Δύο χρόνια από την απόλυτη φρίκη: Η θλιβερή επέτειος της σφαγής από τους Ρώσους στη μικρή πόλη Μπούτσα της Ουκρανίας- Σκηνές που δεν τις έβαζε ο νους του ανθρώπου [videos]

FILE PHOTO People visit a memorial for victims of war crimes, in Bucha, Kyiv Region, Ukraine, EPA/OLEG PETRASYUK




Νέα ανελέητα σφυροκοπήματα των ρωσικών δυνάμεων στην ουκρανική επικράτεια. Στο Λβιβ στα δυτικά τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πλήγματα, αναφέρουν οι τοπικές Αρχές. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι πύραυλοι κρουζ προκάλεσαν ζημιές σε υποδομές ζωτικής σημασίας.

Στα ανατολικά, κατοικημένες περιοχές του Χαρκόβου βρέθηκαν στο επίκεντρο των ρωσικών επιθέσεων.

Στο χωριό Μπούτσα κοντά στο Κίεβο, το μέρος όπου πριν από δύο χρόνια μαρτύρισε στα χέρια των ρωσικών κατοχικών στρατευμάτων, διεξήχθησαν τελετές μνήμης.

Η ουκρανική προεδρία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγορεί την Μόσχα για εγκλήματα πολέμου.

«Δύο χρόνια πριν, όλος ο κόμος είδε την αληθινή έννοια της μάχηες εδώ στην Ουκρανία. Όλοι το είδαν, για τους οποίους ήταν δυστυχώς “ακόμη ένας πόλεμος”. Είδαν τι είδους πόλεμος είναι. Η Ουκρανία δεν υπερασπίζεται μόνο τα σύνορά της και την κυριαρχία της».

Νέος γύρος συνομιλιών στο Κογκρέσο

Στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Κογκέσο, η συζήτηση για την βοήθεια στην Ουκρανία ενδέχεται να συνεχιστεί μετά τις 9 Απρίλίου αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Η προεδρία Μπάιντεν ελπίζει να υπάρξει τουλάχιστον ένα προσχέδιο έως τις 12 του μηνός.

Με πληροφορίες από gr.euronews.com
Ελλάδα Αθήνα 

Μπαίνει “βαθιά” στον πόλεμο, εναντίον της Ρωσίας, η Γαλλία: Θα παραδώσει εκατοντάδες τεθωρακισμένα ΤΟΜΠ και πυραύλους Aster στην Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: