Αναμνηστικά του μεγάλου Tony Bennett σε δημοπρασία: «Αποθεωτικές» επιστολές από Lady Gaga, Amy Winehouse, Beatles – Ύμνοι από Martin Luther King αλλά και Bill Clinton [videos]

Tony Bennett via wikimedia.gr




Από τα γράμματα της Lady Gaga στα αυτόγραφα των Beatles: αυτά είναι μερικά από τα αναμνηστικά που ανήκαν στον Tony Bennett που θα βγουν σε δημοπρασία στις 18 και 19 Απριλίου στη Νέα Υόρκη.

Η πώληση, «Tony Bennett: A Life Well Lived», διοργανώνεται από τη Julien’s Auctions.

Η δημοπρασία είναι ένας φόρος τιμής στην κληρονομιά του μεγάλου τραγουδιστή  που πέθανε το 2023 σε ηλικία 96 ετών.

Μεταξύ των αντικειμένων υπάρχουν επίσης πρωτότυποι πίνακες και σκίτσα του, μουσικές παρτιτούρες υπογεγραμμένες από την Amy Winehouse και τη Lady Gaga, μια επιστολή εκτίμησης από τον Martin Luther King Jr. μετά τη συμμετοχή του στην πορεία των πολιτικών δικαιωμάτων του 1965 από τη Selma στο Montgomery της Αλαμπάμα.
Υπολογίζεται μεταξύ 20 και 30 χιλιάδων δολαρίων.

Υπάρχει επίσης ένα χρυσό Rolex με διαμάντι που εκτιμάται σε έως και 35 χιλιάδες δολάρια και ανταλλαγή επιστολών με ορισμένους προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μερικές από αυτές τις επιστολές στάλθηκαν στα 75α γενέθλιά του το 2001. “Η Χίλαρι κι εγώ – διαβάζουμε σε ένα σημείωμα που έγραψε ο Μπιλ Κλίντον – είμαστε ευγνώμονες για τη φιλία σας. Είχα πολλά προνόμια ως πρόεδρος, μεταξύ των οποίων την ευκαιρία να σε δω να παίζεις σε πολλές αξέχαστες περιπτώσεις».

«Είναι απίστευτο να έχεις την ευκαιρία να δεις όλα αυτά τα αντικείμενα σε μια συλλογή σαν αυτή, που αντιπροσωπεύουν την εξαιρετική ζωή του Tony Bennett, αλλά και ένα μέρος της κοινής μας αμερικανικής ιστορίας», δήλωσε ο Danny Bennett, γιος και μάνατζερ του καλλιτέχνη.

Με πληροφορίες από ansa.it
Ελλάδα Αθήνα 

144 Ετήσιο Πασχαλινό Egg-Roll: Ο Λευκός Οίκος γέμισε παιδικές φωνές, κουτάλες, αυγά και διαιτητές [photos+videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: