και επίγεια πυροσβεστικά μέσα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR μέσω ΚΥΠΕ




Σε πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι στην περιοχή του Φαραγγιού της Σαμαριάς στα Χανιά και συγκεκριμένα σε δύσβατη ορεινή περιοχή μεταξύ Ξυλόσκαλου και Γκίγκιλου.

Αυτή την ώρα στην περιοχή δρουν για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς 14 οχήματα με 40 πυροσβέστες ανάμεσα στη δύναμη αυτή δύο ομάδες δασοκομμάντος και μία ομάδα της ΕΜΑΚ.

Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, η επέμβαση της Π.Υ Χανίων ήταν άμεση, ενώ συνέδραμε και πυροσβεστικό ελικόπτερο με στοχευμένες ρίψεις. Η φωτιά δεν έχει ξεφύγει, δεν υπάρχουν νέα μέτωπα, ενώ οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν βοηθούν στο έργο της πυρόσβεσης.

Αντίθετα, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης που δίνουν μάχη με τις φλόγες σε δασική έκταση, στην περιοχή Κάλφα της Αχαΐας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ στο σημείο βρίσκεται και η ομάδα Συστήματος Μη Επανδρωμένων Αεροπλάνων της Δυτικής Ελλάδας.

Όσον αφορά τα εναέρια μέσα, θα πραγματοποιούν ρίψεις νερού μέχρι και την δύση του ήλιου.

61 πυρκαγιές τις τελευταίες 24 ώρες

Συνολικά 61 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας.

Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 54 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη επτά.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέος σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ στην Εύβοια: Αισθητός και στην Αττική

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: