Έκλεισαν 28 πρεσβείες και προξενεία του Ισραήλ ανά τον κόσμο: Φόβοι για χτυπήματα μετά τις απειλές του Ιράν εναντίον του Εβραϊκού Κράτους

Φωτογραφίες Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα από τη Χαμάς είναι αναρτημένες στα κάγκελα της εισόδου της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον. EPA/JIM LO SCALZO




28 ισραηλινές πρεσβείες και προξενεία έχουν κλείσει προσωρινά λόγω απειλών εκ μέρους του Ιράν και των “πληερξουσίων” συνεργατών του, δήλωσε ισραηλινή πηγή στην The Jerusalem Post ενώ σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, διπλωμάτες που υπηρετούν στο εξωτερικό εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι οι πρεσβείες τους πιθανόν να γίνουν στόχος ιρανικών αντιποίνων.

Σύμφωνα με την πηγή που μίλησε στην Jerusalem Post, «σημαντικός αριθμός» πρεσβειών και προξενείων παραμένουν κλειστά και η απόφαση να γίνει κάτι τέτοιο «διαφέρει ανά χώρα και με βάση το επίπεδο κινδύνου».

«Αντί να εκκενωθούν αυτές οι διπλωματικές εγκαταστάσεις, δεν άνοιξαν ξανά». Αυτό έχει γίνει περιοδικό φαινόμενο τους τελευταίους μήνες, που προκαλείται από ειδοποιήσεις ασφαλείας. Ορισμένες ισραηλινές πρεσβείες έχουν ήδη κλείσει μετά τις 7 Οκτωβρίου, όπως στην Ιορδανία, μεταξύ άλλων» ανέφερε η ίδια πηγή.

Οι αναφορές έρχονται εν μέσω φόβων για ιρανικά χτυπήματα εκδίκησης

Οι ισραηλινές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο τέθηκαν σε υψηλό συναγερμό μετά τις αυξανόμενες απειλές για επίθεση από το Ιράν εναντίον Ισραηλινών διπλωματών, επιβεβαίωσαν πηγές στην Jerusalem Post χθες Πέμπτη. Επιπλέον, ζητήθηκε από ορισμένους πρεσβευτές να μην προσέρχονται σε δημόσιες εκδηλώσεις λόγω φόβου για την ασφάλειά τους. Όλη αυτή η επιχείρηση εγρήγορσης ήρθε μετά από ισραηλινό χτύπημα στο προξενείο του Ιράν στην πρωτεύουσα της  Συρίας, από το οποίο σκοτώθηκε ανώτερο στέλεχος του Ιρανικού Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), Μοχάμαντ Ρέζα Ζαχεντί.

Νωρίτερα σήμερα, το Ισραήλ είχε διαψεύδει πληροφορίες που ανέφεραν ότι απέσυρε τους πρεσβευτές του και εκκένωσε τις πρεσβείες του σε πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή η απόφαση που διέψευσε ωστόσο δημοσίως το Ισραήλ , ελήφθη σε συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών και της ισραηλινής Σιν Μπετ – υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του εβραϊκού κράτους.

 

Με πληροφορίες από The Jerusalem Post

 

Ανεξάρτητες έρευνες για τους θανάτους 196 εργαζομένων σε οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ζητά ο Γκουτέρες

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: