Ποιος κλέβει αντικείμενα μέσα από το Air Force One; «Ολοι, το κάνουν»: To… έθιμο των σουβενίρ που ανάγκασε τον Λευκό Οίκο να πάρει μέτρα [video]

File Photo Air Force One waits on the tarmac for the arrival of US President Joe Biden at Joint Base Andrews, Maryland, USA, 17 October 2023. Biden is traveling to Israel due to the war between Hamas and Israel. EPA, Samuel Corum POOL




Ρουτίνα έχουν γίνει οι μικροκλοπές μέσα από το προεδρικό αεροσκάφος από μέλη του Τύπου, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί το προσωπικό να στείλει email προκειμένου να συνετιστούν οι… μακρυχέρηδες.

Την… εθιμοτυπική παράδοση αποκαλύπτει το Politico, σύμφωνα με το οποίο, υπάλληλος του Λευκού Οίκου συνάντησε πρόσφατα έναν δημοσιογράφο σε μια μυστική αποστολή υπό τη σκιά του αγάλματος του Άντριου Τζάκσον στην πλατεία Lafayette.

Το αλά House of Cards μυστικό ραντεβού, ωστόσο, δεν προγραμματίστηκε για να παραδοθούν κρατικά μυστικά ή να διαρρεύσουν προεδρικά κουτσομπολιά, αλλά για την επιστροφή μιας… μαξιλαροθήκης.

Σύμφωνα με την πολιτική ιστοσελίδα μάλιστα, προ της συνάντησης είχε σταλεί ένα email προς έξι παραλήπτες που έλεγε: «Χαίρετε, αν κατά λάθος καταλήξατε να αφαιρέσετε κάτι από το αεροσκάφος, μπορούμε να σας βοηθήσουμε διευκολύνοντας την ήσυχη επιστροφή του».

Το email εστάλη όταν μέλη του πληρώματος της αμερικανικής αεροπορίας ειδοποίησαν το ταξιδιωτικό γραφείο εντός του Λευκού Οίκου ότι ένα ταξίδι στη δυτική ακτή στις αρχές Φεβρουαρίου κατέληξε με «αρκετά [αντικείμενα] να λείπουν από την καμπίνα του Τύπου».

Ο δημοσιογράφος που πήρε τη μαξιλαροθήκη το είχε κάνει «μάλλον όχι τυχαία», σύμφωνα με το Politico. Και έτσι κανονίστηκε η συνάντηση, το αντικείμενο «άλλαξε χέρια, και αυτό ήταν αυτό».

Οι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου θεωρούν εδώ και καιρό το Air Force One ως πηγή αναμνηστικών.

Ανταποκριτικής και σήμερα του Λευκού Οίκου λέει: «Στην πρώτη μου πτήση, το άτομο δίπλα μου είπε: «Πρέπει να πάρεις αυτό το ποτήρι». «Όλοι το κάνουν».

Αναφέρεται μάλιστα ότι ένας «πρώην ανταποκριτής μιας μεγάλης εφημερίδας στον Λευκό Οίκο» διοργάνωσε κάποτε ένα δείπνο χρησιμοποιώντας «πιάτα Air Force One με χρυσό πλαίσιο», τα οποία προφανώς είχε αποκτήσει σταδιακά με τα χρόνια.

«Οι δημοσιογράφοι θυμούνται ότι κατέβαιναν μετά την επιστροφή τους στην Βάση Άντριους το βράδυ υπό τους ήχους γυάλινων σκευών ή πορσελάνινων πιάτων να κουδουνίζουν στα σακίδια τους», ανέφερε ο ιστότοπος.

Το 2012, η ηθοποιός Άλισον Γουίλιαμς είχε δηλώσει στον Ντέιβιντ Λέτερμαν ότι κάποτε χρησιμοποίησε ένα αντικείμενο που αφαιρέθηκε από το αεροπλάνο από τον πατέρα της, τον παρουσιαστή του NBC News Brian Williams, για να βγει ραντεβού με ένα αγόρι.

«Απλώς σκέφτηκα: «Τι μπορώ να φέρω στο τραπέζι για να εντυπωσιάσω αυτόν τον τύπο;» είπε η Ουίλιαμς. «Και του έφερα μια κλεμμένη χαρτοπετσέτα από το Air Force One. Οπότε ναι, πολύ καλό. Air Force One.

Ο Λευκός Οίκος έχει επίσης αντίστοιχα προβλήματα με επισκέπτες του, που νιώθουν… σαν στο σπίτι τους, αναφέρει ο Guardian. Το 2015, η Washington Post ανέφερε «την πραγματικότητα της διασκέδασης» στην έπαυλη: «Παρά το κομψό περιβάλλον, ή ίσως εξαιτίας αυτού, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να εξαφανιστούν αντικείμενα στις τσέπες, στις τσάντες και σε άλλες κρυψώνες των επισκεπτών. Τελικά… ποιος δεν θέλει ένα αναμνηστικό από την εξουσία;».

Ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Τζο Μπάιντεν, οι πρώην πρόεδροι Κλίντον και Ομπάμα: Συγκεντρώθηκαν εκατομμύρια δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του σημερινού Πλανητάρχη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: